Pierniczenie adwentowe :)

Zaczęty przez tachogti, 13 Lis 2009, 19:47:59

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

dzieki dziewczyny :beer:

doda, czesc to do pracy, dlatego tak duzo :D jeszcze bedą renifery i moze tarta marcepanowa z wisniami, a i tak sie boje, ze nie starczy :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

emcia

wrobelek0403
piękne
w ogóle strefowe piernikowe dokonania z roku na rok są coraz fajniejsze

wrobelek0403

nie wiem, jak w smaku, ale zdjecia to mam prawie tak ładne jak dorotus z moich wypieków :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

didi_loczek

wrobelek0403 podziel się proszę przepisem na tartę z marcepanem  :pray:.

wrobelek0403

didi_loczek prosze bardzo, adres jest standardowy :D

http://www.mojewypieki.com/przepis/tarta-marcepanowa-z-wisniami-i-konfitura-pomaranczowa

kuzwa, kupiłam paczke m&ms do reniferów i cukierki nie sa czerwone tylko rózowe :headbang: :headbang: zmienili kolory, czy jak????

zosia2007

Polukrowalismy dziś alwerni nawet w połowie nie są tak ładne jak wróbelka. No ale to moje pierwsze w życiu pierniczki więc ujda ;)

kotabma

dzis pieklam z Zosia pierniczki. byla przeszczesliwa. ja mialam duzo sprzatania (a wlasciwie M ;) )
zabawy bylo bardzo duzo i powiem tylko tyle ze moje dziecko zakumalo o co w tym chodzi i na koniec sama juz wykrawala pierniki i odkladala na blache do pieczenia calkiem ksztaltne pierniczki (bo na poczatku bardziej interesowalo ja rozwalanie ciasta po calej kuchni ;) )

aniak1211

wrobelek0403
Super pierniki:)
ja chyba jurto zaczne lukrowanie swoich:)

Rok temu robilam reniferowe pop cake,na patyczkach;)
fajne to bylo,smaczne ale w tym juz nie robie-nie bedzie mial kto zjesc:D
Rok temu dalam D. do przedszkola dla dzieci,teraz jest dwa razy wiecej dzieci w szkole:D

Dodany tekst: 16 Gru 2012, 22:35:34

Cytat: kotabma w 16 Gru 2012, 22:27:10dzis pieklam z Zosia pierniczki. byla przeszczesliwa.
:)
Dzieciaki lubia takie brudzace zajecia:D

mada1981

polewam wszystkim  :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

wróbelku nasze Rudolfy też nie mają prawdziwie czerwonych nosów, widocznie m&m's pożałowało na święta barwinka  :zly:

fasolka nasze talerze też stare jak świat :blush:, dostałam je w wyprawce ślubnej :blush:

wrobelek0403

mada1981 kupiłam w osiedlowym spozywczym inną paczkę w starym opakowaniu i sa czerwone. widac zmienili technologie :/

aniak1211

W Londynie jest sklep M&M's world,
mam ochote tam pojechac,
cukierki we wszystkich kolorach teczy:)

jusia

wrobelek pieknie i jakie ilosci, masz zdrowie :)
ja wlasnie zagniatam kolejna partie, bo zrobilam 2 pudelka, 1 polukrowalam, ale oba juz zostaly zjedzone  :headbang: :headbang:
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

sonja

Zagniotłam ciasto na pepparkakory i obrałam pistacje do cranberry noel (nie sądziłam, że to będzie aż tak pracochłonne). Jutro rozpoczynam ciastkowanie.

didi_loczek

Ja właśnie skończyłam pierniki i idę spać :). W środę wyjeżdżamy, więc jest szansa że coś dowieziemy do teściów :D.

wróbelku, dzięki za przepis na tartę!  :beer:

Kata

Ja dzisiaj zrobiłam cynamonowe, pierniczki, czeskie, lebkuchen (na razie twarde są) i waniliowe renifery, a w niedzielę robiłam cranberry :D W sumie mam kilka pudełek ciastek do zjedzenia i rozdania :D A i polukrowałam tylko Lebkuchen, (ale nie tak ładnie jak wrobelek) bo lukru nie lubię.
Pozdrawiam

Kata

wrobelek0403

moje lebkuchen juz miekną :D i jakie dobre :dreaming: :D

twinnie77

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 08 Gru 2012, 18:26:03
ktos robi te z landrynkowymi witrazami w srodku? ja bym sie zabrala, ale jakby po co..

Zrobiłam wczoraj, pierwszy raz w życiu. I wyszły super! Jakby co, służę pomocą.

natka

:) fajnie tu :D ja chyba też zrobie pierniczki Wróbelka, tylko dlaczegow przepisie pdpanym przez inkę jest cynamon a nie ma przyprawy piernikowej??
a z ciast to mam wielką ochotę zrobić to:  http://www.mojewypieki.com/przepis/drozdzowa-strucla-orzechowa

wrobelek0403

Cytat: natka w 18 Gru 2012, 13:41:43tylko dlaczegow przepisie pdpanym przez inkę jest cynamon a nie ma przyprawy piernikowej??

ja uzywam tylko cynamonu. :) wtedy sa łagodnieszej, nie takie pikantne w smaku.

twinnie77

wróbelku, jakie migdały dodałaś do lebkuchen? Nie widziałam nigdzie mielonych.

wrobelek0403

twinnie77 kupiłam w lidlu, ale były kiepsko zmielone, wiec i tak wrzuciłam do blendera.

zwykle miele sama w blenderze z platków lub słupków.

twinnie77

Ok, ja mam taką maszynkę, ale wychodzą raczej drobno utarte niż zmielone. Myślę, że takie też mogą być.

wrobelek0403

Cytat: twinnie77 w 18 Gru 2012, 13:52:41
Ok, ja mam taką maszynkę, ale wychodzą raczej drobno utarte niż zmielone. Myślę, że takie też mogą być.

mysle, ze spokojnie, tez kiedys uzywałam takiej maszynki :)

bozena.dp

a ja dalej nic nie upiekłam ;/
ja nie wiem jak ja sie ze wszystkim wyrobię...