Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

magdalinska

aha, w czym spi w zimie dziecko 7-12mczne? Nie wiem co kupic Kubusiowi, czy polspiochy+body, czy pajace, czy jakas pizame.....

nionczka

Cytat: magdalinska w 02 Wrz 2010, 10:41:18aha, w czym spi w zimie dziecko 7-12mczne? Nie wiem co kupic Kubusiowi, czy polspiochy+body, czy pajace, czy jakas pizame.....

zalezy od dziecka, rodziców, mieszkania...
Irene spala w body z kr. rekawem i na to pizama (czyli jak Wy mowicie pajac) grubosc w zaleznosci od temp. Nie spi przykryta. Potem zaczela uzywac pizam dwuczesciowych na body lub bez i grubosc zalezna od temperatury.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdalinska

Rilla jak ten moj nie bedzie dobry, to kupie duzy, bo jak wezmiemy go na jakies sanki, to i wygodniejsze i chyba cieplejsze, nie podwinie sie, nie bedzie mu zimno w nogi

didi_loczek

magdalinska Wojtek śpi w pizamach :) (najchętniej kupuję w H&M, bo wyglądają jak pajace tylko maję obcięte stópki)
półśpiochy+kaftanik u Wojtka się nie sprawdza, wszystko mu się zsuwa bo się wierci i zaraz jest brzuch na wierzchu
raz to nawet miał ściągnięte te półspiochy (nie wiem jakim cudem) :D

OlaFasola

Mikołaj ostatno śpi w podwójnym pajacu, bo mu było zimno i bardzo się wybudzał. Za chiny nie idzie go przykryć, bo się wykopuje. Muszę mu kupić jakieś cieplejsze piżamki na zimę.
A co do kombinezonu to właśnie się zatanawiałam czy kupować, czy już może lepiej i wygodniej kurteczkę i chyba się na kurtkę zdecyduję.

marcheewka

Cytat: rilla w 02 Wrz 2010, 09:35:16
a sa duze kombinezony? na 80/86? bo nie wiem czy P. bedzie musial taki miec, czy juz wystarczy kurtka? mam ciepla na 80 własnie. Al e w marcu jedziemy na narty, wiec cos

Rilla, jedziecie na narty???? Dokąd??? Ale macie fajnie, w sumie Piotruś już będzie dość duży..., widziałam duze kombinezony na allegro, myślę, że na śnieg to kombinezon jest lepszy.

U nas to chyba tatuś trochę pośmiga, ale chyba tylko w Czechach, no , może uda się małą podrzucić do teściów na jakiś dzień, to i ja pojadę, ale nie wiem, jak to będzie z karmieniem.

Kurcze, zazdroszczę!

rilla

marcheewka do Austrii, do st. Johann - na razie tylko sprawdzone daty, rezerwujemy w tym tygodniu. Jedziemy po 12.03, wiec P. bedzie mial prawie rok:) Juz sie nie moge doczekac tego szuu szuuu

marcheewka

Cytat: rilla w 02 Wrz 2010, 13:20:39
marcheewka do Austrii, do st. Johann - na razie tylko sprawdzone daty, rezerwujemy w tym tygodniu. Jedziemy po 12.03, wiec P. bedzie mial prawie rok:) Juz sie nie moge doczekac tego szuu szuuu

Ale super!! Jedziecie sami? Kto będzie zostawał z Piotrusiem??  Bedziecie zabierać go na stok i jeździć na zmianę na nartach a Piotruś na sankach...

Ostatnio we Włoszech widziałam bardzo dużo ludzi z małymi dziećmi na sankach, na oślich łączkach, itp No ale nasza będzie jeszcze za mała, w marcu nawet nie będzie pół roku, najprawdopodobniej pojedziemy we trójkę dopiero na następną zimę.

feeling.good

ja kupiłam kurteczkę na jesień/zimę. Nie wiem jak tej zimy będzie np. z sankami, ale np. do fotelika wygodniej mi będzie Małego w kurteczce włożyć. No i jemu chyba będzie wygodniej

rilla

marcheewka jedziemy z teściami, tesciowa też jeździ, ale mniej, więc się będziemy wymieniać:)

OlaFasola

feeling.good kupiłaś w końcu tą z HM czy inną, a jeśli tak to w którym rozmiarze? Kurcze i wyobraź sobie, że ja po nią poszłam jakoś pod koniec zeszłego tygodnia i w pasażu grunwaldzkim już nie było  :padam: :padam: mam nadzieję, że są jeszcze do dostania w innych sklepach

feeling.good

Cytat: OlaFasola w 02 Wrz 2010, 20:51:28
feeling.good kupiłaś w końcu tą z HM czy inną, a jeśli tak to w którym rozmiarze? Kurcze i wyobraź sobie, że ja po nią poszłam jakoś pod koniec zeszłego tygodnia i w pasażu grunwaldzkim już nie było  :padam: :padam: mam nadzieję, że są jeszcze do dostania w innych sklepach

Tak,  tę brązową. Wzięłam 74. Niby sporo za luźna, ale bałam się, że z 68 wyrośnie szybciutko.

elve

Ania dostała kombinezon z Tchibo, a właściwie kurtkę i spodnie z możliwością łączenia za pomocą suwaka
dziś go wymieniłam z rozmiaru 86-92 na 72-80 i mam dylemat czy jednak nie wymienić go z powrotem
sęk w tym że ten większy ma nogawki spodni dłuższe z 15cm
a ten mniejszy jest tylko troszkę za duży
a do zimy jeszcze kawał czasu

ile statystycznie dzieci rosną pomiędzy 12, a 18 miesiącem życia :hmm:

nionczka

Cytat: elvelve w 03 Wrz 2010, 18:31:10ile statystycznie dzieci rosną pomiędzy 12, a 18 miesiącem życia
sprawdz na siatce centylowej w centylu Ani
ja tak czasem robilam
Irene miedzy 12 i 18 miesiacem urosla jak nigdy
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rilla

kupiłam dzis Piotrkowi dres z piratem w Realu za 14,99 zł:D a już chwilę wcześniej byłam prawie zdecydowana na dres w h&m za 60. A dres tylko do froterowania podłogi co P. uskutecznia od kilku dni.
Nie widziała jednak żadnej brązowej kurtki w h&m o której pisała Ola i feeling. kupiłam tylko czapkę ze snoopim

magdalinska

chcialam kupic jakies pajace w tesco, same brzydkie, mały wybor, a do tego ostatnia cena byla 22,50 za 3szt, to teraz przykleili 45zł ;D mogli przynajmniej tamta stara zalepic ;) no i nie kupilam, kupilam za ksiazeczke, ktora godzine pozniej widzialam w innym sklepie 5zl tansza  :headbang:

feeling.good

Cytat: rilla w 04 Wrz 2010, 13:15:55
Nie widziała jednak żadnej brązowej kurtki w h&m o której pisała Ola i feeling. kupiłam tylko czapkę ze snoopim

Staś też ma tę czapeczkę ze Snoopym. Bardzo mi się podoba.

Kurtkę kupiłam taką:
http://allegro.pl/h-m-kurtka-na-polarze-jesien-braz-86-i1205558358.html
Jest jeszcze wersja szara.

A do kurtki takie dodatki:
http://allegro.pl/czapka-rekawiczki-h-m-hm-62-68-cieple-nowosc-i1209328871.html

aniak1211

Cytat: feeling.good w 04 Wrz 2010, 20:35:41Kurtkę kupiłam taką:
http://allegro.pl/h-m-kurtka-na-polarze-jesien-braz-86-i1205558358.html
Jest jeszcze wersja szara.

Czy cena jest taka sama w sklepie jak na allegro???
U nas te kurteczki sa po 18 funtow=90zl.
a kolezanka na gieldzie kupila za 0.5 funta :)

rilla

feeling.good to u nas było tylko ta niebieska, a czapka tez niebeiska:/ wiedziałam ze ten h%m jakiś marny jest. chciąłam tez kupić rękawiczki, ale były tylko z palcem na kciuk i jakos się nei zdecydowałam.

feeling.good

Cytat: aniak1211 w 04 Wrz 2010, 19:42:07
Czy cena jest taka sama w sklepie jak na allegro???
U nas te kurteczki sa po 18 funtow=90zl.
a kolezanka na gieldzie kupila za 0.5 funta :)

w sklepie 99 pln

magdalinska

feeling tez kupiłam taka czapke, szalik i rekawiczki :)

feeling.good

Cytat: magdalinska w 04 Wrz 2010, 20:17:34
feeling tez kupiłam taka czapke, szalik i rekawiczki :)

:highfive:
fajowe są. mam tylko nadzieje, ze nie beda "gryźć"

magdalinska

no :)  :beer:
nie powinny, od strony wewnetrznej maja chyba taki polarek. tylko do rekawiczek doszyje sznurek, bo zaraz je pogubi. Dzisiaj na spacer załozyłam mu nowe buty, jeszcze dobrze z domu nie wyszłam to juz je sciagnal.....

martullek

miałam taką czapkę i szalik dla Wojtka tej zimy i super się sprawdziły. w tym roku może kupię taki sam komplet.