Perfekcyjna Pani Domu - triki ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 10 Wrz 2009, 00:09:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

a ja ostatnio w ramach oszczednosci kupilam proszek E i go uwielbiam ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

myślicie, że z tymi chusteczkami pochłaniającymi dałoby radę?
prałam go już kilka razy i nic

wiadomo, że z reklamacją to średnio bo paragonu nie mam

ale zamawiałam go w necie... może samo zamówienie z maila wystarczy? (choć wątpię...)

aniak1211

Cytat: golinda w 22 Lut 2012, 20:27:33wiadomo, że z reklamacją to średnio bo paragonu nie mam

ale zamawiałam go w necie... może samo zamówienie z maila wystarczy? (choć wątpię...)
Spróbować nie zaszkodzi,najwyżej dostaniesz nowy :D

konwalia

Cytat: golinda w 22 Lut 2012, 20:27:33ale zamawiałam go w necie... może samo zamówienie z maila wystarczy? (choć wątpię...)
wystarczy potwierdzenie zakupu, więc płatność kartą jest potwierdzeniem, ściągniej sobie potwierdzenie płatności

natka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 22 Lut 2012, 19:34:40
a ja ostatnio w ramach oszczednosci kupilam proszek E i go uwielbiam ;D
i jak?? daje radę?? bo ja ostatnio kupiłam vizir i mi ciagle zostaje w szufladce pralki :/ z persilem nigdy tak nei mailam

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: natka w 24 Lut 2012, 10:41:30
i jak?? daje radę?? bo ja ostatnio kupiłam vizir i mi ciagle zostaje w szufladce pralki :/ z persilem nigdy tak nei mailam

wg mnie swietnie - lepiej wybielil biale chociaz kupilam wersje kolor oczywiscie niz vizir sensitive czy jakos tak ;) poza tym duzo bardziej pachnie i bardzo podoba mi sie tez zapach ;) mam w dupie, nie zamierzam przeplacac ;)

www.annawilk.pl

konwalia

vizir sensitive jest do dupy-jakosc i konsystencja domola, wole persil i ariel, ale to kupie E

a Franowe pierzesz w nim?
a od kiedy pierzecie w dorosłym proszku? a ze swoimi?

natka

Ja piore w dorosłym od 1.5 miesiąca. wcześniej z 3 prałam w sensitive. Wcześniej próbowałam pać w sensitive ale zaraz mi dziecko wysypało....
To ja też spróbuje ten E :) ciągle mam wrażenie że pranie mi za mało pachnie :)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: konwalia w 24 Lut 2012, 10:50:21a Franowe pierzesz w nim?
a od kiedy pierzecie w dorosłym proszku? a ze swoimi?
franowe tez, pralam w normalnym sensitivie chyba juz po 3 miesiacach, bo mnie ta lovela pieprzona wkurzala niedopieraniem w mojej pralce, jeszcze mi dwie lovele zostaly chyba :)

raczej piore frana oddzielnie, czasami jak swoje bluzki to polar jakis jego dorzuce czy skarpety, ale tak to oddzielnie - nasze brudy chyba bardziej syfne niz jego :D

www.annawilk.pl

ziuta

Cytat: konwalia w 24 Lut 2012, 10:50:21a od kiedy pierzecie w dorosłym proszku? a ze swoimi?
ja zaczęłam prać w dorosłym proszku, jak mi się skończył zapas dziecięcego, K. miał wtedy około roku
piorę z naszymi ubraniami, ale nie łączę naszej bielizny z rzeczami Karola

konwalia

ja juz drugi zapas kończę i mi lovela tez nie dopiera, a że młoda śpi w naszej pościeli czesto(pranej normalnie) i nic jej nie jest, to się zastanawiam

dzieki  :beer:

zwierzatko_mojej_mamy

konwalia fran ma bardzo delikatna skore, bo wystarczy jeden kupsztal niewychwycony w 15 minut i juz ma odparzony tylek do czerwonego, ale na proszki nie reaguje

www.annawilk.pl

iksa_nl

zwierzu a bo z kupa to teraz juz tak bedzie, u nas to samo, opoznienie 10-15 minut jak nie zauwaze wczesniej i tylek odparzony.

co do proszku, zmienilam jelpa na persil sensitive color jak Mlody mial 6 m-cy, jego ciuchy pralam oddzielnie i nic mu nie bylo. Jak skonczyl jakies 9 m-cy to zaczelam prac razem z naszymi i nadal nic mu nie jest ;)

mobka

Piore Kuby rzeczy wspolnie z naszymi. Zaczynalam chyba od persilu sensitive jak mial jakies 8(?) miesiecy, a teraz piore z czym popadnie. Moje dziecko potrafi spac 2h z kupa w gaciach (jak zasnie na dzienna drzemke, to nie budze ;)) i nic mu nie jest. Ale jak mu zeby szly i kupy byly dosc rzadkie, to zdarzalo sie zaczerwienienie.

callja

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 22 Lut 2012, 19:34:40ostatnio w ramach oszczednosci kupilam proszek E i go uwielbiam
Też w ramach oszczędności, zakupiłam w biedronie "E" - ale żel do prania :) I też polubiłam, bardzo - wydajny, nic nie zostaje w podajniku, pranie ładnie pachnie, dozowanie prościzna (nakrętka). Rzeczy też niezbyt się elektryzują - a zaznaczam, ze płynu do prania nie używam, na zasadzie "zawsze trochę chemii mniej" ;) Reasumując - polecam.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

golinda

Cytat: konwalia w 23 Lut 2012, 07:57:28
wystarczy potwierdzenie zakupu, więc płatność kartą jest potwierdzeniem, ściągniej sobie potwierdzenie płatności

nie wystarczy, ale mają obowiązek mi wystawić kopię FV, o co poprosiłam

nionczka

Cytat: maraxela w 30 Sty 2012, 19:37:40kurtka puchowa z zary za nie mala kase  jak to wyprac zeby nie zrobila sie chuda i nijaka ? ma pileczki pimpongowe plus delikatny plyn do prania . Czytalam ze trzeba suszyc tez z tymi pilkami w suszarce bębnowej a ja takiej nie mam . Nie wiem czy ryzykowac .
piorę regularnie w pralce i bez piłek.Wyjmujesz zdechłą szmatę, ale susząc rozbijasz, przetrzepujesz i jeśli to jest puch, to wróci do dawnej formy.

Dodany tekst: 27 Lut 2012, 12:29:03

Cytat: konwalia w 24 Lut 2012, 10:50:21a od kiedy pierzecie w dorosłym proszku? a ze swoimi?
od początku w normalnym i z naszymi

Dodany tekst: 27 Lut 2012, 13:01:36

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 22 Lut 2012, 19:34:40a ja ostatnio w ramach oszczednosci kupilam proszek E i go uwielbiam

chyba też kupię. z jednej strony w ramach oszczędności, z drugiej, bo jeszcze nie trafiłam na produkt, który by mnie zadowolił. Ale najpierw muszę kupić pralkę :-(
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Cytat: nionczka w 27 Lut 2012, 12:28:01i jeśli to jest puch, to wróci do dawnej formy.

mój nie wrócił
jest ok, ale nie tak ok jak było na początku

Dodany tekst: 27 Lut 2012, 14:17:15

Cytat: nionczka w 27 Lut 2012, 12:28:01bo jeszcze nie trafiłam na produkt, który by mnie zadowolił.

proponuję kupować niemieckie proszki

nionczka

Cytat: golinda w 27 Lut 2012, 14:16:53mój nie wrócił
jest ok, ale nie tak ok jak było na początku
no to buuuuuuuuu,ja tak od lat robię i jest w porządku. a przynajmniej tak mi się wydaje

konwalia

Cytat: golinda w 27 Lut 2012, 12:02:45
nie wystarczy, ale mają obowiązek mi wystawić kopię FV, o co poprosiłam
to jest niezgodne z prawem, wystarczy jakiekolwiek potwierdzenie transakcji, gdzieś było uzasadnienie lepsze, ale nie mam kiedy szukać:
http://prawa-konsumenta.wieszjak.pl/reklamacja/220066,Czy-sprzedawca-ma-prawo-domagac-sie-paragonu-przy-reklamacji.html

Dodany tekst: pon, 27 lut 2012, 18:13:51

Cytat: golinda w 27 Lut 2012, 14:16:53proponuję kupować niemieckie proszki
ja kupiłam dziś niemiecki ariel w realu(!)
http://allegro.pl/niemiecki-proszek-ariel-3-2kg-color-biel-polecamy-i2161595825.html
o taki za 29,99 był biały i kolor

też chciałam kupić E, ale jak sprawdziłam dozowanie, to wysżłoby podobnie, a ja wolę mniejsze opakowanie i sypać mniej

magdalinska

golinda kupujesz ubrania na fv?  :hmm:
bo tak sie zastanawiam, czy mozna wystawic duplikat paragonu - nigdy o tym nie słyszalam w sumie

cherry

Cytat: golinda w 27 Lut 2012, 14:16:53proponuję kupować niemieckie proszki
golina, ja mam wrazenie ze "niemieckie proszki" w  Polsce np. persil w polsce inaczej pachnie...nie wiem jak jest ze skladem chemicznym, ale jest roznica w zapachu.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

errata

ja piorę w persilu z Niemiec i jestem bardzo zadowolona.

aniak1211

cherry
W PL mozna dostac proszki sprowadzone z niemiec:)
Polski persil a niemiecki bardzo sie roznia:(

zuzia

Cytat: magdalinska w 27 Lut 2012, 19:53:40bo tak sie zastanawiam, czy mozna wystawic duplikat paragonu - nigdy o tym nie słyszalam w sumie
można
ja dostałam w kazarze jak ONI mi zgubili paragon