Walczymy z bykami - wątek językowy

Zaczęty przez szelma, 16 Paź 2009, 16:24:52

szelma

Bobery atakują :D.

Guzik to raczej przez u.

A różne takie dziwadła to fajne są - ale tylko jak wiadomo, że to tak specjalnie, co nie ;).
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

Justynna

Cytat: szelma w 16 Maj 2012, 10:55:21
A różne takie dziwadła to fajne są - ale tylko jak wiadomo, że to tak specjalnie, co nie ;).
Otuszto ;)

golinda

Cytat: szelma w 16 Maj 2012, 11:55:21A różne takie dziwadła to fajne są - ale tylko jak wiadomo, że to tak specjalnie, co nie wink.

no i se można pozwolić jak się dobrze jednak językiem włada
i uważać przy ludziach znający język li tylko komunikatywnie lol

szelma

Cytat: golinda w 16 Maj 2012, 14:06:04i uważać przy ludziach znający język li tylko komunikatywnie

No to to wiadomo :D. To taka ogólna prawda, że nie można dyskutować z idiotą, bo ktoś stojący z boku może nas pomylić ;).

wrobelek0403

Cytat: szelma w 16 Maj 2012, 13:07:20
No to to wiadomo :D. To taka ogólna prawda, że nie można dyskutować z idiotą, bo ktoś stojący z boku może nas pomylić ;).

lol lol iluvu
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

salsa

Cytat: szelma w 16 Maj 2012, 14:07:20To taka ogólna prawda, że nie można dyskutować z idiotą, bo ktoś stojący z boku może nas pomylić
nie mozna tez dlatego, ze sprowadzi cie do swojego poziomu a potem pokona doświdczeniem :D :D

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

errata

Cytat: salsa w 16 Maj 2012, 14:27:13nie mozna tez dlatego, ze sprowadzi cie do swojego poziomu a potem pokona doświdczeniem

lol lol lol

jo_miekka

wścibski

golinda

co to jest za kolor nude? no bez przesady... czy my naprawdę w języku polskim nie mamy wystarczającej ilości określeń dla kolorów?

mayagaramond

Cytat: golinda w 16 Maj 2012, 23:07:46
co to jest za kolor nude? no bez przesady... czy my naprawdę w języku polskim nie mamy wystarczającej ilości określeń dla kolorów?

Goły lol lol

A na poważnie, to ja czasem nie znam polskiego odpowiednika. Beżowy wg mnie nim nie jest, bo niemiecki i angielski beżowy znają, ale i tak w kontekście modowym używają "nude".
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

jo_miekka

golinda

jo_miekka

zwierzatko_mojej_mamy

ja ostatnio sie natknelam na "zwroc uwage na paginacje" - no szlag mnie trafi lol jak ja tego nienawidze ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jo_miekka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 17 Maj 2012, 10:26:24"zwroc uwage na paginacje"

czyżby to A. albo A.?
oni tak mówią, branżowo ;)

zwierzatko_mojej_mamy

nie, skad - to bylo w opisie czegos tam, dla szarego czlowieka ;)

www.annawilk.pl

jo_miekka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 17 Maj 2012, 09:30:20
nie, skad - to bylo w opisie czegos tam, dla szarego czlowieka ;)

a, bo już myślałam, że A. :D

zwierzatko_mojej_mamy

zalezy, ktore A ;D jedno A bardzo uwielbiam bezkrytycznie, aczkolwiek i drugiemu A tez bym wybaczyla, bo uwielbienie rosnie :D

www.annawilk.pl

jo_miekka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 17 Maj 2012, 10:33:24jedno A bardzo uwielbiam bezkrytycznie, aczkolwiek i drugiemu A tez bym wybaczyla, bo uwielbienie rosnie Cheesy

A i A to piękny duet jest
dla publiki, bo dla siebie nawzajem, to różnie :D

golinda

myśleć

ale wymyślić, nie wymyśleć

szelma

Co też widać w pełnej rozciągłości w czasie przeszłym - myślałam i nic nie wymyśliłam. Wymyślałam ma inne znaczenie, czyż nie?

emcia

szelma

Coś, co często widuję - nie tylko tutaj. Otóż: jeśli chcemy grzecznie i uprzejmie pisać "Tobie", "Ci" itd. wielką literą, to piszmy. Ale "ci" czasem występuje jako zaimek wskazujący albo partykuła i wtedy piszemy normalnie małą literą. Więc: "dam Ci coś", "a to ci heca", "ci wstrętni złodzieje".