Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

zwierzatko_mojej_mamy

ja wczoraj dostalam paczke z allegro - koszt 33 zl ;) zawartosc: 2 pary nowych spodni, 2 czapeczki, bluza z dlugim, 4 bodziaki z dlugim i jeden z krotkim rekawem ;D teraz poluje na kombinezon za max 50 zyli ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdalinska

mobka trzeba bylo mnie zapytac ;) ja mam coccodrillo, 68, i teraz jest dobry na mojego ;)  poluje na 74, powinien do konca zimy wystarczyc

mobka

Cytat: magdalinska w 27 Paź 2010, 09:07:48
mobka trzeba bylo mnie zapytac ;) ja mam coccodrillo, 68, i teraz jest dobry na mojego ;)  poluje na 74, powinien do konca zimy wystarczyc

No wydawalo mi sie, ze pisalas, ze to 68 male juz jest ;)

Dodany tekst: 27 Paź 2010, 10:50:04

W ogole mlody dzisiaj ma bodziaka z cocodrillo na 68 ubranego i jest na dlugosc na styk. Ja nie wiem jak oni te rozmiarowke planuja...

Kasia

Cytat: mobka w 27 Paź 2010, 11:49:37W ogole mlody dzisiaj ma bodziaka z cocodrillo na 68 ubranego i jest na dlugosc na styk. Ja nie wiem jak oni te rozmiarowke planuja...

coccodrollo ma schraniona totalnie rozmiarówk
bodziaki za mełe, kombinezony za duze
jakoś nie lubię tej firmy, własnie przez tą rozmiarówkę i ... ceny ;)

abkasia

Cytat: Kasia w 27 Paź 2010, 10:52:45

coccodrollo ma schraniona totalnie rozmiarówk
bodziaki za mełe, kombinezony za duze
jakoś nie lubię tej firmy, własnie przez tą rozmiarówkę i ... ceny ;)
a ja nie lubie,bo mi sie nie podobaja i drogie jak cholera ;D

magdalinska

Cytat: mobka w 27 Paź 2010, 11:49:37No wydawalo mi sie, ze pisalas, ze to 68 male juz jest
nie, jest takie na styk, na pewno jeszcze miesiac by w nim pochodzil, nie wiem jak dalej ;)

zuzia

Cytat: Kasia w 27 Paź 2010, 09:44:43za to fajną kurtke widziałam i się zatsanawiamy czy nie kupic
granatową?

Kasia

zuzia

foszek

A widzialyscie oferte tchibo?  http://www.tchibo.pl/Ubrania-dla-duzych-i-malych-dzieci-t200000602.html?cs=1
ja chyba kupie malemu te buty na zime, bo nad kombinezonem sie zastanawiam, czy w tym roku bedziemy tutaj mieli snieg. Do tej pory tylko w zeszlym roku widzialam prawdziwa zime w DE

Kasia

własnie zusiak mi podesłała linka do tego kombinezonu

i na allegro niezłą przebite mają :padam: na allegro drożyzna!

talula

Cytat: OlaFasola w 15 Paź 2010, 17:00:29Mam chyba mini dziecko, w niedzielę stuknie mu 8 miesięcy, a zmieścił się w zeszłoroczny kombinezon na 62

wez mnie nie strasz, ja mam taki rozmiar przygotowany dla noworodka ;) (56 nie chcialam, co wiecej moja tesciowa sugerowala mi kupic na 74...ja na to spokojnie, taaak i ubierzemy ja w to kolo czerwca lub poźniej ;))

fasolka1980

moj brat kupil Igorowi ten dwuczesciowy kombinezon w tchibo - 86/92, ale jeszcze go nie widzialam i nie wiem czy jest bardzo duzy

OlaFasola

talula ja w zeszłym roku kupiłam ten kombinezon właśnie dla noworodka :)

a tak to mniej więcej wyglądało, tam gdzie kończą się nogi małego, nogawki właściwie się dopiero zaczynają.

niewiemjaka

Cytat: foszek w 27 Paź 2010, 16:14:58A widzialyscie oferte tchibo?  http://www.tchibo.pl/Ubrania-dla-duzych-i-malych-dzieci-t200000602.html?cs=1
nie do konca rozumiem fenomen tchibo :hmm:
no ale niby sa dobre te kombinezony i jednoczesnie drogie :D
kupic tego nie kupisz, chyba ze sie zapiszesz na liste spoleczna :D bo znikaja szybko bardzo podobno u nas
a w niemcach sa tansze !!! bo *piiii* polacy zarabiaja wiecej niz niemcy *piiii*

aja

ja nakupiłam skarpet na allegro
ciekawe co przyjdzie :D

foszek

Cytat: niewiemjaka w 27 Paź 2010, 16:58:13a w niemcach sa tansze !!! bo *piiii* polacy zarabiaja wiecej niz niemcy *piiii*
po prostu przeliczaja tak jak np orsey ikea, niemieckie ceny po kursie 4 zl/€.
Patrzac jakie ceny piszecie tutaj za kombinezony to wcale nie wiem czy te rzeczy sa rzeczywiscie drogie. To taka srednia polka. Ja dodatkowow mam tu sklep gdzie mozna kupic duzo rzeczy ktore nie zeszly w normalnych sklepach w ciagu tyg (bo tyle trwaja akcje w tchibo, tydzie na polkach i pozniej znikaja) po nizszej cenie. Ostatnio kupilam sobie stanik do karmiena za 5 €, maja tam tez miec wlasnie te kozaczki z linku w poniedzialek po 10 €, mam nadzieje ze sie zalapie na numeracje :D

elve

foszek Ania dostała ten różowy z Tchibo, super jest, tylko rozmiarówka jest mocno zaniżona
Ania jest duża jak na swój wiek, ale rozmiar 86/92 miał tak z 10-15cm za długie rękawy i nogawki

Kasia

My wczoraj kupiliśmy kombinezon coccodrillo w outlecie za 160zł :)
nie zachwyca mnie jakoś wyjątkowo ale jest porządny, ciepły i w końcu JEST - już mieliśmy serdecznie dość szukania kombinezonu :ohboy:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zdjecie z allegro, nie moje

foszek

Angie

A ja nie mam dla Leny kombinezonu  :hmm:  Wy to na śnieg kupujecie
czy w ogóle do chodzenia?

Kasia

Cytat: Angelos w 28 Paź 2010, 09:06:39
A ja nie mam dla Leny kombinezonu  :hmm:  Wy to na śnieg kupujecie
czy w ogóle do chodzenia?

cały kombinezon na snieg i mrozy (długie spacery na powietrzu)
na co dzień bedę młodemy zakładała samą kurtkę od tego kombinezonu, dlatego tez szukałam dwuczesciowego

Dodany tekst: 28 Paź 2010, 09:14:55

jeszcze sie zatsanwiam czy mu samej kurtki nie dokupić ale to tylko dlatego że widziałam fajną a nie z potrzeby :)

Angie

Kasia  :beer:  muszę się też za czyms rozejrzeć ;D
Bo na śnieg na pewno się przyda :)

zuzia

Cytat: Kasia w 28 Paź 2010, 10:13:38jeszcze sie zatsanwiam czy mu samej kurtki nie dokupić ale to tylko dlatego że widziałam fajną a nie z potrzeby
też mi chodzi po głowie ta z 5-10-15