Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

didi_loczek

My kupiliśmy na razie taką kurtkę, w rozmiarze 74:
http://allegro.pl/h-m-kurtka-na-polarze-jesien-granat-86-i1205558357.html

Zastanawiam się jeszcze nad kombinezonem  :hmm: zimy tutaj są stosunkowo łagodne, mam do spacerówki gruby, ciepły śpiworek.... Chociaż z drugiej strony jak przyjedziemy do Polski na święta może być bardzo zimno  :hmm:
Może lepiej cieplejszą kurtkę i spodnie?

Angie

Kasia

no to panna Lna będzie się pięknie prezentowała :bravo:

zosia2007

dragonfly

dziecia swojego dzisiaj obkupilam w "dlugie rekawki" ;D

sonja

magdalinska

nionczka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

dragonfly

dzieki laski! 3 pierwsze z boden.co.uk a krowa z asos ;D dzisiaj jeszcze dokupilam bodziaki z H&M, legginsy z Zary, sukienke i zastanawiam sie nad tym czerwonym plaszczem

emcia

dragonfly

jednak kupilam jej cos bardziej "na co dzien" ;D
w ogole odkrylam, ze w Zarze mozna robic zakupy on-line  :dance:

magdalinska

fajne :)

a teraz mam problem, bo nie wiem jaki kupic kombinezon na zime, tzn jaki rozmiar. Mam Coccodrillo 68, ale teraz jest tak na styk, troche jakby za mały. Szukac 74 czy 80? Boje sie ze w 80 to sie utopi, ale z drugiej strony to jak przerosnie 74 do konca zimy?  ech......

dragonfly

magdalinska duzo za duze ubrania nie sa za dobre, ja bym brala 74; mozesz kupic, przymierzyc i w razie czego wymienic?

mobka

magdalinska ja mam podobny problem. Na jesien kupilam taki 62 http://allegro.pl/62-disney-cudny-misiowy-kombinezon-kubus-puchatek-i1226513487.html A na zime nie wiem, czy brac 62, 68 czy 74...

magdalinska

dragonfly no nie bardzo, bo kupuje na allegro... ew. pozniej moge sprzedac (jak znajdzie sie chetny ;) ) wydaje mi sie, ze na 74 pociagnie tak do stycznia, na luty moze byc za mały. No ale do wiosny juz bedzie niedaleko, to moze wystarczy ten 74 i chyba taki wezme

dragonfly

magdalinska wydaje mi sie, ze te 6-7 cm wiecej (w 74) to optymalnie, w 80 bedzie sie biedak topil ;D zalezy tez wszystko od rozmiarowki ;D w sumie Ingrid tez nosi niektore rzeczy w rozm 80  :mocking:

magdalinska

Cytat: dragonfly w 26 Wrz 2010, 15:38:24zalezy tez wszystko od rozmiarowki Grin
no własnie, chyba kupie taki co mam, tylko go przerósł. Mam 68 i jest teraz na styk, to 74 powinien byc ok

ishka82

dragonfly, fajne ciuchy, a krowa boska po prostu :D

zuzia

Cytat: mobka w 26 Wrz 2010, 11:41:07
magdalinska ja mam podobny problem. Na jesien kupilam taki 62 http://allegro.pl/62-disney-cudny-misiowy-kombinezon-kubus-puchatek-i1226513487.html A na zime nie wiem, czy brac 62, 68 czy 74...
MIchał, urodzony w czerwcu, miał w sumie 3 kombinezony
jesienny (podobny jak w linku twoim)
zimowy  - 6-9 miesięcy (to jest ca 74)
i później jeszcze 9-12 bo tamtem się skonczył :D

mobka

No ja chyba 68 kupie. A jak sie skonczy to dokupie jeszcze jeden ;)

aja

kupiłam płaszczyk ale ... hymmm płazczyk bardzo mi sie podobał ale na dziecku wygląda koszmarnie

zuzia

Cytat: mobka w 26 Wrz 2010, 21:01:43
No ja chyba 68 kupie. A jak sie skonczy to dokupie jeszcze jeden ;)
podejrzewam, że akurat trafisz na wyprzedaże :)

dragonfly

Cytat: aja w 26 Wrz 2010, 21:22:53
kupiłam płaszczyk ale ... hymmm płazczyk bardzo mi sie podobał ale na dziecku wygląda koszmarnie
mozesz oddac?