promocje obnizki wyprzedaze rzeczy dla dzieci

Zaczęty przez marax, 29 Sie 2009, 08:29:26

magdalinska

moje bajeczki z pepco za 3,50, seria mała...... (mała owieczka, mały lisek, mały kotek itp) drukowane w Polsce. jedna, taka juz lepsza, drozsza drukowana w chinach :) reszta nie wiem, bo nic nie pisze o tym

marcheewka

Cytat: magdalinska w 29 Lut 2012, 12:58:44
moje bajeczki z pepco za 3,50, seria mała...... (mała owieczka, mały lisek, mały kotek itp) drukowane w Polsce. jedna, taka juz lepsza, drozsza drukowana w chinach :) reszta nie wiem, bo nic nie pisze o tym

tez je mamy, tanie i ładne.
Mamy po 3,50 ksiażeczki typu Królewna Śnieżka, Dziewczynka z zapałkami, itp kupione przez teściową na stoisku z tanią ksiażką. Wszystkie chińskie.
powiem, ze dopiero od niedawna zwracam na to uwagę...
No i nie kupuję jajek od kur z klatek!

ddu

Cytat: marcheewka w 29 Lut 2012, 11:26:41Czy oprocz faktu bojkotu Chin i czesto kiepskiej jakości mają one jeszcze coś innego? Nie wiem, jakieś toksyczne farby drukarskie?

nie mam na ten temat wiadomości.
oni na pewno często łamią standardy, ale przecież większość zabawek jest produkowana w Chinach i raczej nie widać zbiorowego pogromu dzieci...
hela dostała od babci takie grube naklejki do łazienki, ze zwierzakami. niestety, po zdjęciu folii ochronnej, tak smierdziały, że wyrwałam je z ręki i od razu wyrzuciłam. mnie mdliło. nie chciałaby, żeby mała brała to do buzi. a na pewno by brała

ja staram się kupować przede wszystkim polskie zabawki, książki,
bojkot produktów chińskich jest właściwie niemożliwy i dość kontrowersyjny - no bo mimo wszystko, oni coś tam płacą tym robotnikom, gdyby padły fabryki, to nie mieliby nic
niestety, jestem zbyt leniwa, aby słać listy do zarządów chińskich firm  z zapytaniem o przestrzeganie praw pracowników, dlatego dla spokojniejszego sumienia, unikam

dzidzia101

Cytat: ddu w 28 Lut 2012, 14:49:47
pójdę zobaczyć...ale, jak znam życie, są made in china?

jak mnie wkurza, że polskie bajki,polskich autorów są także made in china!

Nie zwróciłam na to uwagi, jakoś nie pomyślałam żeby sprawdzać książki  :crazy:
Ddu, ale jak jak już pójdziesz, to rzuć okiem czy się nadają (nawet jeśli chińskie  :blush: ) bo ty znawcą jesteś  ;)

Sprawdziłam te które ostatnio kupiłam
wiersze Brzechwy- wydawnictwo Skrzat
bajki- seria Moje ulubione bajeczki- wydawnictwo Olesiejuk, made in China
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elve

dzidzia101 ja bym przede wszystkim patrzyła na treść
możesz bojkotowac chiny w innych produktach

olcia

Nie wiem czy wiecie ale likwidują sklep Besta plus w factory więc jakbyście miały w planach coś tam kupować to radzę się spieszyć. Pani mi powiedziała, że muszą się wyprowadzić do końca kwietnia bo factory wypowiedziało im umowę.

foszek

Cytat: marcheewka w 29 Lut 2012, 11:26:41Nie wiem, jakieś toksyczne farby drukarskie?
ostatnio bylo glosno w niemieckiej tv o wysokiej jakosci olowiu w farbach chinskich.

A bojkotowac chin sie nie da, bo jezeli cos nie jest wyprodukowane w chinach, to napewno jakis komponent uzywany do rodzimych produkcji jest chinskiego pochodzenia.

Jenak powiem wam, ze coraz wiecej firm narzeka na chiny, na chinska polityke, korupcje, utrudnanie zycia i zaczyna rozgladac sie za alternatywa.

marax

Cytat: olcia w 02 Mar 2012, 14:23:46
Nie wiem czy wiecie ale likwidują sklep Besta plus w factory więc jakbyście miały w planach coś tam kupować to radzę się spieszyć. Pani mi powiedziała, że muszą się wyprowadzić do końca kwietnia bo factory wypowiedziało im umowę.
a maja jakies przeceny ?

olcia

Ja dziś kupiłam 3 rzeczy - sukienkę, bluzę i spodnie i za wszystko zapłaciłam 60 zł. Cena niższa niż na metkach ale nie wiem czy to z powodu likwidacji sklepu czy dlatego że dziś w factory podobno jakiś zniżkowy dzień jest

martullek

wysłałam męża do reala po karton pampersów 4+. oczywiście nie było. kupił paczkę economy, nawet nie jumbo za 53 pln  :headbang:

marcheewka

Bardzo przecenione kozaki
http://www.maragakids.eu/sklep/obuwie-dzieciece/kozaki

dla Wrcławianek - takie ceny sa też w stacjonarnym sklepie.
Kupilam śniegowce ecco za 149 zł ( cena pierwotna 289), mam nadzieje, że wstrzelę sie z rozmiarem, jak nie... zapraszam jesienią ;)

Kasia

w Kappahlu dwoe promocje w weekend 10-11 marca:
- 25% zniżki na całe zakupy
- wszystkie góry dziecięce 3za2

Kasia

zosia2007

foszek

ddu

marax

Cytat: Kasia w 07 Mar 2012, 14:19:09
w Kappahlu dwoe promocje w weekend 10-11 marca:
- 25% zniżki na całe zakupy
- wszystkie góry dziecięce 3za2
w cappie byly super przeceny tych ich kombinezonow 3M . Za spodnie ocieplacze dalam 60 zl zamiast 180 zl .

Dodany tekst: 09 Mar 2012, 18:40:11

o za te spodnie w sobote dałam 60 zl
http://allegro.pl/spodnie-na-narty-snowboard-czerwone-kappahl-104-i2185147025.html

ishka82

Cytat: ddu w 09 Mar 2012, 16:41:55
w pepco rajstopy z woli z a3 zł
muszę oblookać, mam u siebie 2 sklepy pepco :D

mobka

W tesco sporo poprzecenianych ubranek dla dzieci - 50-70% Na Gorczewskiej w Warszawie głównie dziewczecych neistety (ślicznych!-pewnie jak sie zdecyduje na drugie, to i tak mi sie chlopak trafi ;D). Kupilam Kubie cienkie błękitne spodnie z możliwością podwinięca nogawek za 15,50zł. Rozm. 86.

ishka82

w Lidlu od dziś fajne sztućce dla dzieci ze stali nierdzewnej, jak dorosłe, tylko mniejsze ;) a od czwartku sporo dziecięcych rzeczy, m.in. puzzle :) ja idę upolować ;)

bozena.dp

ishka dzieki :)
widzę, że książeczki dźwiękowe też będą... chyba też się muszę w czwartek do lidla wybrać ;)

feeling.good

dla posiadaczek karty "dla mamy i maleństwa" (apteki doz), od dziś do niedzieli 25% zniżki w sklepie 5-10-15. Jeśli ktoś ma kartę, a nie dostał maila z kuponem, mogę przesłać. Ja się wybieram po kurtkę

marax

wszystkie kurtki widzialam przecenione po 25% wiec bez karty dasz rade

Dodany tekst: 13 Kwi 2012, 20:58:52

feeling.good

Cytat: maraxela w 13 Kwi 2012, 20:58:49

Dodany tekst: 13 Kwi 2012, 19:58:52

ja patrzyłam w sklepie internetowym i tam nie wszystkie były przecenione. Ale w sklepie stacjonarnym już tak :)