Stylizacja Kamy

Zaczęty przez kama, 19 Wrz 2009, 22:54:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kama

ja mam 70 A...a i tak jest za duży  :zly: więc bez narzekań proszę :P

magoo

Cytat: kama w 14 Lut 2010, 18:03:36

kama OMG  :padam: nie pisz tutaj takich rzeczy!!!! won sie obmierzyc i do watku stanikowego  :spank:

zuzia

70 A
matko boska! co ty nosisz kobieto! za duży to on na pewno jest - w obwodzie!
:spank: się należy za nieczytanie strefy!

sobieska

hehe juz cie nawrocily!! ja swoje staniki namietnie zapinam na sotatnia haftke a i tak czuje ogromna potrzbee zakupu rozmiaru wiedzmowego :) tyle ze tuz przed oswieceniem nakupilam nowych i troche mi szkoda...

kama

:blush: obiecuję poprawę...zaraz się zmierzę..tylko już nie bijcie ;)

kama

Wiedźmy moje drogie czy takie spinki będą pasowały do dodatków w kolorze starego złota? Mętlik w głowie mam totalny pod tym względem  :zly:

zuzia

kama
mi się nie podobają i nie bardzo je widzę na ślubie

Szaraczek

same w sobie są ok, ale na ślub poszukałabym jednak czegoś bardziej eleganckiego i stonowanego, bez znaków firmowych na tę okazję.
Te podaję tylko jako przykłady - tyle znalazłam w Kruku, miej więcej w tonacji, której szukasz. Ale to już niech narzeczony sam mierzy :)

kama

czuję się jak dziecko we mgle jeśli chodzi o spinki...obeszliśmy już większość sklepów i nic ;/

Szaraczku, w Kruku widzieliśmy tylko te pierwsze...musimy wypytać się sprzedawcy bo drugie bardzo nam się podobają...dziękuję :) :beer:

Zuziu, mnie też te spinki nie przypadły do gustu, ale to akt desperacji był :) Masz piękne zdjęcie w avatarku...zawsze długo je oglądam :D

Sawa

Kama, widziałam spinki w Feniksie (chyba na trzecim piętrze). Nie są srebrne, ale za cenę 31zł wyglądają bardzo bardzo przyzwoicie!

kama

Sawa, w Feniksie nie byliśmy, ale pójdziemy sprawdzić :) dziękuję za namiary i  :beer:

zwierzatko_mojej_mamy

kama o tak tak - ja jestem bardzo za drugimi ;) piekne ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

kama

Nie może być zbyt pięknie...Miały być wymarzone obrączki z rubinem a tymczasem złotnik przestał się z nami kontaktować. Zakład ma zamknięty (choć pani ze sklepu obok powiedziała nam, że przychodzi) nie odbiera telefonu, raz udało mi się dodzwonić(dzwoniłam z innego numeru) to umówił się z nami i oczywiście nie przyszedł. Dzwonimy codziennie i często nr jest zajęty a 10 sek później już nie odbiera, nie odpowiada też na smsy. Zostało u Niego nasze złoto, które chciałabym odzyskać tylko nie wiem jak ;( Nie chcę robić cyrku i iść na policję ale nie mam innego pomysłu :(

magoo

zwierzatko_mojej_mamy

kama no niefajnie - ciekawe, czy jakby strefa sie za to zabrala to by cos wskorala ;) jakies pomysly oprocz policji ? :>
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

justynaaaa2

kama kurde no  :zly: dziad jeden  walkiem
chociaż skoro jeszcze nie zamówiliście, nie daliście mu żadnej kasy to i tak nie jest źle ;)
pomyśl sobie co by było gdybyś zamówiła, chciałabyś odebrać a on wtedy by się zawinął a nie byłoby czasu na zamówienie już innych  ;)
dużo tego złota u niego zostawiliście? może strata nie będzie tak duża nawet jeśli tfu tfu nie uda się tego odzyskać :hmm:
no nie wiem co ci radzić, ale życze powodzenia i zamówienia gdzie indziej wymarzonych obrączek :)

sobieska

Kama, to moze dogadajcie sie z ta babka ze sklepu obok, zeby wam dala cynk jak bedzie, to zrobicie mu wjazd??
albo czaty jednodniowe pod sklepem... wspolczuje, nie ceirpie takich sytuacji- jestem jak lew :D nie pozwole traktowac siebie, jako klienta jako  kozla albo .dopustu bozego, ktory de facto jest mozliwoscia zarobku... grrrr szczyty....

jak by to nie pomoglo, to ja bym zglosila  na policje- macie jakis papier, ze zostawiliscie zloto? i elegancko z panami w mundurach przyszla sie przywitac i grzecznie proisc o zwrot mojej wlasnosci- radze tez dzialac szybko, bo gosc sie zwinie i wtedy bedzie juz kiepsko...

callja

O jasny gwint... moje jazdy z obrączkami to przy Twoich małe miki - i naprawdę warto to zgłosić na policję, bo facet może tak oszukiwac sporo osób !!! i podaj bez żadnych skrupułów publicznie, kto to jest, bo warto ludzi uczulić na jeśli nie oszusta, to na pewno bbb niesolidną osobę... Jako o solidnych słyszłam o Łyko, Geselle i p. Marku z Oławskiej - to ktoś z nich?!
Ja "swoich" brakoróbów z J&A obsmarowałam bez mrugnięcia okiem - tak jak z poczatku ich chwaliłam.

Na ironię - właśnie dziś wreszcie poprawiliśmy nasze zniszczone przez nich 9 miesięcy temu obrączki - brzegi zostały wyostrzone, a warstwa rodu starta poprzez zmatowienie. Wyglądają zupełnie inaczej, wreszcie to NASZE obrączki, takie, jakie zakładaliśmy sobie w dniu ślubu. Ale "na deser" usłyszałam od jubilera z "Łyko", że moja obrączka została odlana z błędem!!! więc jest tak naprawdę... pęknięta. Bo brakorób nie scalił miejśca styku białego i żółtego złota. Więc w przyszłości prawdopodobnie czeka mnie odlewanie jej na nowo :(

Kama, nie daj się, walcz z brakoróbem !!! A spinki dla T. też możesz odlać np. według zdjęcia - właśnie w Łyko widziałam dziś prościutkie z matowego srebra i bbb ładne, odlaliby Ci więc pewnie co tylko zechciałabyś.

Dodany tekst: 09 Mar 2010, 21:27:03

Cytat: sobieska w 09 Mar 2010, 21:16:12macie jakis papier, ze zostawiliscie zloto?

Sobieska dobrze prawi !!! bez dowodu kradzieży materiału + braku wykonania zamówienia ani rusz...
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

magoo

callja a gdzie jest to Łyko??

kama

To złotnik przy ul. Sokolniczej. Poleciła nam go koleżanka. Facet naprawdę zna się na rzeczy i wszystko miało być super. Gdzieś w internecie przeczytałam dziś, że bardzo ciężko go zastać i trzeba dzwonić. Wiem, że różne są sytuacje w życiu, ale ja nie wymagam zbyt wiele - chciałabym tylko wiedzieć co się dzieje :(

Złota zostawiliśmy akurat na dwie obrączki(ok 9g). Pokwitowanie oczywiście mam - właśnie zobaczyłam, że termin odbioru obrączek minął 18.02
Wolałabym załatwić to wszystko spokojnie i kulturalnie, ale już tracimy cierpliwość ;/

Callja dzięki za info o spinkach. Przejdziemy się tam:)

callja

Cytat: magoo w 09 Mar 2010, 21:37:53gdzie jest to Łyko??

Na ulicy Pobożnego - bliziutko od Jedności Narodowej. Spory sklep, trzech jubilerów (w tym dwaj bracia). Polecała ich m. in. nika1980, balbina polecała p. Marka na Oławskiej.

A od 18 lutego minęło juz ciut czasu... masz prawo się wkurzyć. A co by było, gdybyś miała ślub 2 marca na przykład ???
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

zuzia

kama
spróbuj najpierw wysłać mu smsa z informacją, że do tego i tego dnia czekasz na informację kiedy masz się zgłosić po obrączki lub pozostawiony materiał w innym przypadku zgłaszasz sprawę na policję.
często takie ostre postawienie sprawy działa. nie wiadomo czy dostaniecie obrączki, ale może chociaż materiał odbierzecie.
trzymam kciuki.

Dodany tekst: 09 Mar 2010, 23:15:07

Cytat: kama w 28 Lut 2010, 12:59:51Zuziu  Masz piękne zdjęcie w avatarku...zawsze długo je oglądam
dziękuję :blush:

a w kwestii spinek - nie będę inna i też powiem, że drugie bardzo mi się podobają :)

salsa

i owijasz sie tym stanikiem dwa razy w klatce piersiowej ?! taka chudzina jak Ty na pewno nie nosi 70 A !!!!

Dodany tekst: 10 Mar 2010, 09:43:28

Kama proponuję wysłać listem poleconym pismo, w którym wzywasz do zwrotu materiałów i ew. zaliczek itp w przeciwnym razie wystąpisz na drogę sadową
powinno zadziałać
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Nika1980

Fakt, bardzo polecam ŁYKO, zostawilismy u nich swoje złoto (wartość sentymentalna bo obrączki Mamy i Dziadka) i niedawno odebralismy obrączki, dokładnie takie jak chcielismy. Pan przy odbiorze bardzo skrupulatnie obliczył nam ile naszego złota zużył i ile zostało. Z tego co zostało Pan zrobił nam cieniutki pierscionek. Gorąco polecam za fachowość i profesjonalizm.

kama

Cytat: salsa w 10 Mar 2010, 09:40:46
i owijasz sie tym stanikiem dwa razy w klatce piersiowej ?! taka chudzina jak Ty na pewno nie nosi 70 A !!!!
:rotfl: :rotfl: :rotfl: teraz noszę 60C  :aaaa:

Byliśmy dziś tam znowu. Pani w sklepie obok powiedziała nam, że złotnik przychodzi, ale nie otwiera zakładu. Napisałam mu smsa, że w poniedziałek zgłaszam sprawę na policję. Może coś to pomoże. Zrobię jeszcze tak jak radzi salsa. Przychodzi, wydzwania gdzieś ciągle (tel często zajęty) a nam wystarczyłaby jedna informacja ;/ Wprawdzie nie są to duże pieniądze, ale obrączkę dostałam od mamy i bardzo chciałabym to złoto odzyskać