fotelik samochodowy 9-18kg czy 9-36kg ?

Zaczęty przez jusia, 25 Maj 2009, 16:19:18

nionczka

Jestynka, przepraszam, że pytam, ale tych szelek nie da się bardziej poluzować? Nie mogę sobie jakoś wyobrazić tego, że kurtka nie zostałą przewidziana przy projektowaniu fotelika.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: nionczka w 02 Lis 2010, 15:45:05
Jestynka, przepraszam, że pytam, ale tych szelek nie da się bardziej poluzować? Nie mogę sobie jakoś wyobrazić tego, że kurtka nie zostałą przewidziana przy projektowaniu fotelika.

nionczka, niestety tak może być.
my przesadziliśmy M. z małego fotelika właśnie przez pasy! niby był do 13 kg a tak naprawdę ważący ok 7,5 kg M. w kurtce/kombinezonie za nic na świecie pasów by nie dopiął.

Kasia

nionczka niektóre foteliki mają naprawde krótkie pasy :(
ty chyba miałaś maxi cosi a w nim tego problemu nie ma, w maxi cosi jest jeszcze zapas pasów :d

nionczka

A to dupa blada! No tak, my mielismy maxi cosi cabrio fix i jeszcze w lipcu z niego korzystalismy (18 mcy).

konwalia

czyli wychodzi na to, że maxicosi jest drogie tylko pozornie, bo na dlużej starcza

aniak1211

Cytat: jestynka w 28 Paź 2010, 19:44:59Tylko zastanowiła mnie jeszcze jedna rzecz, czy w tym pionowym Filip będzie przez okno coś widział hmm
Dominika jezdzi w maxi cosi priori,
on jest dosc wysoko i widzi wszysztko :)
Na poczastku jak jeszcze jezdzilam z nia z tylu to zdejmowalismy zaglowek na przednim fotelu-wtedy to wszystko widziala-lepiej ode mnie :D

Kasia

Cytat: konwalia w 03 Lis 2010, 09:41:00czyli wychodzi na to, że maxicosi jest drogie tylko pozornie, bo na dlużej starcza

ja mam taki wniosek, z tego co zrozumiałam rozmawiając ze sprzedawcami to cabrio fix jest największym fotelikiem poczatkowych i w wiekszości przypadków wystarczy na rok czasu lub nawet dłuzej
- tutaj sprzedawca pokazał nam jak dziecko powinno być prawidłowo ułozone w foteliku i że przy prawidłowym układaniu fotelik starcza na długo :)

zuzia

Cytat: konwalia w 03 Lis 2010, 09:41:00
czyli wychodzi na to, że maxicosi jest drogie tylko pozornie, bo na dlużej starcza
generalnie tak
my dostaliśmy fotelik.

mobka

Cytat: Kasia w 03 Lis 2010, 08:22:53w maxi cosi jest jeszcze zapas pasów :d
No ja mam wrazenie, ze ich malo jest ;) Sazczegolnie jak wkladka jest wlozona. A wlasnie, keidy wyjelyscie wkladke dla noworodka? Bp moj w kombinezonei nie bardzo sie juz miesci, ale glowe trzyma srednio jeszcze i nei wiem co robic. W sumie malo jezdzi, ale jak jedzie, to jest problem ;)

Kasia

Cytat: mobka w 03 Lis 2010, 10:36:53No ja mam wrazenie, ze ich malo jest wink
to pomyśl ze w innych fotelikach jest jeszcze mniej ;)

Dodany tekst: śro, 3 lis 2010, 12:01:24

Cytat: mobka w 03 Lis 2010, 10:36:53A wlasnie, keidy wyjelyscie wkladke dla noworodka?
na szybko spojrzałam na zdjęcia
jak miał 2,5 miesiaca to miał jeszcze wkładkę
przed ukończeniem 3 miesięcy juz nie miał

mam na myśli ta wkładkę pod/nad główką,
poddupną wyjelismy jeszcze póxniej

mobka

Cytat: Kasia w 03 Lis 2010, 11:57:49mam na myśli ta wkładkę pod/nad główką,
poddupną wyjelismy jeszcze póxniej
Aaa, to one sie osobno wyjmuja :D Musze sie przyjrzec w takim razie, bo przeszkadza mi ta nad glowa :D

Kasia

u mnie sę wyjmowały osobno, ty masz nowszy fotelik wiec nie wiem jak jest u Ciebie

OlaFasola

mobka ja tą pod tyłek wyjęłam szybciej, tzn samą gąbkę, a to nad głową mały długo miał. Wyjęłam może na początku września, czyli jak miał ponad 6 miesięcy. Tylko dawałam ją coraz wyżej.

martullek

my kupiliśmy już drugi fotelik, zdecydowaliśmy się na Recaro 9-18 kg. w maxi cosi w kurtce już strasznie niewygodnie Wojtkowi.

mobka

Cytat: Kasia w 03 Lis 2010, 12:27:21
u mnie sę wyjmowały osobno, ty masz nowszy fotelik wiec nie wiem jak jest u Ciebie

Raczej mam starszy bo od Angie odkupiony. I na moje oko to i to pod tylkiem i to obok glowy jest caloscia ;)

Angie

Cytat: mobka w 04 Lis 2010, 20:47:23
Raczej mam starszy bo od Angie odkupiony. I na moje oko to i to pod tylkiem i to obok glowy jest caloscia ;)

masz nowszy, bo Kasia swój chyba odkupiła, a ja miałam ze sklepu.
O ile dobrze pamiętam nie wyciągało się osobno, bo to było całością :)

mobka

Cytat: Angelos w 04 Lis 2010, 20:56:46

A widzisz, nie wiedzialam, ze Kasia miala uzywany :D No nic, nastepna dluzsza podroz w grudniu dopiero, to pewnie wkladke juz wyjme. A teraz na dojazdy do lekarzy jakos sie jeszcze przemeczymy ;)

zosia2007

mobka ja wyjełam wkładkę jak pawel mial 15 tyg mimo iz nie trzymal glowy stabilnie. zeby zrobic mu mala stabilizacje to obkladalam glowe dwoma pieluszkami tetrowymi zawinietymi w rulon, ale to dawalo rade tylko podczas jego snu.

mobka

Cytat: zosia2007 w 04 Lis 2010, 21:05:10
mobka ja wyjełam wkładkę jak pawel mial 15 tyg mimo iz nie trzymal glowy stabilnie. zeby zrobic mu mala stabilizacje to obkladalam glowe dwoma pieluszkami tetrowymi zawinietymi w rulon, ale to dawalo rade tylko podczas jego snu.
A tez mialas ja w calosci? Tj., to wyplycenie tez wyjelas?

OlaFasola

mobka a u Ciebie nie można samej gąbki wyjąć z tej wkładki? U mnie tam jest taka kieszonka w której można wysunąć gabkę.

mobka

Cytat: OlaFasola w 04 Lis 2010, 22:05:21
mobka a u Ciebie nie można samej gąbki wyjąć z tej wkładki? U mnie tam jest taka kieszonka w której można wysunąć gabkę.

Sprawdze pozneij ;)

Kasia

Cytat: mobka w 04 Lis 2010, 20:47:23
masz nowszy, tak jak Angie pisała, ja miała uzywany :)

mobka

Cytat: OlaFasola w 04 Lis 2010, 22:05:21

Sprawdzilam. Mozna. Dizeki!

jestynka

szelki w foteliku są wyciągnięte maksymalnie.
Co do maxi cosi, my przesadziliśmy Filipa do terażniejszego fotelika jak miał 4 miesiące. Ja wtedy miałamwrażenie ,że on tam się gniecie, ale ważył wtedy 8 kilo. Bardzo się ucieszył ze zmiany.
Nie wyobrażam soibe wozic w nim roczne dziecko o gabarytach filipa.

Dodany tekst: 05 Lis 2010, 16:55:36

aniak1211 dzieki za podpowiedź :beer:

kasiad

Cytat: Angelos w 04 Lis 2010, 20:56:46

Ja swój też miałam kupiony nowy, ze sklepu, mój jest starszy od Angelosowego o 3 miesiące  ;)
ale my wkładkę wyjmowaliśmy na dwie tury
raz tę spod głowy, taką w kształcie rogala, a drugi raz spod pupy, wypłycającą