promocje obnizki wyprzedaze rzeczy dla dzieci

Zaczęty przez marax, 29 Sie 2009, 08:29:26

kasiad

Cytat: justynaaaa2 w 10 Cze 2013, 12:03:43
i tak mam wrażenie, że pralka teraz non stop u nas chodzi

to nie wrażenie, to fakt  ;)

Dodany tekst: 10 Cze 2013, 14:13:43

Cytat: justynaaaa2 w 10 Cze 2013, 10:03:26
Ja produkuję podwójną bombę, bo jeszcze w folię tego pampa owijam ;)

przy O. tak robiłam, teraz mi się nie chce  ;)

justynaaaa2

Cytat: kasiad w 10 Cze 2013, 14:13:19
przy O. tak robiłam, teraz mi się nie chce  ;)
mamy kosz na pieluchy, wrzucam, przekręcam i się owija :D a przynajmniej nie muszę codziennie pamiętać o wyrzucaniu śmieci ;)

Norka

Cytat: golinda w 10 Cze 2013, 09:53:41
no to sobie kupujcie wielorazowe, ja podziękuję ;)
niech się i milion lat rozkładają. taka jestem eko!
Golinda, nikt ci nie każe być eko, wygoda też jest w życiu ważna ;D Mogłaś spokojnie zakończyć dyskusję stwierdzeniem, że ekologia cię nie kręci. Dla mnie lenistwo nie jest cnotą, ale nie zwalczam go u innych. Nie wiem czemu zaczęłaś atakować drugą stronę i oskarżać ją o hipokryzję chociaż nie masz żadnego rozeznania w temacie. Są obliczenia, tabelki, nowości jak w każdej dziedzinie - masz prawo być "nieprzekonana", ale jakieś wieści z "zasłyszenia" to nie kontrargument. Ignorancja z twoich ust boli podwójnie.

golinda

Cytat: Norka w 10 Cze 2013, 18:41:27Nie wiem czemu zaczęłaś atakować drugą stronę i oskarżać ją o hipokryzję

gdzie przepraszam?!?

salsa

ja wiem ze pieluchy wielorazowe to eko-logia i eko-nomia
obie dla mnie wazne, nawet bardzo - jednak przyznaje się ze uzywam jednorazówekz wygody
staram sie byc eko w zyciu ale czasem lenistwo niestety wygrywa :/

nie przerzuce sie na wielorazowe ale chciałabym miec w domu i w takich sytuacjach kiedy np została godzina czy poł do ką[ieli zmeiniam pieluchę (ktorą prawie nieuzywana za chwile wywale ) zastapic własnie wielorazówką, ktorą potem lekko zasikaną po rpoatu upiore i nie wyprodukuje kolejnego śmiecia, ktory sie rozkłada 450 lat...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

golinda

lekko zsikanych było mi tylko żal ze względu na kasę wywalaną w błoto

mobka

konwalia

Ja mam zawsze taka ilość prania, ze wróbel nie może uwierzyć, aktualnie stoją 4 suszarki :D

foszek

ddu

justynaaaa2

Cytat: foszek w 11 Cze 2013, 14:34:04
H&M online ruszyly wyprzedaze :)
no właśnie kurde szkoda że u nas nie ma  :zly:

golinda

foszek

kasiad

Cytat: mobka w 10 Cze 2013, 21:14:45
Tylko u mnie nie?

już kiedyś na ten temat również była dyskusja  ;)
u mnie są po 2 pralki dziennie, ktoś pisał, że ledwie nazbiera jedną tygodniowo
ja zmywarkę nastawiam codziennie, znowuż ktoś pisał, ze co tu myć codziennie, skoro on, a raczej ona  ;) (nie pamiętam już kto) myje raz w tygodniu

aktualnie nastawiam co 2 dzień bo nie schnie, ale i tak są 2 prania, zazwyczaj 3, a czasami 4  ;)

marcheewka

Cytat: Norka w 10 Cze 2013, 17:41:27
Golinda, nikt ci nie każe być eko, wygoda też jest w życiu ważna ;D Mogłaś spokojnie zakończyć dyskusję stwierdzeniem, że ekologia cię nie kręci. Dla mnie lenistwo nie jest cnotą, ale nie zwalczam go u innych. Nie wiem czemu zaczęłaś atakować drugą stronę i oskarżać ją o hipokryzję chociaż nie masz żadnego rozeznania w temacie. Są obliczenia, tabelki, nowości jak w każdej dziedzinie - masz prawo być "nieprzekonana", ale jakieś wieści z "zasłyszenia" to nie kontrargument. Ignorancja z twoich ust boli podwójnie.

a ty będziesz używać tylko tych wielorazowych???
jeśli tak, to podziwiam i ... zastanawiam sie jak długo.

Dla mnie pampers to wygoda i czas, a reszte mam głęboko...
i przyznam się, że śmieci też mi sie nie chce segregować!

salsa

Cytat: marcheewka w 16 Cze 2013, 00:38:50i przyznam się, że śmieci też mi sie nie chce segregować!
szkoda, bo juz i tak mocno zaśmiecony świat zostawimy naszych dzieciom, wnukom...

zuzia

Cytat: marcheewka w 16 Cze 2013, 00:38:50i przyznam się, że śmieci też mi sie nie chce segregować!
Cytat: salsa w 16 Cze 2013, 00:42:32szkoda, bo juz i tak mocno zaśmiecony świat zostawimy naszych dzieciom, wnukom...
też napiszę, że szkoda.
to wcale dużo nie kosztuje a jednak dużo daje. M. ze mną segreguje śmieci, wie co do którego pojemnika.
nie jestem mocno eko, ale śmieci segreguję już od dawna.

salsa

dla mnie segregacja śmieci jest czyms tak oczywistym, ze ciagle mnie dziwi, ze ktoś jeszcze tego nie robi
u nas sie segreguje od zawsze
jak byliśmy dziećmi  zbierało sie butelki papier metal plastik i chleb do oddzielnych toreb i regularnie wystawiało pod śmietnikiem
chodzili zbieracze smieci i nosili to do skupu a chleb dla zwierząt
potem pojawiły się takie kontenery na butelki PET - pamiętacie?

ja staram się zyc ekologicznie, choć nie jestem w stanie w 100% bo sa  sytuacje, w których niestety wygrywa lenistwo i wygoda (jak choćby z tymi pieluchami)

ddu

no ja sobie też nie wyobrażam , jak można  śmieci nie segregować
jak można wyrzucać śmieci do lasu
jak można palić pampersami w piecu
itp

miałam duże wyrzuty sumienia ze względu na pampersy. nie zdecydowałam się z wielu powodów, przede wszystkim z powodu wygody i lenistwa. ale też dlatego, że w łazience mam 20 cm 2 wolnego miejsca, trzymanie kosza na pieluchy absolutnie niemożliwe. i nie mam balkonu ani suszarni, pranie i tak się nie mieści na suszarce, wilgoć w powietrzu itp. ale to pewnie głupie tłumaczenie. wyrzuty mam.

ale podziwiam i zazdroszczę osobom, kt. się na wielorazowe pieluchy decydują

zuzia

prawdę powiedziawszy ja też sobie nie wyobrażam nie segregować śmieci.
ja segreguję od dawna. uczę też M. - on już wie co do którego pojemnika się wrzuca i jakieś tam podstawowe zasady zna.

rubin04

Ja jestem mocno za segregacją bo to nie jest upierdliwe i uważam ze to niewielki wysiłek na który każdy moze sobie pozwolić.
CO do pieluch to jestem daleka od wielorazówek,
bo nie mam ani czasu na to ani chęci płukania kupy z pieluchy itd

Zreszta mam jedną wilorazówkę  raz próbowałam Mili załozyć ale bunt był straszny..

abkasia

A jak segregowac jak na danym osiedlu nie ma koszy na rozne odpady? Tylko jeden na wszystko ?
tutaj nie widzialam zeby ktos segregowal ani specjalnych smietnikow..

foszek

Cytat: abkasia w 17 Cze 2013, 06:51:36
A jak segregowac jak na danym osiedlu nie ma koszy na rozne odpady? Tylko jeden na wszystko ?
tutaj nie widzialam zeby ktos segregowal ani specjalnych smietnikow..
Nie wiem jak u was, czy pozniej te smieci sa segregowane, tak jak bylo to wczesniej w PL (tzn wszystkie smieci ida do sortowni i tam ludzie je recznie sortuja).
Bo jezeli tak, to pomozezsz sortujac smieci i wrzucajac je w workach do wspolnego smietnika. Wiecej bedzie wtedy "czystych" smieci, (ktore beda latwiej do wybrania) mogacych isc dalej do recylingu. Bo jednak jak sie trafi taki worek z samym plastikiem, to chetniej, latwiej i szybciej to wybiora, jak np  taka plastikowa butelke w worka gdzie jest pampers z zawartoscia nr.2 i resztki z obiadu.

salsa

u nas są już od dawna kontenery wiec się człowiek przyzwyczaił, keidys dawno temu jak nie było to u nas byl zwyczaj nie wkładania tego do kontenerów bo chodzili tacy panowie zbierali i to sprzedawali
teraz to chyba tak jak foszek powiedziała-ze zalezy czy to potem sortują czy nie....