fotelik samochodowy 9-18kg czy 9-36kg ?

Zaczęty przez jusia, 25 Maj 2009, 16:19:18

Angie

abkasiaLena też ma ok 110 ale mieści się jeszcze w axisie.

Na szerokość jest zupełnie ok, na wzrost na styk,
muszę wymienić.

abkasia

Hugo dawno sie nie miesci. Pasy mu wylaza zza plecow, nogi dretwieja. Jak bylismy na M to on jezdzil w 3 fotelu. Tu musimy kupic.
Ten besafe ma 1 duzy plus. On sie troche rozklada do spania

konwalia

A Kasia a masz zaglowek najniżej usstawiony? To może być tez kwestia jak w aucie wychodzi pas
Jak będzie wyzszy(tułów), to będzie lepiej
A jak zapniesz na środku lub w innym aucie to też tak jest?

abkasia

W aucie jeszcze nie probowalam poki co w sklepie. Ale mierzyc bede napewno. Zaglowek jest juz czesciowo rozlozony

Angie

to u nas są długie pasy, bo ja musze je mocno ściągać

abkasia

Pasy tez sa dlugie ale wychodza mu zza plecow. A one sa usztywniane wiec gniota w plecy.

konwalia

Abkasia musisz go zmierzyć w aucie i wtedy ocenić

abkasia

No tylko auto mamy male a bedziemy kupowac wieksze. A fotel trzeba nabyc wczesniej

abkasia

vobi

abkasia a o ktorym besafe mowisz? iZi Up x3?
http://www.besafe.com/en/Car-seat-Products/Child-car-seat-15-36-kg/iZi-Up-X3
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

fasolka1980

My ten wlasnie kupilismy, tylko inny kolor.

abkasia

talula

Jest juz u nas Romer Kidfix XP SICT - 15-36 kg? Słyszałyście coś o nim?

Dodany tekst: 16 Wrz 2013, 11:37:18

A co warto kupić w przedziale 9-18 kG? mam isofix, nie mam TT

Dodany tekst: 16 Wrz 2013, 12:41:30

Dodam jeszcze, że lubię Romera, mimo że mi podpadł, bo się zepsuł i nie wiem, czy mi naprawią w ramach gwarancji....no ale nasza krowa jest śliczna ;)

vobi

Cytat: abkasia w 15 Wrz 2013, 07:21:20
Izi up ix 3 fix

to my tez ten mamy... tez musielismy kupic ochraniacz na pasy. Jesli chodzi o opuszczanie fotelika do spania to IMHO to jest naprawde minimalne, ale w innych w tej grupie wagowej chyba nie ma w ogole (przynajmniej w tych ktore ogladalismy), wiec moze to zawsze cos ;)

Dodany tekst: pon, 16 wrz 2013, 11:51:16

Wybor kolorow ograniczony, ale to przeciez tak naprawde nie jest najwazniejsze.

mobka

Talula napisz w waszym wątku co u was i pokaż dzieciaki ;)
A w temacie, to w be safach nie bardzo mi się tapicerka podoba. Ja Sz. raczej wezmę King plusa.

abkasia

Romer ma bardzo krotkie siedzenie i dzieciom nogi dretwieja

mobka

Cytat: abkasia w 16 Wrz 2013, 15:50:33
Romer ma bardzo krotkie siedzenie i dzieciom nogi dretwieja
o którym mówisz?

talula

Mobka ;) postaram się w weekend coś wrzucić...ja przy nich dwojgu w domu mam tak mało czasu ;) ale wracając do tematu...No nasza krowa Romera jest boska, choć teraz może i żyrafę bym wybrała, to prawda, że tapicerka nie jest najważniejsza, ale tak potrafi cieszyć ;)

Jednak mamy TT... Konwalia, napisz więcej o xtensofiksie, on nie ma jeszcze testów prawda? bo waham się... tzn zastanawiam się, czy taki fotelik z dużym zakresem wagi ma sens...czy nie lepiej jednak stopniowo je zmieniać? A i jeszcze jedno, nie wiem, czy dobrze myślę, ale ten system TT zastępuje chyba tę nogę z innych modeli?

Abkasiu, a skąd wiesz? A. nic się nie skarży...hm...ale fakt A. jest drobna, ale miejsca za wiele zimą w kurce nie ma, mimo to Romery mi się podobają.

abkasia

Ja mowie o tym 3 romerze. Facet w sklepie mi mowil, ze rodzice sie skarza

konwalia

Talula a dla kogo?  10mcy to zdecydowanie za wcześnie, dla dwulatka juz ok
Tak ty stabilizuje podobnie do nogi
Jak dla J. To nadal fotel tyłem najlepiej, zresztą najnowsza rekomendacja zaleca wozenie tak do min 15mca

abkasia

Lea wcale nie chce jezdzic w kolysce.. ona nigdy nie chciala..

fasolka1980

S. jezdziła tyłem przez prawie 16miesięcy

abkasia

I nie plakala? Fajnie :)
Moja zazwyczaj sie drze...

marcheewka

Mamy Romera Kinga Plus chyba, nie wiem do jakiej jest wagi, ale Ola waży 18 kg! Zastanawiam się nad zakupem kolejnego, a ten pozostałby jako rezerwowy na podwózkę do przedszkola.

Co polecacie? Chciałabym coś, co się potem zdemontuje i będzie taki na zwykły pas.

Wasze 4 latki w czym jeżdzą?