Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ishka82

nionczka, Ty pokazuj szybko co masz na sprzedaż...może mojej coś wybiorę ;) :D

nionczka

Cytat: ishka82 w 28 Lip 2010, 16:55:25nionczka, Ty pokazuj szybko co masz na sprzedaż...może mojej coś wybiorę

ja chyba jeszcze nic nie bede sprzedawac chociaz takie mysli miewam. Mam bardzo duzo ubranek dla Irene a w sumie nie wiem czy bede miec jeszcze dzieci  i czy córki:-(. Zreszta jakby co to moja siostra tez ma tony ubranek po swojej coreczce wiec dzieci w rodzinie gole chodzic nie beda. ale gdybym miala pewnosc, ze nie bede miec juz dziewczynek to bym sprzedala.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

nionczka, ok :) Po Twoim poprzednim poście myślałam, że chcesz sprzedać ;)

OlaFasola

10 kg?! WOW! Potrafię mniej więcej sobie zwizualizować ile to jest, bo kiedyś musiałam na lotnisku wywalić 8 i duuuużo tego było.
Zazdroszę Ci tych hiszpańskich wyprzedaży, to jedna z kilku rzeczy za którymi tęsknię, gdy myślę o moim hiszpańskim epizodzie.

nionczka

Cytat: OlaFasola w 28 Lip 2010, 19:39:1110 kg?! WOW! Potrafię mniej więcej sobie zwizualizować ile to jest, bo kiedyś musiałam na lotnisku wywalić 8 i duuuużo tego było.Zazdroszę Ci tych hiszpańskich wyprzedaży, to jedna z kilku rzeczy za którymi tęsknię, gdy myślę o moim hiszpańskim epizodzie.
plecak 40 litrowy :-)

tam byly dwa plaszczyki, kurtka zimowa, 5 pizam, 3 pary dlugich spodni, z 5 sukienek...

Dodany tekst: śro, 28 lip 2010, 17:49:10

Cytat: ishka82 w 28 Lip 2010, 18:24:26
nionczka, ok :) Po Twoim poprzednim poście myślałam, że chcesz sprzedać ;)

Bo ja sie tak wyrazilam :-)

siog

obkupilam sie  :thumbup: butik z ubraniami dziec zamyka sie i wysprzedawano wszystko. kupilam mase ubranek prawie za nic  :mocking:

pokazuje:) aha kolory troche przeklamane

1. top w realu ciemn czerwien

2. top fioletowy w paski moj ulubiony

3. top-kardigan

4. 4 par rajstopek franc jak trumpette. 3 na zdjeciu 4 na malej

5.czapka i rekawiczki

6. 2 pary spodenek

7.sliwkowy top

8. czerwony top z kwiatkiem wiazany

9. rozowy top sciagany z tylu kolor w realu b fuksja

jesze dwa topy-golfy. sa w praniu :) jeden brazowy z marszczeniami od spodenek, drugi lekko fioletowo-koralowy z bufkami.

ishka82

dragonfly

siog swietne ciuszki! ja mlodej zrobilam ostatnio troche zakupow w next (on-line) ale czekam az wrocimy do UK - wtedy poszalejemy obydwie na wyprzedazach  :mocking: :mocking: :mocking: 

zosia2007

talula

siog, bardzo fajne ubranka ;)

powiedzcie mi, na listopadowo/grudniowe dziecko, w jakim rozmiarze kupic kombinezon? myślałam o 68 hmm

mobka

Ja bym 62 wziela. W 68 sie utopi na poczatku, a w czyms juz od urodzenia bedzie musial chodzic. Ja obstawiam, ze dla swojego bede musiala na 68 kombinezonu szukac na listopad.

talula

dzieki Mobka, znow będe myslec, ale to do marca bedzie potrzebny,a  wtedy jakies 4 miesiace bedzie miała...ehh ...ja w o ogóle wszystkie ubrania mam wieksze, to i tu chcialam większe, ale fakt, to tylko na 1 sezon..

Kata

Ja bym kupiła na 68, bo lepiej żeby dziecko trochę pływało w nim, niż żebyś po 2 miesiącach musiała kupować kolejny. Pod taki kombinezon ubierasz też zawsze dziecku jakieś ubranko, a to też wpływa na to jak długo dziecko Ci się w nim będzie mieścić. Poza tym nigdy nie wiadomo jakie duże dziecko Ci się urodzi. Moja Mała miała 58 cm i dobrze, że większość ubranek mam od rozmiaru 62, bo w newborny i 56 się na wstępie nie mieściła.
Pozdrawiam

Kata

martullek

Wojtek urodził się w połowie listopada, miał 52 cm - miałam kombinezon 62/68. do końca był za duży, ale pod koniec zimy już bardzo niewiele.

sonatina

Ja tez bym kupila na 68, moj Igor dzisiaj konczy dwa miesiace a ubrania na 68 nosi.

Dodany tekst: 01 Wrz 2010, 13:42:55

siog
fajne ciuszki :)

talula

dzieki za wszystkie opinie ;)

jak dobrze (chyba), że na 56 mam tylko 5 -pak bodow i 3 pajace ;) i tak po Waszych opisach widzę, że może i to mi sie nie przydac...

nionczka

Cytat: talula w 01 Wrz 2010, 12:58:41powiedzcie mi, na listopadowo/grudniowe dziecko, w jakim rozmiarze kupic kombinezon? myślałam o 68 hmm
ja kupilam w rozmiarze 67 i byl  za duzy. Ale mialam krotkie dziecko 49 cm. Teraz wzielabym ten mniejszy. Ale zle nie bylo bo to bylo bardziej jak spiworek niz kambinezon. Skoro dziecko nie chodzi tylko lezy to nie jest az tak wazne jak sie uklada.
No i mozesz miec na dluzej. Ja rodzilam w polowie grudnia a w marcu juz nie uzywalam bo za goraco bylo. W Pl w marcu moze sie jeszcze przydac jesli zima bedzie taka jak w tym roku.

mobka

Cytat: talula w 01 Wrz 2010, 14:47:03jak dobrze (chyba), że na 56 mam tylko 5 -pak bodow i 3 pajace wink i tak po Waszych opisach widzę, że może i to mi sie nie przydac...
Ja mam kilkanascie bodziakow i 8 pajacy - pralka chodzi non stop (co 2 dni;)), bo mody albo ulewa, albo przesikuje. I to wszystko w rozmiarze 56, mimo ze urodzil sie 55cm. W 62 plywa ;D I to baaaardzo. Pajace z tesco 56, czyli ich 0-0 sa na styk i niedlugo nie bede miala co juz na niego zakladac ;D Bo 62 olbrzymie 56 male. Za to pajace 56 ze smyka jeszcze luz maja - a mam tylko 2 :(

A i ja zakladam, ze pewnie 2 kombinezony kupic bede musiala. Bo to w koncu moze byc z 5 miesiecy zimy (listopad - marzec). I nie wyobrazam sobie teraz Mlodego  68 wsadzic ;D

Dodany tekst: 01 Wrz 2010, 14:18:45

A i spiochy to zlo, mam 3 sztuki i mial tylko jedne raz na sobie. Za to pajace pokochalam :D A jak kupowalam ubranka, to w ogole mi sie nie podobaly ;D I uwazalam za zbedne ;) Zaluje, ze nie mam body z dlugim rekawem na 56, bo wtedy moglby mody latac w spodniach i bodziakach, a na krotki rekaw za chlodno w mieszkaniu. Ja sama  bluzie siedze ;D

rilla

mobka u nas od poczatku pajacy tylko do spacia a w dzien body dlugi rekaw spodenki/półśpiochy
a na krótkie body dawałam bluzkę z długim rękawem

talula

Mobka,

pisalam juz na ciążowej, prześlesz mi swoją liste wyprawkową (natka tez prosiła).  :pray: talula19@gazeta.pl

Co do ubranek....hmmm...może coś dokupie w rozm. 56 pod koniec ciąży, jeśli będę miała jakieś info co do wymiarów (wiem, że dość przybliżone), ale mimo to kupuje ubranka głównie na 62 i trochę na 68 z nadzieją, że na trochę mi ich starczy...

mobka

talula, nie mam takiej listy, bo ja papierowa na podstawie listy Dody zrobilam. Takze trzeba dode lapac ;D

Rilla polspiochy mam za szerokie w pasie (2 pary), wiec nie zakladam, koszulek z dlugim, no w sumie mam kaftaniki/koszulki 3sztuki i tak byl dzisiaj do poki sie nie przesikal. Spodenki na 56 ma 2 sztuki i tez dosc szerokie w pasie, ale wezsze niz polspiochy ;D Czekam az w 62 wejdzie i wtedy pajace pojda troche w odstawke ;D Bo mam i body z dlugim i spodenek sporo :)

elve

talula Ania dość długo nosiła 56, ja nie lubie za dużych ubrań, dziecku w nich nie wygodnie

Ania miała dwa kombinezony, jeden 62 i drugi 68 (w związku z powyższym)
obawiam się że w okresie gdy dziecko tak intensywnie rośnie to ciężko z jednym kombinezonem

BTW za duży kombinezon słabiej chroni przez zimnem

magdalinska

ja mialam 62/68, chociaz Kuba urodzil sie dosc duzy (57cm i 3900g), to byl sporo za duzy. Kupiłam tez Coccodrillo 68, ale byl tak wielki, ze musze sprawdzic, czy na ta zime nie bedzie ;)

rilla

a sa duze kombinezony? na 80/86? bo nie wiem czy P. bedzie musial taki miec, czy juz wystarczy kurtka? mam ciepla na 80 własnie. Al e w marcu jedziemy na narty, wiec cos mu sie przydałoby hm

nionczka

Cytat: rilla w 02 Wrz 2010, 10:35:16a sa duze kombinezony? na 80/86?
Sa, nawet chcialam taki kupic Irene, ale potem zrezygnowalam bo w tym roku jednak kombinezonu nie uzywala to po co na nastepny? Sama nie wiem.