fotelik samochodowy 9-18kg czy 9-36kg ?

Zaczęty przez jusia, 25 Maj 2009, 16:19:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

Jusia, nam wlasnie sprzedawca mowil, ze jak teraz wezmiemy 9-18 to bedziemy niedlugo musieli szukac9-36 i tak, bo dziecko spore i szybko wyrosnie, a na 18-36 bedzie za duzy.
Wiec pozostaje wam chyba tylko 9-36 wybrac.

zuzia

Cytat: Kasia w 26 Lip 2011, 09:11:01zuzia, a dla starszego to na pewno starczają te pasy?
bo na zdjęciu, to najstarsze dziecko to pasami samochodowymi jest chyba juz przypiete
generalnie nie próbowałam ich na długość.
ale to najstarsze dziecko tutaj to takie duże jest. bo fotelik jest dla dzieci do 45 kg (!) docelowo.

Kasia

no duże duże, dlatego pytam :)

marax

ja mam fotelik od 15-36 chyba jest lepiej przystosowany niz 9-36 -na laure jeszcze jest za duzy .tez romer
http://allegro.pl/fotelik-15-36-romer-kidfix-kolekcja-2011-isofix-i1714535005.html

jusia

Cytat: maraxela w 26 Lip 2011, 12:37:39
ja mam fotelik od 15-36 chyba jest lepiej przystosowany niz 9-36 -na laure jeszcze jest za duzy .tez romer
http://allegro.pl/fotelik-15-36-romer-kidfix-kolekcja-2011-isofix-i1714535005.html
my myslelismy o tym, ale on pasow wewnętrznych niestety nie ma :(

zuziak
a w Twoim pasy sa jak widze :) tylko zagłowki jakies takie male...musze mezowi pokazac
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

zosia2007

Cytat: golinda w 02 Sie 2011, 10:08:54
laski, potrzebuję fotelik taki na wszelki wypadek, jakbyśmy zapomnieli z mamy samochodu i żeby nie trzeba bylo tego gniota ciągle przekładać

czy coś takiego jest ok?

http://allegro.pl/4baby-fotelik-samochodowy-dragon-nowosc-6xgratis-i1732680628.html

cena jest istotna...
no nie wiem...
ja bym tego nie kupila - sama bym nie wsiadla w poloneza i pojechala do pracy (bo zbyt niebvezpieczny samochod) to i dziecka bym w czyms takim nie wozila
juz bym chyba wolala kupic lepszy fotelik ale uzywany

OlaFasola

Cytat: zosia2007 w 02 Sie 2011, 11:22:18no nie wiem...
ja bym tego nie kupila - sama bym nie wsiadla w poloneza i pojechala do pracy (bo zbyt niebvezpieczny samochod) to i dziecka bym w czyms takim nie wozila
juz bym chyba wolala kupic lepszy fotelik ale uzywany
Zgadzam się.

konwalia

golinda z tanich foteliki nania maja 3* w testach, moze taki?

aniak1211

Tez nie kupilabym ten pierwszy fotelik,
wolalabym dobry z testami i uzywany-przeciez dziecko nie skacze po foleliku i on tak naprawde nie jest jakos specjalnie zniszczony;D (oczywiscie bez wypadku)
Pokrowiec mozna wyprac czy nowy kupic a reszte przetrzesz sciereczka i jak nowka;)

Ostatnio widzialam progran na TVN turbo,
fotelik dobrze zamocowany i zle,
ale fotelik "tani"bez atestow-robi duza szkode dziecku o obu przypadkach;D

aniak1211

Cytat: golinda w 02 Sie 2011, 11:29:19a z tych używanych, które wstawiłam?
Jak dla mnie wszystkie sa ok :)
Ale moze lepiej poszukaj 9-35kg.-chodzi mi o ten wiekszy przedzial kg.;)
Na dluzej wystarczy i za rak nie bedziesz szukala nowego;)

zosia2007

ten priori wygada dobrze
olka a moze poszukaj fotelikow w w-wie i przez zakupem moze warto je obejrzec czy rzeczywiscie sa bezwypadkowe ;)

didi_loczek

Mi się podobają te, które OlaFasola wstawiła, pewnie dlatego że sama mam Tobi ;)

konwalia

warto zdjac pokrowiec i sprawdzic styropian

zosia2007

didi mi tez ale moze rzeczywiscie 9-36 bedzie lepszym fotelikiem dla prawie dwulatka ;)

zosia2007

Cytat: OlaFasola w 02 Sie 2011, 10:38:52
A tak btw, moje młode dalej w maxi cosi  :rotfl: :rotfl:
on sie jeszczez miesci? :padam:

Kasia

golinda, ja bym się rozejrzała za używką od prywatnej osoby w Warszawie

my mamy priori i jesteśmy z niego zadowoleni
ale rzeczywiscie może warto od razu wiekszy kupić :knuje:

OlaFasola

Cytat: zosia2007 w 02 Sie 2011, 11:39:33on sie jeszczez miesci? padam
Na szerokość, to ma duuużo miejsca :D Na długość już niewiele, ale ciągle w normie. A ja już od pół roku się zabieram za kupienie fotelika. Ale po wakacjach już mam nadzieję, że będzie miał nowy :)

Kasia

Cytat: golinda w 02 Sie 2011, 10:41:54
skłaniam się ku temu:

http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-maxi-cosi-9-18-kg-uzywany-i1732366812.html

nie wiem czy ma to dla ciebie jakies znaczenie ale to chyba "handlarzyk" więc fotelik niewiadomego pochodzenia :knuje:

zosia2007

OlaFasola powiem ci ze masz chyba zlote dziecko skoro nadal chce jezdzic w tym pierwszym foteliku, mojemu sie nudzilo wiec musialam kupic 2, chociaz teraz tez mam mega klopot bo on nienawidzi jezdzic w zadnym foteliku

OlaFasola

Cytat: zosia2007 w 02 Sie 2011, 11:44:30OlaFasola powiem ci ze masz chyba zlote dziecko skoro nadal chce jezdzic w tym pierwszym foteliku, mojemu sie nudzilo wiec musialam kupic 2, chociaz teraz tez mam mega klopot bo on nienawidzi jezdzic w zadnym foteliku
Już nie jest taki chętny, ale teraz jeździ z przodu, więc już mnie przypiliło do zakupu większego. Bo jednak z tyłu będzie miał bezpieczniej.

zosia2007

Cytat: golinda w 02 Sie 2011, 11:50:21moja najchętniej jeździ za kierownicą
moj to samo, ale niestety tak moze "jezdzic" tylklo u dziadkow po podworku lub w garazu