promocje obnizki wyprzedaze rzeczy dla dzieci

Zaczęty przez marax, 29 Sie 2009, 08:29:26

Kasia

Zuzia ja planuje ale nie wiem czy jak dotre na 8.30-9.00 to czy coś bedzie.

zuzia

ja bym chciała być na otwarciu, ale nie wiem czy M. zechce współpracować ;)

Kasia

golinda

a co tam takiego niesamowitego w tym lidlu będzie? :D

Kasia

golinda, standardzik ;)
ciuszki dla dzieci :D m.in koszulki :D

golinda

przejrzałam ofertę. nie muszę wstawać skoro świt :D

niewiemjaka

a co bedzie w poniedzialek ? cos ktos potrzebuje? moge podjechac, ale o 7ej to raczej nie :D
tak ok 8:30 moge zajrzec jak komus cos trzeba pisac pw

feeling.good

w księgarni Matras z okazji Dnia Dziecka -25% na książki.

Norka

Dziewczyny, likwidacja sklepu m.in. z ubrankami dziecięcymi Sanetta, Tutta, Tutto Piccolo, Agatha Ruiz De La Prada itd., obniżki 60% http://malaszafa.com.pl/
Dużo zwłaszcza odzieży wierzchniej, rozmiary od 56 do chyba 5. lat.
Stacjonarny mieści się przy pierwszej pętli na Bronowicach ;) Będzie czynny do 30. czerwca.

salsa

norka super :)

a ja donosze ze białe pampersy premium care sa po 36 zł w tesco
wszystkie rozmiary

zielone tez sa ta sama cena
;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

justynaaaa2

ja teraz już mogę napisać, że zdecydowanie wolę te białe :)
o wiele dłużej i lepiej trzymają siki i kupsko, zielone na dzień ok ale w nocy już kilka razy był przeciek ;)
mam jeszcze pakę zielonych 2 szt.108 chyba je muszę już rozpakować, bo nie zdążę zużyć  :hmm:

swoją drogą podliczyłam ile już pampów poszło, ok. 240 szt. w 4 tyg.  :crazy:

salsa

Justa ja tez wole, innych pieluch juz nie kupuje - przetestowałam ich torche i nie warto :P
mam w planie kupic tez ze dwa zestawy pieluch wielorazowych bo czasem trzeba na krótko załozyc pieluche nowa i za chwile idzie do wywalenia (np przed kąpielą przed wyjsciem na spacer etc) wtedy wolałabym zakładac wielorazowe, troche mnie przeraza ile tych pieluch idzie i jak to zanieczyszcza środowisko

zupełnie na wielorazowe nie przejde bo niestety jestem za leniwa i nie mam samozaparcia

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

kasiad

ja zielone muszę zużyć bo mam zapas, ale jak dla mnie tylko i wyłącznie białe  ;)
w nocy wytrzymują 12 godzin, od założenia po kąpieli do rana
w zielonych J. i po godzinie płacze, że mokro  ;)

golinda

Cytat: salsa w 06 Cze 2013, 20:51:25troche mnie przeraza ile tych pieluch idzie i jak to zanieczyszcza środowisko

przecież one nie są produkowane z poliuretanu ;)
a pranie wielorazowych chyba jeszcze mniej eko

Norka

Pielucha jednorazowa rozkłada się 450 lat i do jej produkcji też się zużywa wodę ;D Pranie wielorazowych to dodatkowe 2 pralki tygodniowo, w nowych modelach pobór wody jest niski - co w tym nie eko?

niewiemjaka

przede wszystkim wielorazowych masz 30 i piorac caly czas uzywasz te 30 - wielkosc 1 siaty

pampersow kupujesz pewnie z paczke na tydzien dwa, razy srednio 2 lata, to sobie policz ile to jest paczek i ile zajmuje.. no i to lezy na smietniku, taka sterta ogromna, nie rozklada sie

golinda

no to sobie kupujcie wielorazowe, ja podziękuję ;)
niech się i milion lat rozkładają. taka jestem eko!

niewiemjaka

justynaaaa2

Ja produkuję podwójną bombę, bo jeszcze w folię tego pampa owijam ;)

golinda

Cytat: justynaaaa2 w 10 Cze 2013, 10:03:26
Ja produkuję podwójną bombę, bo jeszcze w folię tego pampa owijam ;)

mi się nigdy nie chciało

olgaaa1

Ale te wielorazowe to trzeba prac w bardzo wysokiej temperaturze i nawet jak ma się ich 30, to na początku co drugi dzień pampy w minimum 60°+proszek+wodA, ani mi to żadna oszczędność, ani żadne eko.

golinda

Cytat: olgaaa1 w 10 Cze 2013, 10:19:32
Ale te wielorazowe to trzeba prac w bardzo wysokiej temperaturze i nawet jak ma się ich 30, to na początku co drugi dzień pampy w minimum 60°+proszek+wodA, ani mi to żadna oszczędność, ani żadne eko.

no nie chciałam się kłócić, ale też mi się coś tak wydawało

elve

mnie się wydaje że jednak jest znacznie bardziej eko, zapominamy ile wody i energii trzeba zużyć by taką jednorazówkę wyprodukować
potem dzieci też mniej pieluch zużywają, na tetrze szybciej się odpieluchowują
ale i tak nie zdecydowałabym się na wielorazowe, nie mam czasu praktycznie na nic! będę eko w innych aspektach życia

justynaaaa2

ale dajcie spokój ile to jest pieprzenia, mi się czasem pampersa nie chce zmienić a co dopiero bawić się w pieluchy wielorazowe  :crazy: i tak mam wrażenie, że pralka teraz non stop u nas chodzi

golinda

Cytat: justynaaaa2 w 10 Cze 2013, 13:03:43ale dajcie spokój ile to jest pieprzenia, mi się czasem pampersa nie chce zmienić a co dopiero bawić się w pieluchy wielorazowe

no jasne, że tak!

daleko nam do eko-reni ;)