Jaki kolor bukietu???

Zaczęty przez misiak_maly, 14 Wrz 2007, 10:39:43

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

misiak_maly

Hej dziewczyny,

poradźcie jaki kolor kwiatów można wybrać do sukienki ciemniejsze ecru (w pewnym świetle nawet trochę morelkę przypomina) ze złotymi, delikatnymi aplikacjami. Suknia jest trochę zdobiona, ale dośc skromna w kroju.

Chciałam skromny bukiet - nie kulkę.

Mi się wydawało, że tylko łososie i pomarańcze wchodzą w grę, ale nic mi się z tego nie podoba.

Podoba mi się to:

inkageo

Jak się podoba to masz problem z głowy :) Fajny bukiet :) W dziennym oświetleniu pewnie nie jest taki ciemny :)
Imagine there is no hate

mayagaramond

Wow, fajny bukiet, kalie juz troche mi sie optarzyly, ale tu mamy doczynienia z nowa aranzacja.  A takiego ciemnego jak na zdjeciu nie chcesz?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

maroonbug

fajowy bukiet. i pasuje do sukni ecru, szczegolnie opleciony ta zlota siatka. piekne kwiaty, strasznie mi sie podoba kolor.

misiak_maly

Dzięki dziewczyny.

Boję się tylko czy ten odważny kolor nie będzie się gryzł z kolorem ecru sukni - biżuterią z pereł też ecru i karmelkowych wstawek.

Czy taki zimny kolor pasuje do reszty w ciepłych tonacjach?

pozdrawiam

inkageo

Im bardziej zaskakująco tym lepiej :)
Imagine there is no hate

maroonbug

Cytat: "misiak_maly"Czy taki zimny kolor pasuje do reszty w ciepłych tonacjach?

mi sie on wcale nie wydaje zimny. raczej neutralny. ciezko sprecyzowac, bo te kwiaty sie troche tak jakby mienia, niby bordo, niby fiolet...ale wedlug mnie to raczej cieply odcien niz zimny, bo wiecej w nim czerwieni niz niebieskiego. podsumowujac- uwazam ze pasuja :mrgreen:

misiak_maly

W sumie macie rację - kremy i łososie byłyby za mdłe i mogłyby się zlewać.
Dzięki za rady :mrgreen:

Mam tylko nadzieję, że w listopadzie dostane te kwiaty...

pozdrawiam

iosellin

odradzam lososie i jasne kolory do ecru - zlewaja sie. Aczkolwiek istnieje niebezpieczenstwo, ze ten bukiet ktory Ci sie podoba, bedzie wygladal jak czarna plama na tle sukni. Moze go delikatnie rozjasnic np. dolaczeniem kilku rudych kalii? Fiolet z rudym sa kolorami uzupelniajacymi i dobrze razem wygladaja. Nie wiem tylko, czy wtedy bedzie pasowac ta zlota siatka;p

marta.pio

to moje typy najładniejszych (wg mnie) bukietów:

http://picasaweb.google.pl/21.06.2008.MK/Bukiet

może znajdziesz coś ciekawego dla siebie:)

pozdrawiam

tachogti

ło troche mroczny ten bukiet ale mnie sie  baardzo podoba  :-D  ja bym postawila na orginalnosc, ale jesli sie boisz efektu "czarnej dziury" np na zdjeciach, to daj sobie zmontowac bukiet kulke z tymi kwaiatmi i takimi pasujacymi kolorem do sukni, nic Ci sie nie zleje ze soba, a bedziesz miala "bezpieczniejszy" ten bukiet i ta zlota siatka na to  ;-)  zalezy jak odwazna jestes i czy bedziesz sie czula komfortowo :)
http://www.roze.pl/page/pl/doslubu/wszystkie/wiazanka_slubna_nr_w036/   zobacz to  :)
http://www.roze.pl/page/pl/doslubu/wszystkie/wiazanka_slubna_nr_w074/  i to
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P