Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

magdalinska

Cytat: abkasia w 23 Cze 2010, 13:14:34
spokojnie, pozniej dzieci zwalniaja i nei rosna juz tak szybko... ;D
całe szczescie :)
dzisiaj te spodenki 56 juz odłozyłam, bo zalozylam i ma je do pol lydki :D

ishka82

Mi już mówiono, że w 68 pochodzi dłużej i co...i pstro, bo już się prawie w te ciuszki nie mieści :crazy: :crazy: :crazy:

rilla

ishka82 hehe skąd ja to znam... mnie się wydaje, że pajace 68 mieliśmy krócej w użyciu niż te na 62

elve

a ja myślałam ze to Ania jest duża jak na swój wiek (bazując na siatkach centylowych), a spokojnie w 74 wchodzi, a nawet w 68 ją wcisnę

magdalinska

kurde ja sie nie znam na tych centylach, ale moje dziecko wagowo jest ponizej wszystkich norm....

elve

9600, jest gdzie na granicy 90 i 97
a wzrostowo w 90

ishka82

Moja jest długa, więc najszybciej z pajacy wyrasta, później z bodziaków, a takie "doroślejsze" ciuszki to nosi spokojnie 68, a czasem nawet 62 :) Najgorzej z pajacami, wyprostuje nogi i pajac ledwo trzyma :mocking:

aja

mi się wydaję,że dzieci stopują dopiero jak noszą 80/86

rilla

Cytat: elvelve w 23 Cze 2010, 20:32:22
9600, jest gdzie na granicy 90 i 97
a wzrostowo w 90
i mieści się w bodziaki i pajace na 68?

Angie

magdalinska

Cytat: Angelos w 23 Cze 2010, 23:41:14
magdalinska ile Kuba waży?
wg naszej wagi domowej 6kg. dzisiaj idziemy do kardiologa, moze go tam zwaza to bede wiedziała dokładnie

Angie

Cytat: magdalinska w 24 Cze 2010, 08:49:29
wg naszej wagi domowej 6kg. dzisiaj idziemy do kardiologa, moze go tam zwaza to bede wiedziała dokładnie

Może taka jego uroda, że będzie szczupły. Lena w wieku 4,5 miesiąca ważyła 6,1, ale była długim dzieckiem.
Wygląda i zawsze wyglądała chudo, żebra na wierzchu ;D

ishka82

twinnie77, bardzo ładne ciuszki :) Takie pięknie kolorowe :dance:

nionczka

Cytat: aja w 23 Cze 2010, 22:13:28mi się wydaję,że dzieci stopują dopiero jak noszą 80/86

zalezy od dziecka, irene nigdy szybko nie rosla i na 68 cm jeszcze niektore rezczy jej zakladam

Dodany tekst: 24 Cze 2010, 13:02:59

Cytat: ishka82 w 23 Cze 2010, 21:38:24Najgorzej z pajacami, wyprostuje nogi i pajac ledwo trzyma

W ogole pajace trudniej zalozyc jesli nie sa lekko za duze. Poza tym wazny jest sposob zapinania. Zapinane na plecach starczaja na dluzej niz te zapinane po srodku z przodu. A najszybciej wyrasta sie z tych zapinanych po skosie. Sprawdzilam juz kilkakrotnie na pizmaach tej samej marki, tesj samej serii i w tym samym rozmiarze, ale inaczej zapinanych.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

Dziewczyny, czy kupujecie używane ciuszki dla dzieci??? Ja ostatnio kupilam na allegro sukienkę nexta - używaną. dzisiaj odebralam, jest śliczna, ale mam jakieś takie mieszane uczucia... bo to po dziecku, którego nie znam.
Odbierałam osobiście, pani bardzo mila, dziewczynka czysta i ogólnie ok, ale jednak..

nionczka

Cytat: marcheewka w 24 Cze 2010, 14:04:08Dziewczyny, czy kupujecie używane ciuszki dla dzieci??? Ja ostatnio kupilam na allegro sukienkę nexta - używaną. dzisiaj odebralam, jest śliczna, ale mam jakieś takie mieszane uczucia... bo to po dziecku, którego nie znam.Odbierałam osobiście, pani bardzo mila, dziewczynka czysta i ogólnie ok, ale jednak..

ja nie kupilam nic uzywanego bo mam (mialam) nowe w super cenach, ale pewnie bym kupila. Tym bardziej widzac jak dzieci wyrastaja/niszcza i ze nawet przy koljenym dziecku moge ich nie wykorzystac bo nie bedzie sie zgadzala plec czy rozmiar z pora roku.
Wypierz w wysokiej temperaturze (maksymalnej jakiej sie da), wyprasuj i juz. Pomysl, ze kupilas je od normalnej osoby, takiej jak Ty. Lump i brudas zasyfialy nie sprzedawalby ubranek po dziecku w necie.
Ja w ogole lubie uzywane rzeczy jak cos dostaje. Lubie pamietac, ze ten sweterek nosil bratanek meza a teraz moja coreczka. Albo ze zabawki dostalam po coreczce przyjaciolki. Wiem, ze to bliskie osoby wiec inaczej, ale zawsze mozesz cieplo myslec o tych dzieciach, ktore to uzywaly, nawet jesli ich nei znasz.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

Cytat: marcheewka w 24 Cze 2010, 13:04:08
Dziewczyny, czy kupujecie używane ciuszki dla dzieci??? Ja ostatnio kupilam na allegro sukienkę nexta - używaną. dzisiaj odebralam, jest śliczna, ale mam jakieś takie mieszane uczucia... bo to po dziecku, którego nie znam.
Odbierałam osobiście, pani bardzo mila, dziewczynka czysta i ogólnie ok, ale jednak..

jak ładne i zadbane to czemu nie :) przeciez i tak wypierzesz :)

vobi

marcheewka ja kupuje, poza bodziakami i pizamkami. Przeciez sie je pierze, prasuje, wiec nie widze tu jakiegos zagrozenia. A dla siebie na ciuchach czasem nie kupujesz?

Aha, dla calkiem malego dziecka to jednak na uzywane sie nie odwazylam, dopiero gdzies po 3-cim miesiacu, ale w sumie to zupelnie irracjonalne, nawet nie potrafie wytlumaczyc dlaczego.

marcheewka

Cytat: vobi w 24 Cze 2010, 13:07:56
marcheewka ja kupuje, poza bodziakami i pizamkami. Przeciez sie je pierze, prasuje, wiec nie widze tu jakiegos zagrozenia. A dla siebie na ciuchach czasem nie kupujesz?

Aha, dla calkiem malego dziecka to jednak na uzywane sie nie odwazylam, dopiero gdzies po 3-cim miesiacu, ale w sumie to zupelnie irracjonalne, nawet nie potrafie wytlumaczyc dlaczego.

Na allegro używane to oglądam tylko sukienki, ewentualnie sweterki - bo to takie niebieliźniane i bezpośredniego kontaktu z ciałem czy moczem raczej nie ma. Body, spiochów czy pajaca to bym nie kupiła.
Sukienkę kupiłam na 6-9 miesiecy, więc nie na niemowlę.
Wiem, że wypiorę i wyprasuję ( zresztą nowe ubranka też) ale jakoś trudno mi sie przekonać.
ładne ubranka dla dzieci są okropnie drogie, a zazwyczaj są tylko na kilka razy do ubrania.

abkasia

Cytat: nionczka w 22 Cze 2010, 21:43:44
Bo Abkasia wszystkie we Wrocku wykupila! Dlatego dla Oli nie ma.

no wlasnie chyba wykupilam... ;D

Dodany tekst: 24 Cze 2010, 13:41:16

Cytat: rilla w 23 Cze 2010, 14:13:56
abkasiahehe abkasiu każde dziecko jest inne:) moje mnie już waga i przybieranie nie raz zaskoczyło, więc nigdy nic nie wiadomo. Zresztą strefa pokazuje, że trzeba bardzo ostrożnie porównywać przebieg ciąż, terminy porodu i wymiary dzieci:)
pewnie ze tak,
ale zobaczysz, potem jak maly zacznie sie ruszac to wyszcupleje nie ma bata...
i wyciagnie sie w gore...
i wtedy ubrana bedzie mozna naciagac :D
i zwolni swoj wzrost...
dzieci pozniej nie przybiraja juz tak duzo jak w pierwszym polroczu zycia...
co nei zmienia faktu, ze twoj maly moze byc caly czas bardzo dorodny.... ;D

justynaaaa2

marcheewka ja cię rozumiem ;)
ja dla siebie nigdy nic używanego nie kupiłam, bo się po prostu brzydzę  :blush: nawet kurtki bym nie założyła po kimś, mimo że by była uprana w pralni ;)
tym bardziej dziecku nie kupiłabym nic używanego  ;)

abkasia

Hugo wazy o 10,7 i ma z 80 cm...
i ma wiele koszulek na 74 spodnie na 78-80...
z h&m ma od 5 mies jak nie dluzej rozmiar 74... ;D

Dodany tekst: 24 Cze 2010, 13:44:53

twinnie77 bardzo lade :D
ja wogle jestem fanka meskiego(dzieciecego ) h&m :D

aja

Cytat: marcheewka w 24 Cze 2010, 14:04:08czy kupujecie używane ciuszki dla dzieci???
ja nie kupuję
używane mamy po siostrzeńcu
kurcze po obcym to jednak bym nie mogła ale po rodzinie i znajomych to już dla mnie co innego