Muffinki z krówkami

Zaczęty przez sonja, 30 Lis 2009, 16:05:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sonja

Przepis z tego bloga: http://gotowaniecieszy.blox.pl/html poniżej z moimi zmianami:

Są to zdecydowanie muffinki dla wielbicieli słodkości, ale jako, że wszystkim u mnie bardzo smakowały to podaję przepis:

Składniki
•   2,5 szklanki mąki
•   0,5 szklanki cukru
•   2 łyżeczki proszku do pieczenia
•   100 g roztopionego masła
•   2 jajka
•   ½ szklanki maślanki (może być też zsiadłe mleko/kefir)
•   ½ szklanki mleka
•   200 g pokrojonych Krówek
•   12 łyżeczek rozkruszonych płatków migdałowych

1. W misce mieszamy suche składniki (mąkę, cukier, proszek)
2. W drugiej misce mokre: masło, maślankę, mleko, jajka
3. Mieszamy byle jak mokre z suchym i dodajemy pokrojone (niezbyt drobno) krówki
4. Ciasto nakładamy do foremek, posypujemy każdego przyszłego muflonka płatkami i do piekarnika z nimi
5. Piec 20-25 w temp 200 stopni

justynaaaa2

ja muffiny bananowe robiłam z krówkami :) bo w przepisie były albo kawałeczki czekolady albo toffi a że nie mam pojęcia skąd wziąć toffi to wpadłam na pomysł, że dodam krówki i już kilka razy tak robiłam - pyszne są, jak te krówki się roztopią :)

wrobelek0403

sonja za ten przepis powinno sie Ciebie skazac na ciezkie roboty lol lol lol

powienien być zakaz wstawiania przepisow w godzinach pracy  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

didi_loczek

sonja tylko sie oslinilam na sama mysl o tych mufinach,
musze przepis podrzucic tesciowej, moze mi upiecze na swieta  :hmm:

mignon

sonja, a ja się odchudzać postanowiłam, no  :zly: :zly: :zly:

bozena.dp

sonja jestem twoja wielbicielka jezeli chodzi o przepisy  bighug

sonja

bozena.dp  :thankyou: :thankyou:

mignon ja też się odchudzam :D

wróbelku w czw mam zajęcia od 8 do 19:30 starczy za ciężkie roboty? :D

wrobelek0403

sonja tak ze 3 czwartki i bedziemy kwita lol lol

a teraz ide po krówki  :headbang: :headbang:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

upiekłam - i co powiedział moj maz???

nastepnym razem to on woli muffiny odzielnie i krówki oddzielnie :headbang: to niech se sam piecze :foch:

bozena.dp

ja też upiekłam - bardzo dobre, tylko mi krówki "uciekły" z formy, następnym razem najpierw nałoże ciasta, a potem dopiero krówki powkładam, żeby były w miarę równo rozłożone w każdym muffinku :D