Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

rilla

Cytat: marcheewka w 24 Cze 2010, 13:04:08
Dziewczyny, czy kupujecie używane ciuszki dla dzieci??? Ja ostatnio kupilam na allegro sukienkę nexta - używaną. dzisiaj odebralam, jest śliczna, ale mam jakieś takie mieszane uczucia... bo to po dziecku, którego nie znam.
Odbierałam osobiście, pani bardzo mila, dziewczynka czysta i ogólnie ok, ale jednak..
ja kupujesz w secondhandach. Piore normalnie.

zwierzatko_mojej_mamy

ja jestem wychowana na ciuchlandzie i nic zdroznego nie widze w kupieniu i wypraniu ;) dla mnie to wielka radocha, ze tanio, a nie bol, ze po kims ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdalinska

ja kupuje, oprocz body i pajaców (te kupuje w tesco). wybieram takie, ktore nie sa zniszczone, wrecz praktycznie nowe, za pare groszy. Na dzien dzisiejszy nie stac mnie na nowki, ktore najprawdopodobniej zalozy raptem kilka razy....

ishka82

marcheewka, ja kupiłabym używane bez problemu :) Od kogoś nieznajomego raczej takie wierzchnie, nie bieliznę ;) Ale od znajomych, to i bieliźniane rzeczy Domi nosi :D Dostała mnóstwo ciuszków od strefowych cioć, po kuzynie i od pracodawczyni teściowej - stąd używamy i bodziaków i pajacy i wszystkiego :)

vobi

A propos body i pajacow - nei kupuje uzywanych bo zupelnie sie nie oplaca, nowki dobrej jakosci mozna kupic za niewielkie pieniadze. Gdybym od kogos dostala, to pewnie bym uzywala, ale niestety nie mam znajomych, od ktorych moglabym "odziedziczyc" ciuchy dla dziecka.

kotabma

marcheewka ja mam tylko uzywane rzeczy dla Zosi - nowe ciuchy moge policzyc na palcach rak :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

Młoda dostała dziś kilka nowych ciuszków z okazji wyprzedaży w tesco :) Upolowałam śliczne spodnie dresowe w 2paku (chodziłam koło nich już czas jakiś i czekałam aż przecenią ;) ), 3pak body z dł. rękawem ciut większych i jedno body z dł. rękawem kubusiowe na teraz :)

rilla

ishka a jakie ceny? ja byłam tydzien temu u nas w tesco i nei było wyprzedaży jeszcze:(
a ja kupiłam w realu fajne pajace za 15 zł za 2 szt

ishka82

rilla, większość ciuszków przecenione o 50% :) Zapłaciłam 19,50 za 2pak spodni, 24,50 za 3pak bodziaków z dł. rękawem (o body i spodnie Cherokee) i 12,50zł za disneyowego bodziaka :)

rilla

o faktycznie! ja chciałabym kupić bluzę, może też będą przecenione:) Może wybiorę się we wtorek

ishka82

rilla, było sporo chłopięcych rzeczy na przecenie...z rozmiarami nawet lepiej niż u dziewczynek, przynajmniej u nas ;) Radzę się przejść dość szybko, bo jednak te ciuszki szybko znikają ;)

rilla

hm może jutro wpadniemy zobaczyć:) no ida ida, zreszta u nas zawsze jakos mało trafia na przecene:(

feeling.good

o, to i ja się wybrać muszę po pajace i bodziaki.

zuzia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 24 Cze 2010, 14:38:46
ja jestem wychowana na ciuchlandzie i nic zdroznego nie widze w kupieniu i wypraniu ;) dla mnie to wielka radocha, ze tanio, a nie bol, ze po kims ;)
ja też nie.
zresztą już chyba kiedyś pisalam, że rozmawialam na ten temat z siostrą K. (jest pediatrą) - powiedziala, że wszystko jest ok. dopóki ciuch jest przed zalożeniem wyprany bo większość zachorowań np. na świeżb bierze sie wlasnie z nieprania tych ciuchów przed zalozeniem.

Dodany tekst: 27 Cze 2010, 09:08:52

feeling.good
doszly buty?

zwierzatko_mojej_mamy

golinda eno nie kazdy ;) ale hm zawsze tak ma z uawgi na ilosc ludzikow - a wczoraj w simplu bylo to samo - to wygladalo tragicznie lol lol szczegolnie patrzac na ich ceny :D natomias mexx i esprit na przyklad bardzo ladnie wszystko ogarnia na wyprzedazy ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

feeling.good

Cytat: zuzia w 27 Cze 2010, 09:07:07
ja też nie.
zresztą już chyba kiedyś pisalam, że rozmawialam na ten temat z siostrą K. (jest pediatrą) - powiedziala, że wszystko jest ok. dopóki ciuch jest przed zalożeniem wyprany bo większość zachorowań np. na świeżb bierze sie wlasnie z nieprania tych ciuchów przed zalozeniem.

Dodany tekst: 27 Cze 2010, 08:08:52

feeling.good
doszly buty?

jeszcze nie, może jutro będą :)

ddu

u mnie pod blokiem otworzyli sklep pepko
ciuchy dla małych dzieci od 4,90
miałam nic nie kupować, ale w takiej cenie zdecydowałam się na 2 bodziaki (chyba, bo nadal mam kłopoty z rozróżnianiem ;) )
w takim wypadku nie opłaca mi się iść do lumpeksu, grzebać , przebierać....
ale moja mama kupiła sporo przepięknych ciuchów dla maluchów,w  ogóle nie zniszczonych

Kasia

kupiłam dzisja dla Miska rampersa z HM za magiczne 10zł i czapeczke do kompletu za 5zl  :jejeje:

żródło: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1058142517&apv_visits=1

ogólnie przecen triche było
w HM chyba juz niezle chociaż oczywiscie tylko na czesc asortymentu  :zly:

zuzia

Kasia
dzieki za info!
jakbys byla w HM to kup tez dla mojego Michala plissssss
moze uda mi sie podskoczyc, ale Michal w sklepie jest teraz niemozliwy :(

Kasia

Cytat: zuzia w 01 Lip 2010, 23:01:31
Kasia
dzieki za info!
jakbys byla w HM to kup tez dla mojego Michala plissssss

ok, jak mi sie uda to kupię :) tylko nie wiem kiedy dotre do galerii :knuje:

Dodany tekst: 02 Lip 2010, 08:33:46

Cytat: zuzia w 02 Lip 2010, 00:01:31le Michal w sklepie jest teraz niemozliwy Sad
ja mojego wczoraj pusciłam na podłogę, łaził sobie sam (oczywiscie pod kontrolą) a ja buszowałam w ciuchach :)
ale to juz przed zamknieciem było, na sklepie kilka/kilkanascie osób :)

mobka

Ja dzis bylam w hm w reducie i tych brazylijskich rampersow masa byla. Ale generalnie jestem rozczarowana, bo z tych maluszkowych rzeczy prawie nic nie bylo przecenionych. W ogole towaru prawie nie bylo. Dla takich roczniakow bylo juz lepiej. No ale kupilam dresik z Kermitem oczywiscie w normalnej cenie, na 62cm, a wyglada jak na 68 albo i wiecej :D Ale fajny jest, bo cieniutki :)

I kupilam w Mothercare bialy sweterek rozpinany bez kaptura, cienki, przeceniony z 50 na 25zl. Chcialam jakies bodziaki pokupowac wieksze, ale body jeszcze przecenione nie byly - przynajmneij te w wielopakach :(

feeling.good

ja w mothercare byłam wczoraj i zdziwiłam się, że bodziaki i pajace nie były przecenione. Zimą od tego właśnie zaczęły się przeceny.
A ten biały sweterek miałam kupić Małemu na chrzest.
Kupiłam mu kilka fajnych ciuszków, ale jeszcze pewnie odwiedzę mothercare. Podobały mi się bodziaki na ramiączkach w trójpaku jedne, ale nie było rozmiaru. A sporo większe to już się nie przydadzą :(

mobka

No ja wlasnie poza sweterkiem nic fajnego nie widzialam. Ale w takim nieduzym motherccare bylam. Pewnie w weekend jeszcze o jakies sklepy zahacze.

OlaFasola

Też dzisiaj odwiedziłam mothercare i kupiłam małemu kurteczkę i bezrękawnik na jesień, wzięłam 6-9 mc, ale kurcze jakieś takie duże mi się wydają te ubranka. Mam nadzieję, że jesienią będą pasować. Poszłam tam w sumie po bodziaki, ale przecen na nie brak.

nionczka

A ja przywiozlam 10 kg ubranek z Hiszpanii :-)

Moze ja sprzedam te irenkowe kiecki na Wolumenie?