boeuf strogonow- help potrzebuje przepisu

Zaczęty przez olgaaa1, 20 Paź 2009, 19:33:33

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

olgaaa1

Dziewczyny pomóżcie, w eekend mam rodziców na paprapetówce i chciałam zrobić boeuf strogonow, ale nie umiem.   :crying: Macie jakiś łatwy i pyszny przepis?
A może macie pomysł jaką zupę podać?
Pozdrawiam i dziękuje :thankyou:

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

olgaaa1

I o dobry przepis :) myślisze, że taka ilość składników jak w przepisoe starczy mi dla 6 osób?
Dzięki :)

mayagaramond

Cytat: olgaaa1 w 20 Paź 2009, 21:24:00
I o dobry przepis :) myślisze, że taka ilość składników jak w przepisoe starczy mi dla 6 osób?
Dzięki :)

nie starczy. Ja zrobilam z pol kg wolowiony i nam starczy to na 3 porcje...Wydaje mi sie, ze potrzebujesz z dwa razy tyle skladnikow. Kg wolowiny to bedzie po ok 160 gramow na osobe, mozesz dac wiecej pieczarek i ogorka.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mayagaramond

Chcialam tylko dodac, ze ugotowalam i wyszedl pyszny! Az sam sie sama zdziwilam, bo gulasze (a przyjmijmy ze to strogonow to ala gulasz ;) ) do tej pory mi sie nie udawaly.

calla

Ja dodaje jeszcze papryke do tego i nie uzywam maki do zageszczania.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

zosia2007

robilam w weekend, dodalam papryke i ogorki kiszone zamiast korniszonow i wyszedl pyszny :)