Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

kasiad

Cytat: Kasia w 07 Sty 2010, 10:03:46
mówie ci że będą się trzymać :) wiem to na 100%

trumptetty sa już za małe i leżą w pudle z za małymi rzeczami :D
no nie ma siły aby się zmechaciły jak Michał zacznie chodzić ;P
chociaż ... różnie bywa ;)

eee to jak leżą w szafie to się nie zmechacą ;D
ja mówię o ich używaniu :D

jak Olek raczkuje i suwa nóżkami po dywanach to siłą rzeczy materiał się mechaci jak się o wszystko ociera  :rotfl:
i jeszcze mają takie czarne kulki ;D

to ja na 100% wiem, że się nie będą trzymać, bo to u nas się zmechaciły : :mocking:

a jak u was leżą odłogiem  :mocking: to sobie takie nienaruszone moga łądnie wyglądać :D

vobi

Cytat: kasiad w 07 Sty 2010, 09:32:05vobi  to po co wydawac 12 zł na rajstopy z bazaru, skoro za te same pieniadze można mieć z "markowego" reserved

Reserved jakas wielka marka nie jest IMHO, wiec nie bede plakac ze za bazarowe zaplacilam 12 zamiast wydac te 12 zl u nich. A prawde mowiac srednio mnie obchodzi z ja marka za przeproszeniem na dupie bedzie latac moje dziecko byle te rajstopy byly w miare ladne, mile w dotyku i wytrzymaly wiecej niz 2 prania;D

rilla

hehe kasiad ja jak widze dzieciaki raczkujace w rajstopach to nei patrze czy maja "markowe" rajstopy

a rzeczy z reserved mam i super markowe to one nie sa:D

rubin04

Ja tam przy kupowaniu rajtuz patrzę głownie na to by gumka w pasie nie przecięła mojego dziecka na pół ;) bo i takie egzemplarze widywałam gdzie ta guma w pasie to jakas masakra była.
A czy to reserved czy inna firma to mało mnie zajmuje tak jak i w przypadku innych ubranek :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elve

rilla

hehe musisz sie na tomex albo tandete przejechac:) ale i pod dworcem pewnie sa

elve

wiesz jaki to hektar ode mnie :P z wozkiem mam zasieg max 5km o tej porze roku

rilla

zrobiłam porządek w ciuszkach młodego. Brakuje mi tylko jednego kompletu spiochy + kaftanik rozmiar 56, jakichś cienkich dwóch czapeczek i skarpetek (kupie w h&m). Nie mam welurowego pajaca, obejde sie bez niego? mam dwa grubsze frotkowe i jeden polarowy.

To od razu zapytam: czy robiąc pierwsze pranie i prasowanie zabrac się tylko za rozm. 56? a 62 jak isę młody urodzi?

nionczka

Cytat: rilla w 08 Sty 2010, 19:04:35Nie mam welurowego pajaca, obejde sie bez niego? mam dwa grubsze frotkowe i jeden polarowy.

jesli masz cieplo w domu nie potrzebujesz. Masz 3 cieple. Zreszta sama zobaczysz. U nas potrzeba duzo cieplych (welurowych, polarowych) a u mojej mamy mozna spokojnie obejsc sie bez zadnego.

Cytat: rilla w 08 Sty 2010, 19:04:35To od razu zapytam: czy robiąc pierwsze pranie i prasowanie zabrac się tylko za rozm. 56? a 62 jak isę młody urodzi?

Upierz od razu. Moze beda potrzebne szybciej niz myslisz. Ja od razu uzywalam wiekszych ubran chociaz irene urodzila sie mala. Przy lezacym dziecku nie ma znaczenia, ze spiochy sa za dlugie, etc. A moze tak sie zdarzyc, ze w ciagu jednego dnia Piotrus ubrudzi wszystko co masz w szafie ;-)
Potem i tak bedziesz miec kupe roboty. Im wiecej odwalisz teraz, tym lepiej.

rilla

hm u nas jest dosc chlodno, ale w marcu powinno juz byc cieplej i bedziemy bardziej grzac w pokoju gdzie dzieciak bedzie spał. Jak beda znajomi pytac co chcemy dostac to bede mowic ze cieplejsze pajace:)

nionczka

Cytat: rilla w 08 Sty 2010, 20:27:08hm u nas jest dosc chlodno, ale w marcu powinno juz byc cieplej i bedziemy bardziej grzac w pokoju gdzie dzieciak bedzie spał. Jak beda znajomi pytac co chcemy dostac to bede mowic ze cieplejsze pajace:)

No wlasnie. jeszcze prezenty dojda. Ja tak tesciowej powiedzialam, ze jak chce cos kupic to ze 3 pizamki welurowe na 62 cm. Zapisala w kalendarzu co i jak (a jakze!) i poszla kupic. Pierwsza bardzo szybko byla za mala, druga odlozylam na poczatku listopada (11 mcy), trzecia zaczelam uzywac kilka tygodni temu. A wszystkie maja ten sam rozmiar i byly kupione w jednym sklepie ;-)

elve

rilla nie grzej specjalnie pokoju dziecinnego, bo dziecko bedzie narazone na wahania temperatury a to niedobrze
ile macie stopni? bo przy 20-21 bawełniane pajace w zupełnosci wystarcza

rilla

no teraz mamy 19-20. mozemy dogrzac do 21 bez problemu.
ale to jeszcze nie teraz:)

dziewczyny polewam:)

Dodany tekst: 08 Sty 2010, 21:42:13

nowe zdjecia ciuszkow

Dodany tekst: 08 Sty 2010, 21:43:02

no i chyba mialam brudny obiektyw:D

vobi

Cytat: rilla w 08 Sty 2010, 20:33:08no teraz mamy 19-20. mozemy dogrzac do 21 bez problemu.

nie dogrzewajcie! 19-20 to bardzo dobra temperatura dla Malucha!

Dodany tekst: 08 Sty 2010, 21:59:15

slodkie te ciuszki  :dreaming:
jedyny powod dla ktorego czasem mi zal za Hania juz troche wyrosla to te niemowlece wdzianka :D

Dodany tekst: 08 Sty 2010, 22:00:07

aaa, bylam dzisiaj w Tesco, zupelnie konkretne przeceny na ciuchy niemowlece - wiekszosc rzeczy na ktore patrzylam byly przecenione 30-50%

rilla

a mnei sie bardziej podobaja dla starszych:d jeansy, bluzy, koszule...

vobi

haha, jak to mowia - trawa zawsze jest bardziej zielona w ogrodku sasiada ;D

aniak1211

Znalazlam fajny termometr do pokoju dziecka :)
http://cgi.ebay.co.uk/Grobag-Egg-room-thermometer_W0QQitemZ300384973437QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_safety_Thermometers_ET?hash=item45f056f27d

Zmienia kolor,
jak jest za chlodno jest niebieskie,
za cieplo czerwone
a jak temeperatura w sam raz to pomaranczowe,
tylko cena :crazy:
25 funtow nowy

ishka82

rilla, śliczne ciuszki :) Ja też zaraz się pochwalę ;)

ishka82

Od tego zdjęcia w prawo są nowe fotki ciuszków :)
http://picasaweb.google.pl/abatko/Ciaza?authkey=Gv1sRgCL24spSdrYeWQw#5424486935869595586
Nie fotografowałam wszystkiego co mam, bo uzbierało się tego tyle, że szok :crazy:

Kasia

ishka82 tego ostatniego welurkowego pajaca widzialam w tesco i sie wkurzyłam bo te dziewczece były po 13zł a chłopięce juz po 23zł

no 10zł róznicy na tym samym rodzaju pajaca, ostatecznie tego za 23 kupiła moja mama pod choinkę ;)

justynaaaa2

ishka82 piękne :) ale widzę, że mało masz typowego różu ;)

ishka82

Cytat: justynaaaa2 w 08 Sty 2010, 22:54:12
ishka82 piękne :) ale widzę, że mało masz typowego różu ;)
Ja już pisałam, że na kilku metkach widziałam, że kupiłam chłopięce ciuszki ;) Trochę ciuszków jest po chłopakach, więc też siłą rzeczy nie różowe ;) No i nie uważam, że dziewczyna musi być różowa od stóp do głów. Inne pajace i bodziaki też mam w różnych kolorach, nie koniecznie różowe :)