Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nionczka

Cytat: doda w 15 Cze 2010, 18:33:15ja mam wraznie, że Mateuszek jakoś "przeskoczył" rozmiar 62 długo, bo przez 4 tyg nosił 56, a teraz już niektóe 62 są za ciasne

Tak bywa. Te rozmiary rozne bardziej sa dla roznych gabarytowo dzieci niz roznych wiekiem. Nie wspominajac juz o roznicach miedzy markami. Irene bardzo dlugo nosila dzinsy z H&M w rozmiarze 2-4 mce (wlasciwie do 14 mca). A potem dostala nowe w rozmiarze 12 mcy. Czyli wszystkie pomiedzy w tym sklepie sobie odpuscila. a sukienki to juz w ogole mozna nosic latami.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marlen_ka

a ja dzis dostałam kombinezona dla Małej i teraz mam dwa idenyczne, bo wczesniej tez kupiłam taki- na szczescie rozmiary sa różne
http://www.66north.com/shop/pc-1478-435-kria-overall-wsock-mittens.aspx
powiem Wam, ze nawet mi sie ten odcien różu podoba

Dodany tekst: 15 Cze 2010, 18:17:25

a ja dzis dostałam kombinezona dla Małej i teraz mam dwa idenyczne, bo wczesniej tez kupiłam taki- na szczescie rozmiary sa różne
http://www.66north.com/shop/pc-1478-435-kria-overall-wsock-mittens.aspx
powiem Wam, ze nawet mi sie ten odcien różu podoba

nionczka

Cytat: marlen_ka w 15 Cze 2010, 19:17:25powiem Wam, ze nawet mi sie ten odcien różu podoba

Bo ten roz jest boski! Ja kupilam zaslonke do sypialni w tym kolorze

Dodany tekst: 15 Cze 2010, 18:20:16

Cytat: marlen_ka w 15 Cze 2010, 19:17:25a ja dzis dostałam kombinezona dla Małej i teraz mam dwa idenyczne, bo wczesniej tez kupiłam taki- na szczescie rozmiary sa różne http://www.66north.com/shop/pc-1478-435-kria-overall-wsock-mittens.aspxpowiem Wam, ze nawet mi sie ten odcien różu podoba
a w jakich rozmiarach masz? Na pierwszy rok najprawdopodobniej wystarczy jeden a potem mala bedzie chyba za duza na kombinezon. Mozesz wymienic na cos innego?

marlen_ka

jedne jest na 0-6 miesiecy a drugi na 6-12 miesiecy :) a wymienic nie moge, bo mój jest z wyprzedazy, a kolezanka oddała mi swoj, bo dostała kiedys od kogos, a urodził sie chłopak i ten róz nie pasował za bardzo do niego ;)
przydadza sie oba, najwyzej jeden komus oddam dalej

nionczka

Cytat: marlen_ka w 15 Cze 2010, 18:58:39
jedne jest na 0-6 miesiecy a drugi na 6-12 miesiecy :) a wymienic nie moge, bo mój jest z wyprzedazy, a kolezanka oddała mi swoj, bo dostała kiedys od kogos, a urodził sie chłopak i ten róz nie pasował za bardzo do niego ;)
przydadza sie oba, najwyzej jeden komus oddam dalej

a gdzie bedziecie mieszkac?

marlen_ka

w Polsce :) przeprowadzamy sie za 2 miesiace

zuzia

Cytat: feeling.good w 15 Cze 2010, 07:57:50Gdybyście zauważyły gdzieś ładne buciki białe, błękitne lub mieszane w tych kolorach, dajcie proszę znać. Muszę na chrzest kupić.
moge popatrzec u nas w swiecie dziecka. kiedys Michalowi kupowalam tam biale butki. niebieskie tez byly. oni spory wybor maja.

feeling.good

Cytat: zuzia w 15 Cze 2010, 22:46:50
moge popatrzec u nas w swiecie dziecka. kiedys Michalowi kupowalam tam biale butki. niebieskie tez byly. oni spory wybor maja.

jeśli będziesz przy okazji, byłoby super. Zamówiłam jedne białoniebieskie na allegro, ale całe białe buciki sportowe tez by się przydały bo uniwersalne.

Ja dziś wyruszam na dalsze poszukiwania ubrania na chrzest dla Stasia. Miałam wcześniej cały zestaw upatrzony, ale w h&m nie ma już koszuli i sweterka, które mi się podobały. Na razie kupiłam spodenki w mothercare. Muszę szukać dalej...

rilla

feeling.good kiedy chrzcicie Stasia? My robimy chrzest 18 lipca. Na razie nic nie kupuję, bo się boję ile mój potworek urośnie

OlaFasola

feeling.good jeśli chodzi Ci o koszulę z kamizelką z HM to one pewnie będą na wyprzedażach, bo zimą też były. Chyba, że o jakąś inną.

Dodany tekst: 16 Cze 2010, 08:27:45

A co do chrztu to ja się ciągle wstrzymuję, bo mam czarne wizje, że przez ten refluks Mikołaj zwymiotuje w kulminacyjnym momencie.

feeling.good

Cytat: rilla w 16 Cze 2010, 08:24:34
feeling.good kiedy chrzcicie Stasia? My robimy chrzest 18 lipca. Na razie nic nie kupuję, bo się boję ile mój potworek urośnie

27 czerwca, więc już za momencik:)

Cytat: OlaFasola w 16 Cze 2010, 08:26:07
feeling.good jeśli chodzi Ci o koszulę z kamizelką z HM to one pewnie będą na wyprzedażach, bo zimą też były. Chyba, że o jakąś inną.

Dodany tekst: 16 Cze 2010, 07:27:45

A co do chrztu to ja się ciągle wstrzymuję, bo mam czarne wizje, że przez ten refluks Mikołaj zwymiotuje w kulminacyjnym momencie.

była jeszcze w maju biała koszula z delikatnymi paseczkami bodajże i sweterek w białe i niebieskie paseczki. Ale już nie ma :(

Aż tak męczy go ten refluks?  :empathy:

magdalinska

Cytat: OlaFasola w 16 Cze 2010, 08:26:07
ja tez sie tego bałam strasznie, dlatego czekalismy z chrzcinami, az mu sie unormuje A dalej sie tak strasznie meczy? czy juz jest troche lepiej?

OlaFasola

Cytat: feeling.good w 16 Cze 2010, 09:36:58Aż tak męczy go ten refluks?  empathy
Cytat: magdalinska w 16 Cze 2010, 09:50:08ja tez sie tego bałam strasznie, dlatego czekalismy z chrzcinami, az mu sie unormuje A dalej sie tak strasznie meczy? czy juz jest troche lepiej?

Dalej niestety, niby jest jakaś poprawa, bo przybiera na wadze, ale nie ma rewelacji. Dalej ulewa wiele razy dziennie i z 3 czasem 4 zmainy ciuszków potrzbuje, więc ciągle odkładamy chrzciny.

magdalinska

:empathy: Kubus tez troche ulewa, ale juz nie chlustajaco, mało mu wylatuje i w sumie tylko pare razy dziennie, wiec tym si enie przejmuje. Do tego jak mu rozszerzam diete, to z tej marchewki jest wiecznie pomaranczowy :D nawet go nie przebieram za czesto, bo to nie ma sensu teraz, w domu jest brudny jak swinka ;) najgoersze ze te plamy za bardzo nie chca schodzic  :crazy:

feeling.good

Cytat: mobka w 13 Cze 2010, 21:44:08
No te lniane biale, to pewnie tylko w sezonie ;) Te o ktore kota pytala sa rozne i w zasadzie caly czas. Ja dzisaij te lniane bralam, bo stwierdzilam, ze do wyprzedazy nie doczekja, a i tak pewnie ich nie przecenia ;D

przecenili :) na razie na 20 pln

mobka

Cytat: feeling.good w 16 Cze 2010, 21:03:05
przecenili :) na razie na 20 pln

Pisalam juz na wyprzedazowym watku :) A nie wiesz czy niebieskie tez? Bo w Arkadii tylko na bialych byly przeceny i nei wiem czy tylko nie zdarzyli ometkowac niebieskiech, czy nie.

feeling.good

niebieskie też. Wczoraj w mothercare kupiłam niebieskie lniane, więc dziś dokupiłam białe w h&m:)

mobka

O to sie chyba po niebieskie wybiore :)

feeling.good

w dwa dni zjechałam wszystkie h&m w poszukiwaniu sweterka dla Małego, który widziałam jakiś czas temu. Niestety, nigdzie nie ma :( Widzę jednak, że z wyprzedażami na razie u nich wielki bałagan. Udało mi się kupic rampersa z supermanem za 10 zł, tylko dlatego, że w innym sklepie nie chciało mi się stać w kolejce, a tam kosztował jeszcze 30 :D

ale strasznie ubogą mają kolekcję dla chłopców :(:(:(

mobka

Cytat: feeling.good w 16 Cze 2010, 22:39:33ale strasznie ubogą mają kolekcję dla chłopców SadSadSad
No szczegolnie dla takich mniejszych... ale ni etylko oni, generalnie we wszystkich sieciowkach chlopiecych ubranek jest mniej. Tego sweterka, o ktorym piszesz  ja tez nie widzialam.

abkasia

feeling.good

zapinany na guziki, bez kaptura w biało-błękitne paseczki. Na chrzest go chciałam.

magdalinska

kurde, musze jechac do tego h&m tylko nei wiem kiedy :( pewnie jak juz tam trafie to tych spodni nie bedzie :(

feeling.good

a jaki rozmiar Kubuś nosi? We wrocławskich h&m widziałam maksymalnie 62

magdalinska

eee, 68 :( moze do rzeszowa pojade zobaczyc....