Stylizacja Kamy

Zaczęty przez kama, 19 Wrz 2009, 22:54:18

Norka

Kama, gratuluję nowego stanika (zmienia jakość życia ;)) i współczuję zamieszania z jubilerem :crazy: My byliśmy na Paulińskiej, ale sprawdzimy jeszcze ten zakład na Chrobrego, bo trochę nam konkretów przy rozmowie o cenach brakowało.. Trzymam kciuki, żeby Wam się udało odzyskać złoto :beer:

kama

Oto nasze wymarzone obrączki :jupi: Zadzwonił dziś do mnie ojciec "naszego" złotnika (też złotnik). Przeprosił bardzo za syna i powiedział, że obrączki mamy już gotowe.
Szkoda, że cała nieprzyjemna sytuacja miała miejsce bo mogłabym z całą odpowiedzialnością polecić ten zakład. Nie widać tego na zdjęciu, ale obrączki wykonane są pięknie (w całości robione ręcznie). Nigdy nie musiałam nikogo straszyć i nie czuję się z tym wszystkim komfortowo i mam straszne wyrzuty sumienia :zly:

Dziękuję za Wasze rady - jak zwykle pomogły :)

Cytat: Norka w 11 Mar 2010, 12:47:26
Kama, gratuluję nowego stanika (zmienia jakość życia ;))
oj zmienia! Jak podniosę ręce to dół stanika już nie znajduje się nad moim biustem :D

justynaaaa2

kama suuuuuper że się udało  :bravo: :bravo: :bravo:
domyślam się, że kamień z serca :)
bardzo ładne, eleganckie, oryginalne no i przede wszystkim wasze wymarzone  :thumbup:

callja

Cytat: Norka w 11 Mar 2010, 12:47:26byliśmy na Paulińskiej

Chi chi, mam tam rzut beretem ;) ale zmartwię Cię troszkę - nasze srebrne zaręczynowe obrączki ten starszy pan jubiler wyczyścił i wypolerował bbbb niedbale... Może ślubne odlewa staranniej? ale z zaręczynowymi podrepczemy do Łyko bez dwóch zdań...

Cytat: kama w 11 Mar 2010, 22:55:09Nigdy nie musiałam nikogo straszyć i nie czuję się z tym wszystkim komfortowo i mam straszne wyrzuty sumienia

Pssssst, miałas prawo czuć się wodzona za nos i oszukiwana, więc nawet tak nie myśl !!! Najważniejsze, że obrączki sa piękne, Wasze, a facetowi ta sytuacja moż eda wreszcie do myslenia, skoro tak niepowaznie traktuje klientów...

Cytat: kama w 11 Mar 2010, 22:55:09Kama, gratuluję nowego stanika (zmienia jakość życia )

oj zmienia! Jak podniosę ręce to dół stanika już nie znajduje się nad moim biustem

Skąd ja to znam - dokładnie te same odczucia po nawróceniu :P A można wiedzieć, gdzie zakupiłaś swoje wąskoobwodowe cudo?
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

salsa

kama  i bardzo dobrze, ze postraszyłaś bo zadziałało !! skoro nie dało sie po dobroci to trzeba było sięgnąć po większy kaliber
nie boj sie mówić ludziom o swoich prawach !!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

sobieska

:champaign: ufff!!! gratuluję skutecznosci :D

dorcia

oryginalny pomysł - obrączki z rubinem, zazdraszczam! ;)

kama

rzeczywiście kamień z serca...od paru dni nie myślałam o niczym innym.
Cytat: callja w 12 Mar 2010, 00:39:25
A można wiedzieć, gdzie zakupiłaś swoje wąskoobwodowe cudo?
zakupiłam je w sklepie internetowym, który mi kiedyś pokazywałaś :)

Dorcia rubiny to moje ulubione kamienie. Pierścionek zaręczynowy też mam z rubinem. Problem jest tylko taki, że bardzo ciężko je kupić(nawet złotnikom) i wiele problemów później z tego wynika ;)

Z okazji odzyskania obrączek stawiam wszystkim  :beer: :D:D

dorcia

callja

Cytat: kama w 13 Mar 2010, 11:47:39A można wiedzieć, gdzie zakupiłaś swoje wąskoobwodowe cudo?

zakupiłam je w sklepie internetowym, który mi kiedyś pokazywałaś

No proszę ;)

zuzia

kama
cieszę się, że sie udało!

Cytat: salsa w 12 Mar 2010, 09:20:59
kama  i bardzo dobrze, ze postraszyłaś bo zadziałało !! skoro nie dało sie po dobroci to trzeba było sięgnąć po większy kaliber
nie boj sie mówić ludziom o swoich prawach !!
właśnie!
pomyśl o tym - nie straszysz bo lubisz tylko dlatego, że nie masz już innego wyjścia, prawda?

kama

Cytat: zuzia w 14 Mar 2010, 23:05:15
nie straszysz bo lubisz tylko dlatego, że nie masz już innego wyjścia, prawda?
Masz rację Zuziu, ale jak sobie przypominam całą tę historię to czuję się okropnie  :zly:
Chciałabym jeszcze zrobić sobie malutkie kolczyki, wkrętki z rubinami, ale już chyba poszukam innego jubilera - dość wrażeń jak na razie ;)

Szaraczek

Kama, rubiny piękne  :bravo:
A czy masz już wybrany bukiet? (może cos przeoczyłam...)

kama

Szarczku, bukiet to najprawdopodobniej będzie jeden mieczyk (kremowy z jakimiś czerwonymi akcentami i wstążką w kolorze starego złota) Jakoś to najbardziej mi się widzi, ale wszelkie uwagi mile widziane :)

Szaraczek

Super! Po prostu zastanawiałam się, czy coś przegapiłam ;)

kama

Witajcie Kochane, wieki mnie tutaj nie było ale moje życie przewraca się do góry nogami - nie zmienia się tylko to, że wychodzę za mąż ;)
Nie będę Wam wypisywała tego wszystkiego bo do jutra nie skończę. Pochwalę się tym co w całym zamieszaniu udało mi się zrobić:)
- zaproszenia, wydrukowane i prawie rozdane. Dokładnie takie jak na zdjęciu (tekst jest nadrukowany na tym kremowym papierze:))W praniu wyszło, że mamy na nich błąd, ale już mnie to nie rusza
- sukienka na poprawimy kupiona:) Powiedzcie mi czy czarne sandałki i czarne króciutkie rękawiczki będą pasowały do sukienki i na koktajlowe przyjęcie?
- organista zorganizowany przez Callję, :thankyou: :thankyou
Tęskniłam za Wami a jutro zacznę sumiennie przeglądać wszystkie wątki

zwierzatko_mojej_mamy

kama  :bra: :bra: :bra: helol ;) piekna sukienka!!!!
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

effik

ładne zaproszenia :) sukienka też! :)

martullek

super kieca. świetny kolor. gdzie kupiłaś?

kama

dziękuję:) kupiłam ją na allegro - mam nadzieję, że w rzeczywistości będzie równie ładna.

callja

Cytat: kama w 07 Lip 2010, 18:19:45wieki mnie tutaj nie było ale moje życie przewraca się do góry nogami Nie będę Wam wypisywała tego wszystkiego bo do jutra nie skończę

Wypisuj, wypisuj, wszystkie tu ciekawe, bo zniknęłaś na nieprzyzwoicie długi czas!! ;)

Najważniejsze, że do przodu - sukienka na poprawiny śliczna, koniecznie pochwal się, gdy już znajdzie sie w Twoich łapkach!! a propos, planujesz zatem stylizację a'la Audrey Hepburn/lata 60-te?? Rękawiczki - super pomysł, ale z butków widziałabym bardziej ostrrrrrre szpile + czarne cieniutkie rajstopy, koniecznie z szewkiem :) A w uszy malutkie czarne strasy, ewentualnie z minimalnym zwisem. I kurczę, chodzi mi po głowie jeszcze pill-box w stylu Audey/Jackie Kennedy, ale to byłoby już chyba za dużo szczęścia...

kolczyki, o takie:
http://3.bp.blogspot.com/_txVmBcXoBKE/SVZ8JLiyNyI/AAAAAAAAAE8/tP4IQDr1HZE/s400/23.jpg
i coś na łepek:
http://234next.files.wordpress.com/2009/07/charlottemoss-com.jpg
albo miniwoaleczka czy podobna ozdóbeczka (pisałas kiedyś, że lubisz takie klimaty ;) ):
http://www.martarudiak.com/sklep/?35,stroik-wieczowory-mia /kolor idealnie zgrany z sukienką :D /
http://www.martarudiak.com/sklep/?19,toczek-vanessa
ładne i ciekawe woaleczki widziałam ostatnio w sklepikach sieci "Lolita" - w Pasażu Grunwaldzim na przykład.

PS. A w uszy, jeśli chcesz, mogę Ci pożyczyć ładne, malutkie onyksy z Yes ;)

alize

Hej Kama, powoli zaczynam rozglądać się za sukienką na poprawiny, gdzie można takie fajne niebieskie jak twoja, znaleźć?

kama

alize - sukienkę kupiłam na allegro :)

callja - jak zwykle jesteś kopalnią pomysłów! Sukienka już przyszła i jest śliczna - jak dorwę aparat to zrobię zdjęcia.
Jestem w trakcie poszukiwania nieprzyzwoicie wysokich szpilek a co do rajstop to mam nylonowe pończochy ze szwem.
Kolczyki mam takie jak na zdjęciu, ale nie patrzyłam jeszcze czy będą pasowały. W razie czego Callja, uśmiechnę się do Ciebie :) no i jeszcze za czymś na głowę muszę się rozejrzeć:)

callja

Cytat: kama w 20 Lip 2010, 21:40:59W razie czego Callja, uśmiechnę się do Ciebie

Nie ma sprawy :) a Twoje kolczyki śliczne :) Nooooo, będziesz wyglądała jak gwiazda :)

errata