fotelik samochodowy 9-18kg czy 9-36kg ?

Zaczęty przez jusia, 25 Maj 2009, 16:19:18

zosia2007

Cytat: mobka w 04 Lis 2010, 21:07:40
A tez mialas ja w calosci? Tj., to wyplycenie tez wyjelas?
tak, jeda calosc

Kasia

Cytat: jestynka w 05 Lis 2010, 16:54:06Nie wyobrażam soibe wozic w nim roczne dziecko o gabarytach filipa.
Mi dwóch sprzedawców (w innych sklepach) powiedziało ze dopóki dziecku głowa nie wystaje to nie ma co sie przejmowac ciasnotą
im ciaśniej tym bezpieczniej

i obaj od razu mi pokazali myk z tym niewłasciwym wkładaniem dziecka do fotelika, tzn za wysoko

ja chciałam wymieniac fotelik jak Michał miał gdzies 6 miesięcy, obaj sprzedawcy mi odradzili, mimo iż przeciez zmiana fotelika to ich potencjalny zysk :D

pokazali co i jak, wytłumaczyli i okazało sie że ten za ciasny, za mały fotelik był dobry i Michał jeździł w nim chyba do 13 miesiąca życia :D

zuzia

Cytat: Kasia w 06 Lis 2010, 16:24:33ja chciałam wymieniac fotelik jak Michał miał gdzies 6 miesięcy, obaj sprzedawcy mi odradzili, mimo iż przeciez zmiana fotelika to ich potencjalny zysk
ja widziałam jak pan wciaskał babce właśnie z 6 miesięcznym dzieckiem, że to najwyższy czas na zmianę! Uświadomiłam ją co i jak :)

Kasia

Cytat: zuzia w 06 Lis 2010, 16:30:41ja widziałam jak pan wciaskał babce właśnie z 6 miesięcznym dzieckiem, że to najwyższy czas na zmianę! Uświadomiłam ją co i jak Smiley

no ja byłam BARDZO miło zaskoczona podpowiedziami panów :) zaskoczyli mnie i naprawdę dobrze doradzili :)

feeling.good

my lada moment będziemy musieli zmienić fotelik. Mamy fotelik x-landera z zestawu. Staś waży 9400 i jest dość długi. Nie mogę go już ułożyć tak żeby pasy miał na wysokości ramion, są niżej.
Wczoraj podpytywałam pana w sklepie o zmianę i tez mówił że najlepiej żeby dziecko dłużej jeździło, ale bywa, że trzeba to zrobić szybko.

Ważny też jest dla mnie komfort Małego. Dużo z nim jeździmy, a teraz jest to już dla niego gehenna

ishka82

ja tez pomału zaczynam myśleć o następnym foteliku i mam mętlik nie mniejszy niż przy wyborze wózka ;D

feeling.good

ja na pewno będę decydować pomiędzy maxi cosi tobi a romerem king plusem

jestynka

Cytat: Kasia w 06 Lis 2010, 16:24:33im ciaśniej tym bezpieczniej

może itak,ale w naszym przypadku to się nie sprawdziło. Bo jak Filip się drze to P. nie może skoncentrowac się na jezdzie. Filip nie znosi ciasnpty od urodzenia, wogóle podejrzewam u niego klaustrofobię ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

Ma któraś z Was ten fotelik? Bierzemy go mocno pod uwagę i ciekawa jestem opinii z pierwszej ręki ;)
http://allegro.pl/stm-starlight-recaro-young-sport-9-36kg-new-2011-i1306854651.html

feeling.good

Cytat: jestynka w 11 Lis 2010, 13:38:58

może itak,ale w naszym przypadku to się nie sprawdziło. Bo jak Filip się drze to P. nie może skoncentrowac się na jezdzie. Filip nie znosi ciasnpty od urodzenia, wogóle podejrzewam u niego klaustrofobię ;)

u nas dokładnie tak samo. Staś nie lubił być spowijany w rożku, kocyku. Jest dużym dzieckiem i w foteliku-kołysce było mu niewygodnie. Darł się już przy wkładaniu, w czasie podróży też.
Dużo z nim jeździmy, do niedawna ja sama z nim często jeździłam i było to mało przyjemne.
W poniedziałek kupiliśmy Maxi Cosi Tobi i jak na razie jest zupełnie inna jakość ;D

Kasia

ishka82 my go rozwazalismy :) fajny fotelik :)

i nie wiem czy czasem ostatnio martullek go nie kupiła :knuje:

ishka82

Cytat: Kasia w 12 Lis 2010, 13:21:01
ishka82 my go rozwazalismy :) fajny fotelik :)

i nie wiem czy czasem ostatnio martullek go nie kupiła :knuje:
To muszę ją dopytać :) Ja chciałam zobaczyć na żywo, ale u nas w sklepie dla dzieci one są na zamówienie :crazy: Nie będę jechała specjalnie do Kielc czy Radomia, żeby fotelik zobaczyć :headbang:

feeling.good

mi się wydaje, że fotelik warto przymierzyć do auta i dziecko do fotelika.

ishka82

Cytat: feeling.good w 12 Lis 2010, 21:13:12
mi się wydaje, że fotelik warto przymierzyć do auta i dziecko do fotelika.
wiem, że warto, dlatego bardzo żałuję, że będzie z tym u nas problem

ishka82

Kasia

ishka no drugi to na bank recaro :)
ale ten pierwszy :knuje: wyglada na recaro ale nie ma takiej nazwy na foteliku :knuje:

ishka82

Cytat: Kasia w 15 Lis 2010, 09:23:47
ishka no drugi to na bank recaro :)
ale ten pierwszy :knuje: wyglada na recaro ale nie ma takiej nazwy na foteliku :knuje:
no właśnie i to mnie niepokoi...ale kurde jest w kategorii recaro i w nazwie aukcji recaro...nie wiem, czy to inna seria, czy podróba i zgrabne oszustwo, żeby człowiek myślał, że recaro kupił, a tu wcale nie, hmmmm
różnica w cenie między nimi jest niewielka, nie warta kupowania podróby, ale kolory mi się bardziej podobają w tymn "nie pewnym"

Kasia

to napisz zapytanie do sprzedawcy :) kto jest producentem :)

ishka82

Cytat: Kasia w 15 Lis 2010, 09:28:25
to napisz zapytanie do sprzedawcy :) kto jest producentem :)
chyba tak zrobię ;)

Kasia

a tak w ogóle to w weekend widziałam jakiś program (urywek) ze foteliki espiro (drugi fotelik) maja jakąś wade i sa niebezpieczne
producent wymiania zakupione foteliki.

ishka82

już napisałam zapytanie do sprzedającego ;) dam znać jak odpisze :)

zwierzatko_mojej_mamy

bana na googla maja ? :> to "odpowiednik" "

http://www.90n.pl/sklep/product/p/355/recaro,,,stm,starlight,sp.asp

Dodany tekst: 15 Lis 2010, 09:45:33

ale w ramach grupy recaro : o prosze :

http://more4kids.pl/stmstorchenmuehlerecaro
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

rilla

hm a takie maluchy moga bez problemu jezdzic przodem do kierunku jazdy.. ja jakos ciagle szukam taki montowany przodem i tyłem

ishka82

zwierzatko_mojej_mamy, morze piwa dla Ciebie :beer: :beer: :beer: Z tego linku wynika, że to praktycznie recaro, różni się tylko tapicerką :hmm: to mam materiał do dalszych przemyśleń ;)