Prezent na gwiazdkę (sorry od mikołaja) :)

Zaczęty przez olgaaa1, 29 Lis 2009, 10:31:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ishka82

Domi na Mikołaja dostanie szczeniaczka uczniaczka (od teściów) i laptop dziecięcy (od wujka) i nie wiem co jeszcze ;)
Pod choinkę na razie my już kupiliśmy dla niej jeździk, od babci dostanie fotel samochodowy i tez nie wiem co dalej...
Ogólnie to dużo tych prezentów, mam wrażenie, że może się zrobić aż za dużo ;) Tym bardziej, ze w lutym ma znów urodziny ;D

aja

Cytat: golinda w 15 Lis 2010, 13:02:39furorę u nas robi domek grający (mały z kilkunastoma przyciskami, typu telefon, kuchenka,pralka, dzwonek do drzwi, pies, samochód etc.)
aktywny domek czy jakoś tak - kiedyś o nim pisałam
bardzo fajna rzecz i dzeci długo się nim bawią
świetny też pomysł na prezent

ja na mikołajki kupiłam dzieciakom konie na biegunach, które wydają dzwięki i machają ogonem
Natkowi kolejkę i trąbkę a młodej kuchnię

Dodany tekst: 16 Lis 2010, 15:30:52

mnie przerazają ceny i to jak barzdo się w sklepach różnią np. kubuś puchatek w macro 270 zł w hurtowni zabawek 200 zł, w sklepie dziecięcym 170 a w castoramie 150 zł

feeling.good

w domu mamy tego z pierwszego linka, a teściowa do nich ostatnio kupiła tego drugiego ;D Melodyjki i historie mają te same, tylko wyglądam się różnią. Ten nowy jest chyba ładniejszy :)

Dodany tekst: 16 Lis 2010, 20:30:11

my na mikołaja zastanawiamy się nad kupnem Małemu blatu z zabawkami do fotelika
http://www.90n.pl/sklep/product/p/60/maxi,cosi,maxi-pilot.html#

kasiad

Cytat: aja w 16 Lis 2010, 15:28:13

ja na mikołajki kupiłam dzieciakom konie na biegunach, które wydają dzwięki i machają ogonem

aja gdzie kupiłaś, gdzie?  :pray:
ja chcę kupić Olkowi konia na biegunach pod choinkę, ale że są grające to nie wiedziałam  ;)
A taki wydający dźwięki i w dodatku machający ogonem bardzo by nam się przydał  :mocking:

brawurka

kasiad tylko sprawdź w sklepie nim kupisz, nasz koń jest tak głosny, że Maja się go bała na poczatku, wyjełam baterie

Alka

u nas w firmie robimy paczki dla dzieci pracowników (do 16 roku życia), koszt takiej paczki ok. 100 zł

czy u was też się to praktykuje?

kasiad

Cytat: Alka w 17 Lis 2010, 11:05:51
u nas w firmie robimy paczki dla dzieci pracowników (do 16 roku życia), koszt takiej paczki ok. 100 zł

tak  ;)

mobka

Cytat: Alka w 17 Lis 2010, 11:05:51

Tak, ale dostaja dzieci powyzej 1r.ż.

Kasia

u mnie raczej nic nie ma :knuje:
w zeszłym roku nic nie dostałam dla młodego to i w tym tez pewnie nie

Alka

Cytat: mobka w 17 Lis 2010, 11:31:05
Tak, ale dostaja dzieci powyzej 1r.ż.
to Twój synek się nie załapie :(  swoją droga dziwne ograniczenie
u nas wieeeelka paka słodyczy przysługuje nawet kilkudniowym maluszkom, oczywiście rodzice najbardziej skorzystają :)

nionczka

Cytat: Alka w 17 Lis 2010, 11:05:51u nas w firmie robimy paczki dla dzieci pracowników (do 16 roku życia), koszt takiej paczki ok. 100 zł

u mojego męża tak, ale do 18 roku zycia. U mnie, nie sądzę.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

Cytat: Alka w 17 Lis 2010, 12:06:14oczywiście rodzice najbardziej skorzystają Smiley
nawet zekłabym ze nie najbardziej a tylko ;)

feeling.good

a właśnie ciekawa jestem jak to będzie u mnie. Kiedyś były prezenty, ale nie wiem czy coś się w międzyczasie nie zmieniło. Zawartość paczek była dostosowana do wieku

Kasia

Cytat: feeling.good w 17 Lis 2010, 13:04:52Zawartość paczek była dostosowana do wieku
o fajnie :)
ale że tym najmniejszym maluchom to jakies mleko, słoiczki, deserki dawali?
czy pozostawali przy słodyczach?

feeling.good

było trochę słodyczy, a poza tym jakieś grzechotki, zabawki, chyba tez jakieś akcesoria pielęgnacyjne

zuzia

u nas w ub. roku były bony. bez ograniczeń wiekowych.
jak będzie w tym to nie wiem, ale coś będzie na pewno bo w intranecie wisi ogłoszenie, żeby dzieci zgłaszać (dotyczy to głównie tatusiów).

brawurka

aja

Cytat: kasiad w 17 Lis 2010, 07:51:06aja gdzie kupiłaś, gdzie?
ja kupowałam w sklepie stacjonarnym za 138 zł ale widziałam też i za 150 zł identyczne a najśmieszneijsze,że te zwykłe są droższe od tych z bajerami (tej samej wysokości)

brawurka

aja

kasiad

Cytat: Kasia w 17 Lis 2010, 11:59:15
u mnie raczej nic nie ma :knuje:
w zeszłym roku nic nie dostałam dla młodego to i w tym tez pewnie nie

ja w zeszłym roku dostałam i paczkę pracowniczą czyli na mnie i na Olka  ;)

Dodany tekst: 18 Lis 2010, 07:48:35

Cytat: brawurka w 17 Lis 2010, 23:17:07
w biedronce są teraz konie

właśnie czekałam kiedy gazetka będzie aktualna
jest chyba od 16.11.
kosztują 129 ,90
Mąż widział niedawno konie w Auchan, po 80 zł, ale takie jakies małe, że chyba mniejsze od Olka  :mocking:
może dzisiaj uda nam się podjechac do Biedrony

Dodany tekst: 18 Lis 2010, 07:52:34

Cytat: feeling.good w 17 Lis 2010, 13:04:52
Zawartość paczek była dostosowana do wieku

U nas w zeszłym roku na Dzień Dziecka dzieci dostały paczki
maluszki zabawki, duże pluszowe misie, a większe paczki ze słodyczami
i jak zwykle części nie pasowało, że oni zamiast zabawek woleliby słodycze, a ci co dostali słodycze woleliby misie  :crazy:
więc w tym roku sprawiedliwie nikt nic nie dostał  :mocking:

Kasia

feeling.good

Cytat: Kasia w 18 Lis 2010, 11:09:28
a moze sanki?

bardzo dobry pomysł  :beer: My chyba kupimy. Miałam już upatrzone jakieś zabawki na Mikołaja i pod choinkę, ale Staś już ma tego mnóstwo, a wiem, że u teściów jeszcze trochę zabawek czeka.
Chyba kupimy mu na mikołaja fajne sanki, a pod choinkę może jakieś książki, np. Kubusia Puchatka.