Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

sonatina

Cytat: zuzia w 28 Paź 2010, 16:55:19żeby dla drugiego dziecka były
No ja teraz kupując jakąkolwiek rzecz dla Ignasia to od razu myślę, że pewnie Igor potem będzie w tym smigał.W końcu są z tego samego miesiąca . Dlatego cenę zawsze dzielę na dwa :) :). I mi od razu taniej wychodzi. Dlatego kupiłam Ignasiowi droższą niż zamierzałam kurtkę na zimę i buty zimowe tez cholernie drogie..

zuzia

sonatina
ale buty nie powinny być "przechodnie".
ciuszki - tak. ja też mam część używanych i jest ok.
ale buty małe dziecko powinno mieć swoje bo inaczej mu się stopa kształtuje i mogą być problemy później. nawet moja pediatra o tym mi mówiła.

niewiemjaka

tez jestem tego zdania co zuzia co do butow

ale tak ostatnio sie zastanawialm - ze w sumie to jak dziecko chodzi krotko i widac ze wkladka sie nie "uksztaltowala"
to moze wcale tak nie jest.. :hmm:

zuzia

Cytat: niewiemjaka w 28 Paź 2010, 16:58:36
tez jestem tego zdania co zuzia co do butow

ale tak ostatnio sie zastanawialm - ze w sumie to jak dziecko chodzi krotko i widac ze wkladka sie nie "uksztaltowala"
to moze wcale tak nie jest.. :hmm:
ale to nie jest tylko kwestia wkładki tylko ogólnie buta - wkładki, podbicia, ułozenia palców

sonatina

Cytat: zuzia w 28 Paź 2010, 17:18:45ale buty nie powinny być "przechodnie".
wiem, wiem, ale...
pewnie będę kupowała nowe buty dla Igora a teraz to muszę sobie jakoś tłumaczyć cenę tych które kupiłam dla Ignaca:)

abkasia

justynaaaa2

zajrzałam dzisiaj do tchibo w galerii specjalnie żeby zobaczyć te kombinezony gdyby któraś jeszcze była zainteresowana ;) ale nie było ani jednego ;)

jestynka

Cytat: Kasia w 28 Paź 2010, 10:13:38cały kombinezon na snieg i mrozy (długie spacery na powietrzu)
na co dzień bedę młodemy zakładała samą kurtkę od tego kombinezonu, dlatego tez szukałam dwuczesciowego

ja mam taką sdamą koncepcje, ale (chyba) naiwnie myśłałam, że zapłace ok.100

Dodany tekst: 28 Paź 2010, 19:40:14

zwierzatko_mojej_mamy bardzo fajny link dałas :beer:
i raczej z niego skorzystam :) kombinezon mi się podoba, cena też ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

foszek

ja kupilam dzisiaj malemu buty w Aldi za 9,99 €, takie jako 2 na zime gdyby pierwsze jakos przemokly a on by dalej chcial na dwor.

No i skusilam sie na ciuszki uzywane z ebay i bardzo teraz zaluje, niby w bardzo dobrym stanie, a nie dosc ze sporo zuzyte, to jeszcze pelno na nich jakis malych czanych wloskow i smierdza piwnica :( Dlatego teraz jedyne uzywane bede brala od znajomych, badz skupowwala na strefie, jezeli ktoras bedzie wystawiac dziewczece rzeczy

martullek

Cytat: justynaaaa2 w 28 Paź 2010, 18:07:15
zajrzałam dzisiaj do tchibo w galerii specjalnie żeby zobaczyć te kombinezony gdyby któraś jeszcze była zainteresowana ;) ale nie było ani jednego ;)

mają być w sklepach od środy dopiero. na stronie jest zapowiedź tylko i na razie w necie można kupić

justynaaaa2

Cytat: martullek w 28 Paź 2010, 21:29:33
mają być w sklepach od środy dopiero. na stronie jest zapowiedź tylko i na razie w necie można kupić
a ok :) nie doczytałam ;)

zuzia

że tak powiem - dupa
w sklepach ich podobno nie będzie,
były w ramach innej akcji, ale były jakieś opóźnienia. później jakieś zapisy na te kombinezony.
teraz podobno tylko w necie.
ale diabli ich wiedzą.

fasolka1980

zuzia, mój brat zapisał się do tej listy kolejkowej, czekał jakies 2 tygodnie, potem urwał się z pracy zeby to odebrac - jak w PRLu  :crazy:

zuzia

Cytat: fasolka1980 w 29 Paź 2010, 10:01:21
zuzia, mój brat zapisał się do tej listy kolejkowej, czekał jakies 2 tygodnie, potem urwał się z pracy zeby to odebrac - jak w PRLu  :crazy:
wow. czyli to jednak prawda!

vobi

Cytat: fasolka1980 w 29 Paź 2010, 10:01:21

aaa... niezle :rotfl:

niewiemjaka

Cytat: zuzia w 29 Paź 2010, 11:03:29wow. czyli to jednak prawda!
no toż pisałam wcześniej ;) czysty prl

oczywiscie na zakup w necie trzeba doliczyc jeszcze koszty przesylki 11,50 zł :D

fasolka1980

taką mają strategię ;)

aura niedostępności = widać warto mieć

sądząc po cenach na allegro i tym ze "nakład" rozchodzi sie w ciągu paru godzin -  całkiem skuteczną

jak zobacze na zywo dam wam znac, czy warto było.

w zyciu bym nie wpadła zeby tam kombinezon dziecku kupować, ale jako ze mój brat zadzwonil cały przejęty "bo jego kolezanka z pracy tez kupila swojemu dziecku  i czy przypadkiem nie chce dla Igora itp" to stwierdziłam - czemu nie, niech mu bedzie :D mial chlopak zabawę :)

jestynka

Kasia

Cytat: fasolka1980 w 29 Paź 2010, 11:13:33sądząc po cenach na allegro i tym ze "nakład" rozchodzi sie w ciągu paru godzin -  całkiem skuteczną

ja byłam w szoku jak zobaczyłam te ceny na allegro :padam:
myslałam że będzie taniej niz w sklepie - to sie przeliczyłam!

jestynka

ale co mają takiego w sobie te kombinezony? nie rozumiem fenomenu :D

Kasia

na zdjeciu wyglądaja porządnie, jakie sa w rzeczywistosci to nie wiem :)

zwierzatko_mojej_mamy

do mnie w ogole nie trafia ich podejscie marketingowe ;) moja noga w tym sklepie postala dwa razy - raz jak kupowalam jakis czajnik, bo wiedzialam, ze ktos chce wlasnie ten, drugi raz jak chcialam spytac o mate plazowa abkasi, czy jeszcze maja ;) poza tym tam dla mnie smierdzi kawa i nie moge ;)

www.annawilk.pl

jestynka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 29 Paź 2010, 13:32:27poza tym tam dla mnie smierdzi kawa i nie moge

uwielbiam zapach kawy :) dla mnie to jest plus tego sklepu :)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: jestynka w 29 Paź 2010, 13:57:28uwielbiam zapach kawy Smiley dla mnie to jest plus tego sklepu Smiley
ja tez uwielbiam - w coffee heaven, w tribbece - a w tchibo mi wali, ze nos urywa ;) ale ja tchibo w ogole nie lubie ;D

www.annawilk.pl