Pierniczenie adwentowe :)

Zaczęty przez tachogti, 13 Lis 2009, 19:47:59

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

Cytat: brawurka w 11 Gru 2011, 10:19:54
fasolka1980 no można by było, ja robiłam z przepisu wróbelka, jedną partię zrobiłam z cynamonem, drugą z przyprawą do pierników i te z cynamonem lepsze. polukrowałam je  i moment zmiękły, są pyszne i to nie tylko moje zdanie

brawurka, ciesze sie :D

to niesamowite, ale moje tez zmiekły po dwoch dniach :D :D z wierzchu są chrupkie, a w srodku miekkie :D

Dodany tekst: nie, 11 gru 2011, 23:42:40

CO DO PIERNIKÓW, 

wałkuje na 3-4 mm i pieke 7-8 minut w 170 st.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

brawurka

kilka reniferów gotowych, brakło mi czekolady do reszty. najgorsze z całej roboty sa te precelki, nie chcą sie łamać tak jak powinny i nie jest tak super ekstra wbić je w te kulki

twinnie77

Cytat: brawurka w 10 Gru 2011, 23:08:16
babcia sobie wymyśliła, że upiecze amoniaczki, poszłam jej pomóc, jasna cholera jak to śmierdzi podczas pieczenia, nigdy wiecej

Wczoraj, a właściwie w nocy upiekłam tonę amoniaczków  :padam:
Zapach mi nie przeszkadza, a ciasteczka są przepyszne :D

aniak1211

Kojarze te amoniaczki ze jakies pyszne ciastka,ale smaku juz nie pamietam;D

brawurka

mam renifery.

Dodany tekst: 12 Gru 2011, 18:19:32

nie sa tak ładne jak te dorotus, ale i tak cud, że nie pier.... tym w połowie roboty

riannka

brawurka

Śliczne są! Szkoda by mi było je jeść :D

Ja nie mam w tym roku natchnienia na ciastka świąteczne, zrobię tylko pierniczki z jednej porcji i tyle.

jo_miekka

Brawurka, super są!
Dzieciaki będą miały frajdę!

aniak1211

brawurka
:bravo:
Super:)
A oczy to z czego zrobilas???

elve

brawurka piękne! a smaczne?

fasolka1980

brawurka

Cytat: aniak1211 w 12 Gru 2011, 20:50:09A oczy to z czego zrobilas???
kupiłam w lidlu takie kuleczki kolorowe, białe poszły na oczy, mają też zielone źrenice zrobione pisakiem spożywczym.

Cytat: elvelve w 12 Gru 2011, 20:52:05
a smaczne?

wyszły mi 33 szt, 32 idą do przedszkola i 1 dla Igi, więc niestety nie próbowałam. posmakowałam tylko samej masy (biszkopty, mascarpone i nutella) pyyyyszna

Dodany tekst: 12 Gru 2011, 21:56:44

ale widzicie jaka imitację śniegu zrobiłam ?  :rotfl:  obłożyłam styropian bibułą

emcia

brawurka

matko kochana jak się cieszę, że dokonałam czegoś kulinarnego sama, zupełnie sama  :rotfl:

emcia

Cytat: brawurka w 12 Gru 2011, 22:05:38
matko kochana jak się cieszę, że dokonałam czegoś kulinarnego sama, zupełnie sama  :rotfl:
to już masz co wpisać na pozytywny :)

mignon

brawurka, piękne Ci wyszły  :bravo:

aniak1211

Cytat: brawurka w 12 Gru 2011, 21:55:37kupiłam w lidlu takie kuleczki kolorowe, białe poszły na oczy, mają też zielone źrenice zrobione pisakiem spożywczym.
Hmmm
ja chyba zrobie kropki z lukru a czarne zrenice barwnikiem spozywczym ;D
Bede robila blizej swiat,myslalam zeby do przedszkola dac malej,ale nawet nie wiem ile dzieci w ktory dzien :D
Jutro sie moze dowiem;)

magdalinska

brawurka

dzięki dziewczyny :)
aniak źrenice zrobisz np gorzką rozpuszczoną czekoladą, a nim zaniesiesz do przedszkola to zapytaj czy można. Czasem są przepisy, że nie wolno wnosić swojej spożywki

ishka82

brawurka :bravo: :bravo: :bravo: piękne Ci te renifery wyszły :D

aniak1211

Cytat: brawurka w 13 Gru 2011, 10:12:28
dzięki dziewczyny :)
aniak źrenice zrobisz np gorzką rozpuszczoną czekoladą, a nim zaniesiesz do przedszkola to zapytaj czy można. Czasem są przepisy, że nie wolno wnosić swojej spożywki
Leje obficie,dzieki Tobie moja robota bedzie o wiele latwiejsza i szybsza:)
A w przdszkolu to rzeczywiscie zapytam:)

zuzia

sonja
skąd masz krokodyla?

Dodany tekst: 14 Gru 2011, 18:56:29

słuchajcie, barwniki spożywcze lepsze w żelu, płynie czy proszku?

konwalia

zuzia

konwalia