prezenty swiateczne 2009 ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 14 Paź 2009, 10:36:04

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aniak1211

callja
Wazne ze masz z kim spedzic swieta :)
Prezenty nie sa az tak wazne;)choc milo cos dostac:)
Moje swieta beda smutne,tylko ja z mezem i Dominika :(
to samo w sylwestra :(
A i prezenty nie bardzo-kupilam dla meza pasek,ale to i bez swiat bym kupila;)

effik

Cytat: mobka w 27 Lis 2009, 21:06:44
Ja Jenge szagierce i jej facetowi chce kupic. Mimo ze 31 lat maja :D

a ja dla męża rozważam lub siostry ze szwagrem lol

Dodany tekst: 28 Lis 2009, 10:42:33

http://www.rebel.pl/product.php/1,1203/858/Jenga.html

Angie

konwalia

aniak strefa do Was zajrzy jesli włączysz kompa ;)  :glaszcze:

aniak1211

Cytat: konwalia w 28 Lis 2009, 11:03:22
aniak strefa do Was zajrzy jesli włączysz kompa ;)  :glaszcze:
pewnie ze wlacze :)

feeling.good

W tym roku postanowiliśmy kupować skromniejsze niż ubiegłoroczne prezenty. Na każdą osobę przeznaczamy jednakową kwotę i wszystko zamawiamy przez Internet.

Świadomość, że czeka nas sporo wydatków związanych z dzieckiem i moja aktualna niechęć do chodzenia do sklepach skutecznie mnie przekonała do takiej decyzji.

Jestem zdziwiona, bo mamy koniec listopada, a praktycznie wszystkie prezenty mamy już wybrane. W poniedziałek będzie wypłata, więc wtedy zamawiam.

Teść dostanie koszulkę Odjazdowy Dziadek lub podobną - http://www.prezencik.sklep.pl/index.php?k38,koszulki-na-prezent-dla-dziadka   -   bardzo lubi takie gadżety :mocking:

Teściowa jako fanatyczka ogrodu i upiększania go dostanie DVD Sekrety Ogrodów

Teść i Teściowa dostaną jeszcze piękne drewniane pudełko na zdjęcia.

Moja mama uwielbia czytać, więc dostanie dwie książki

Brat natomiast otrzyma płytę (biorę 2 pod uwagę, muszę jeszcze się zastanowić) i albo kalendarz ze zdjęciami Nowego Jorku (marzy mu się powrót tam na dłużej), albo książkę.

Psy dostaną po zabawce i paczki pełne smakołyków:)

Nie wiem jeszcze co kupić M., ale chyba zdecydujemy się na jakiś wspólny dla nas prezent.

W grudniu mamy jeszcze imieniny obu mam, więc moja dostanie blender, a M. płytę Queen.

Sama lubię wiedzieć, jaki prezent dostanę. Mama zawsze pyta, co jest mi/nam potrzebne. W tym roku dostaniemy od niej odtwarzacz DVD.
Niespodziewanymi prezentami uwielbiają obdarowywać teściowie i mój brat. Nie wiem jak mu się to udaje, ale zawsze z jego prezentów jestem superzadowolona.

kasiad

Cytat: feeling.good w 28 Lis 2009, 11:55:54

Teść i Teściowa dostaną jeszcze piękne drewniane pudełko na zdjęcia.

my też daliśmy Rodzicom takie pudełko w prezencie ;) tyle, że na rocznicę ślubu  ;) fajna sprawa :)

malybob

:empathy:aniak1211

Ja tylko z mezem. Ale w sumie AZ z mezem  :hugsurprise:

W ogole widze,ze jenga opanowuje strefowe choinki w tym roku ;)

aniak1211

Cytat: malybob w 28 Lis 2009, 12:36:04Ja tylko z mezem. Ale w sumie AZ z mezem

No wlasnie :)
A ja mam jeszcze Dominike:)
Ale milo byloby spotkac sie z rodzinka

magoo

aniak1211  :empathy:

Moze lebiej wysmuc sie teraz niz na swieta. Ja ubiegloroczna Wigilie spedzalam tylko z P. bardzo sie wkrecilam w przygotowania, zeby nie myslec o rodzinie, urobilam sie jak glupia, a jak juz bylo wszystko gotowe i zlozylismy sobie zyczenia to usiadlam i sie rozbeczalam. Zepsulam wieczor i sobie i P

aniak1211

magoo
Ja i tak sobie pewnie poplacze,jak juz posprzatam po kolacji i usiade;)
jakos szybko ostatnio sie wzruszam ;)

Wczoraj wyszlam na spacer,bylo odpalenie swiatelek na naszej ulicy i czestowali jakimis ciastami,pizza,kawa itd
tak sobie szlam i patrzylam na te swiatelka i lzy mi pociekly  ;)
Jakos przezyje :)

zwierzatko_mojej_mamy

aniak1211 na starosc to tak jest lol lol coraz czesciej ludzie maja oczy mokre ;D ciekawe co sbedzie za lat 20 :D  bighug bighug bighug
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

aniak1211

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 28 Lis 2009, 23:45:37
aniak1211 na starosc to tak jest lol lol coraz czesciej ludzie maja oczy mokre ;D ciekawe co sbedzie za lat 20 :D  bighug bighug bighug
Podobno starosc nie radosc :D:D:D

zwierzatko_mojej_mamy

aniak1211 a mlodosc nie wiecznosc  :rotfl:
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

aniak1211

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 29 Lis 2009, 13:12:25
aniak1211 a mlodosc nie wiecznosc  :rotfl:

ale zawsze zostanie "I"  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

callja

Cytat: aniak1211 w 28 Lis 2009, 10:37:44callja
Wazne ze masz z kim spedzic swieta

Drobiazg polega na tym, że święta z moimi rodzicielami skończyłyby sie na bank potężna awanturą, a z tesciami - na 1000% !!! wolę ciszę i spokój z mężem, niż "rodzinne święta" w atmosferze takiej, że w powietrzu siekiera zawisłaby jak piórko :( se la żyzń - wyślemy jakiś drobiazg, zadzwonimy z życzeniami, ale przynajmniej nie będzie krzyków & pretensji.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

malybob

Ja niekoniecznie na temat, Zwierzaku-mozesz kasowac...

Jeszcze wczoraj sie cieszylam, bo dostalam te Jenge i snulam wyobrazenia o wspanialym momencie jak mezus wyjmuje ja spod choinki.
I staralam sie przekonac,ze to beda piekne Swieta mimo braku rodzicow i Polski..
No i pare godzin temu sie dowiedzialam,ze maz pracuje w Wigilie do 22.30 (z pracy wraca ok. dwie godziny..).
W pierwszy dzien Swiat bedzie musial wyjsc z domu o 11-ej i w drugi tak samo..

Ja wiem,ze jeszcze niejedne piekne Swieta przed nami, ale na mysl o tych chce mi sie plakac jak dziecko. To juz bym chyba wolala tez pracowac, ale w mojej pracy akurat odgornie daja wolne.
Odechcialo mi sie szykowac Wigilii, bo po co?..

Kasia

inkageo

Malybob to może zróbcie sobie wigilię dzień wcześniej? Będzie wtedy w domu? :)
Imagine there is no hate

malybob

wigilie Wigilii? az sie usmiechnelam. Ale na powaznie, to chyba tez go nie bedzie.. 
Dopiero zaczal prace i spychaja na niego "najatrakcyjniejsze" godziny.. wrrr

Dzieki, dziewczyny.. Przepraszam, musialam sie wyzalic. W pracy o tyle lepiej,ze nie moge sie poplakac..

mayagaramond

malybob  :empathy: :empathy: :empathy:

rzeczywiscie niefajnie, nie dosc, ze sama, to jeszcze daleko od domu wiec pewnie nawet nie masz do kogo isc...   :glaszcze: :glaszcze:

Nie wiem gdzie Twoj maz pracuje i co musi robic, ale moze moglabys isc z nim do pracy albo chociaz na dwie godziny go odwiedziec?

Kiedys swietowalam z H. sylwestra u niego w pracy, dorabial wtedy na recepcji w domu seniora, ale po wypolerowaniu srebrych sztuccow ;)  i obchodzie mielismy "wolne".
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

malybob

Maya, niestety chwilowo pracuje na terenie pewnego parku, gdzie trzeba miec wejsciowke (z tego co wiem) zeby wejsc. A juz na pewno do autobusu zapewnionego przez pracodawce - bo o tej porze pociagi juz nie beda jezdzic.
Doda, pierwszy i drugi dzien dokladnie tak samo. Z tym,ze tutaj i tak drugiego dnia sie nie obchodzi (barbarzynstwo!!).

A z kolacja sie zastanawiam - w sumie naprawde nie ma sensu robic jakies duzej Wigili o polnocy, jesli nastepnego dnia rano chcielibysmy zjesc swiateczny sniadanio-obiad. Tak,zeby mial jeszcze czas odpoczac.

mayagaramond

malybob to moze na kolacje jakies finger food, deska serow smiery bajery (jesli lubicie), rozumiem, ze nie jest to tradycyjna polska wigilia, ale da sie przezyc (mowie to ja, osoba jedzaca od 10 lat parowki na wigilie i salatke ziemniaczana ;) ), do tego dobre wino (moze grzane), ciastka i prezenty ;D

A nastepnego dnia brunch i wtedy mozesz podac polskie potrawy (zakladaja, ze chce ci sie pichcic).
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

malybob

Maya, po polskiemu pliisss - te finger cos to zakaski? A brunch czym sie rozni od lunchu?

Wstepnie myslalam o barszczyku na wieczor jednak, tak na rozgrzanie, bo cieplo to tu nie jest. Ale jest to jak najbardziej do przemyslenia.