Pierniczenie adwentowe :)

Zaczęty przez tachogti, 13 Lis 2009, 19:47:59

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mignon

ja dziś upiekłam pierniki wróblowe, cranberry noel i pomarańczowo-migdałowe; ale już niczego nie lukrowałam, może w środę/czwartek zrobię jeszcze te http://mojewypieki.blox.pl/2010/11/Lebkuchen.html

bozena.dp

Cytat: mignon w 18 Gru 2011, 21:08:51może w środę/czwartek zrobię jeszcze te http://mojewypieki.blox.pl/2010/11/Lebkuchen.html

o przypomniałaś mi, ze ja je chciałam w tamtym roku robić, ale nie doszłam do tego, może w tym roku się uda... choć czasu mało ;)

wrobelek0403

ja polukrowałam, ale nie wszystkie. pierdole :D

upiekłam tez renifery, udekoruje jutro i zaniose do pracy :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rudasekawf

Tak pierniczycie o tych piernikach, że chyba coś jutro też zrobię. Może z przepisu na te szybkie co nie muszą mięknąć :)

emcia

zrobiłam te Olifasoli
smaczne, i rosną
chciałam popakować i rozdać w pracy, ale nie wiem czy powinnam ;)
a jak dziwnie to odbiorą, czy coś...

elve

Cytat: emcia w 19 Gru 2011, 10:44:01chciałam popakować i rozdać w pracy, ale nie wiem czy powinnam wink
a jak dziwnie to odbiorą, czy coś...
pomyślą, ze wijesz gniazdo

emcia

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

feeling.good

wrobelek0403 piękne i taaaakie apetyczne :)

Kasia

wrobelek0403

inkageo

Imagine there is no hate

bozena.dp

Cytat: emcia w 19 Gru 2011, 10:44:01zrobiłam te Olifasoli
smaczne, i rosną

a które to?

sonja

Piekę pierwsze w tym roku ciastka - orzechowo-cynamonowe.

A w sobotę zrobiłam 230 uszek :)

inkageo

Imagine there is no hate

inkageo

No jak co, pierniczki :D Te wróblowe :)
Imagine there is no hate

bozena.dp

ja też je miałam dziś piec, ale chyba nic z tego nie będzie, bo mi z nosa kapie i kiepsko się czuje ;/

inkageo

Imagine there is no hate

brawurka

inkageo

Nooo a nikt nie wierzył, że mi wyjdzie :D Golinda napisała - lepiej się napij, M. powiedział - lepiej się napij i tak nic z tego nie wyjdzie..no i proszę :D
Imagine there is no hate

inkageo

Zobaczysz :D

Dodany tekst: 19 Gru 2011, 20:53:01

Ale cholera jakieś miękkie  :rotfl: :rotfl:
Imagine there is no hate

wrobelek0403

didi_loczek

wrobelek0403 piękne, zwłaszcza renifery!

Ja robiłam renifery na patyku (te niby lizaczki) i niania powiedziała, że piękne MYSZKI  :rotfl: :rotfl: :rotfl: