fotelik samochodowy 9-18kg czy 9-36kg ?

Zaczęty przez jusia, 25 Maj 2009, 16:19:18

zwierzatko_mojej_mamy

ja tez to odkrylam przypadkiem lol ze ma budke w foteliku lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

abkasia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 11 Kwi 2011, 20:47:29
ja tez to odkrylam przypadkiem lol ze ma budke w foteliku lol
myslam, ze maz padnie ze smiechu :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: jak pan w sklepie nam pokazal ta budke.... ;D

zwierzatko_mojej_mamy

no to mniej wiecej tak jak maz ze mnie sie splakal, bo on obslugiwal zmyware od poczatku i ja kiedys chcialam zablysnac i wlaczyc i wlaczylam, a tutaj slysze, ze cos puka w zmywarce i to byla ta tabletka - wziela i wypadla z pojemnika, no to ja ja buch laduje znow, ta znow wypada, ja znow laduje, ta znow wypada... budze meza i mowie, ze nowa zmywara sie zdupczyla, bo wypada i wypada ta tabletka - a ten placzac ze smiechu mi wyjasnil, ze "no tak dziala zmywarka" ... ja bylam swiecie przkonana, ze ta tabletka tam siedzi, a tamtedy woda przelatujac ja rozpuszcza - no przeciez jak w pralce lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kata

Cytat: elvelve w 11 Kwi 2011, 17:50:40
Kata decyzja należy do was, pozwolę sobie tylko na te małe uwagi:
- zmiana fotelika nie zawsze ratuje sytuację
- fotelik, który macie nie ma pasów przytrzymujących górną część ciała, i taki maluch nie do końca może sobie poradzić z amortyzowaniem wstrząsów (mam na myśli hamowanie czy gwałtowne przyspieszanie, wjeżdżanie na krawężniki)

imho nie podoba mi się idea tego fotelika, sama nie chciałabym jeździć tak zabezpieczona

co do tego ze dawniej się bez pasów jeździło, dawniej też mniej się jeździło, wolniej i mniej wypadków było

elvelve Wybraliśmy ten fotelik bo ma bardzo dobre oceny w testach - same 4 i znajomi go mają i też polecali. Mimo braku pasów dziecko jest dobrze zabezpieczone, bo ta nakładana blokada jest duża i obejmuje całą klatkę piersiową i ponoć ten sposób lepiej amortyzuje niż pasy. Też nie jesteśmy wyrywni do zmiany, ale tak się jeździć nie da, a czeka nas codzienne odwożenie do żłobka.
Pozdrawiam

Kata

foszek

Cytat: abkasia w 11 Kwi 2011, 20:40:07
a ten daszek to jest od razu w foteliku przeciez...
czy o co Ci chodzi?
bo w moim maxi cosi byl taki wysuwany z nad glowy u dziecka...
a ja samam poszlam do sklepu, zeby to kupic, to mnei pan sprzedawca uswiadomil, ze on jest wmontowany w fotelik :D :D :D
myslalm, ze sie spale ze wstydu.... ;D
wiem, nistety felix "pomagal" mi w wyciaganiu i mocowaniu daszka i sie popsul, dlatego szukam teraz nowego :D
Swoja droga ja dluuuugo wyrywalam poprostu ten daszek, zanim odkrylam ze nie trzeba sily aby go wyciagnac/schowac :D

konwalia

foszek a u dystrybutora? w pl to poltradewaletko, może ktoś ci zamówi?
albo kupić jakiś rozpadnięty fotelik na ebay, byleby daszek był cały>?

Kasia

a propo fotelików m.in maxi cosi

wiecie ze jak się zarejestruje fotelik na stronie poldratewko to przysyłają prezent (jakis drobny)?

zosia2007

juz doczytalam ;)

twinnie77

Cytat: Kasia w 12 Kwi 2011, 12:35:09
a propo fotelików m.in maxi cosi

wiecie ze jak się zarejestruje fotelik na stronie poldratewko to przysyłają prezent (jakis drobny)?

wiemy :)

Hubert dostał koszulkę, ale to taki badziew trochę...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

justynaaaa2

przeniosłam się z moim wywodem na maluszkową  :P

twinnie77

justynaaaa2

twinnie77 przenoszę to na zamkniętą  :blush:

zuzia

justynaaaa2
moze podpowiedz im, że foteliki też mają datę przydatności do użytku.

ddu

dziewczyny, skarbnice madrości, dziękuję!!

marax

http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-romer-kidfix-sict-od-reki-24h-i1593973711.html
kupilam dla laury od znajomych taki fotelik . dostali na prezent ale ich syn nie bardzo juz chcial w nim jezdzic bo mial 8 lat :) jest jak nowy . Znacie o nim jakies opinie ?

Dodany tekst: 10 Maj 2011, 22:35:31

na razie Laura jest za mala ale bede miala na przyszlosc .

abkasia

romery maja jedne z lepszych fotelikow, wiec bedzie pewnie dobry

marax

Cytat: abkasia w 10 Maj 2011, 22:38:19
romery maja jedne z lepszych fotelikow, wiec bedzie pewnie dobry
tak ?? ja kompletnie nie sprawdzalam . Chcieli dobra cene bo to dobrzy znajomi i im zawadza. Wydaje sie porządny . odchyla sie calkowicie do tylu razem z fotelem nawet do pozycji leżącej (srednio bezpiecznej ale ma taką możliwosc)

Justynna

my mamy Romera, tylko z przedziału 9-18 kg. Bardzo dobry, solidny fotelik, mały lubi w nim siedzieć, także jesteśmy z niego bardzo zadowoleni :) No i miał bardzo dobre oceny w testach :)

ziuta

A nie chciałby ktoś sprzedać używanego fotelika 9-18? Najchętniej maxi cosi albo romer. Mamy już dwa, a potrzebuję jeszcze trzeci do auta dziadków i kurcze, nie mam od kogo pożyczyć fotelika, a szkoda mi kasy na nowy.

martullek

Cytat: ziuta w 16 Maj 2011, 18:50:51
A nie chciałby ktoś sprzedać używanego fotelika 9-18? Najchętniej maxi cosi albo romer. Mamy już dwa, a potrzebuję jeszcze trzeci do auta dziadków i kurcze, nie mam od kogo pożyczyć fotelika, a szkoda mi kasy na nowy.

o! ja też bym była zainteresowana takim fotelikiem. moja mama będzie często odbierać Wojtka z przedszkola od września i musi jakiś fotelik mieć. w drugi nowy nie chcemy inwestować

konwalia

chyba 3* mają foteliki nania czy jakoś tak, są tanie ale nie żadne jakościowo super

Kasia

Cytat: ziuta w 16 Maj 2011, 18:50:51

chyba ciężko tutaj bedzie, bo strefowe dzieci z takich jeszcze nie wyrastaja :knuje:

ziuta

Cytat: Kasia w 19 Maj 2011, 10:16:32
chyba ciężko tutaj bedzie, bo strefowe dzieci z takich jeszcze nie wyrastaja :knuje:
Wiem, wiem, ale pomyślałam, że zapytać nie zaszkodzi ;D Może akurat ktoś coś wie, ktoś w rodzinie czy coś. Mam na oku kilka aukcji na allegro, ale akurat fotelik zawsze lepiej ze sprawdzonego źródła niż od obcych.

aniak1211

Moja szwagierka chce kupic fotelik 9-18 kg.
Poelilam jej maxi cosi,romer,nie znane na sterfie jane i cybex,
co moje jej jeszcze polecic???

Kata

Cytat: aniak1211 w 20 Maj 2011, 23:11:12
Moja szwagierka chce kupic fotelik 9-18 kg.
Poelilam jej maxi cosi,romer,nie znane na sterfie jane i cybex,
co moje jej jeszcze polecic???

Cybex jest znany na Strefie :D My kupiliśmy Małej Cybex Pallas i jesteśmy zadowoleni, tylk oze on jest z przedziału 9-38 kg.
Pozdrawiam

Kata