Do tych,które brały ślub w trzeciej parafii!!

Zaczęty przez misiaczek187, 12 Wrz 2007, 13:24:34

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

misiaczek187

Mam pytanie dotyczące aktu małżeństwa,dostaje się trzy i ten jeden zanosi się do swojej parafii tak ?? (tzn.tej,w której nadal się jest) Pytam,gdyż moja kuzynka uważa,że wszystkie trzy są dla Nas.

jo_miekka

O kurczę nie wiem. Nam powiedzieli, ze ksiadz z trzeciej parafii niesie ten nasz akt do najblizeszego USC i oni to tam jakoś pozniej rozsylaja, wiec moze do parafii odpowiednich tez ksiadz wysyla...
Dowiem sie w sobote :)

Agaaa

z tego co wiem to sa 3 egzemplarze. Jeden dostajecie Wy, drugi zostaje w parafii a trzeci jest wysylany do USC (przez parafie, w ktorej bierzecie slub) - tak jest w przypadku konkordatowego...

sweedee

Cytat: "Agaaa"z tego co wiem to sa 3 egzemplarze. Jeden dostajecie Wy, drugi zostaje w parafii a trzeci jest wysylany do USC (przez parafie, w ktorej bierzecie slub) - tak jest w przypadku konkordatowego...
dokładnie tak!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

misiaczek187

to wiem ja mówie o akcie małżeństwa czyli tym,który odbiera się samemu w USC,a nie o akcie ślubu...wie,któraś jak to jest ?

Kasia

Cytat: "Agaaa"z tego co wiem to sa 3 egzemplarze. Jeden dostajecie Wy, drugi zostaje w parafii a trzeci jest wysylany do USC (przez parafie, w ktorej bierzecie slub) - tak jest w przypadku konkordatowego...

widać że wczoraj na naukach ładnie księdza słuchałaś  :mrgreen:
potwierdzam to co napisałaś
ja też tak słyszałam

sweedee

Cytat: "misiaczek187"to wiem ja mówie o akcie małżeństwa czyli tym,który odbiera się samemu w USC,a nie o akcie ślubu...wie,któraś jak to jest ?
3 akty małżeństwa odbieracie Wy w USC, który jest w tej samej miejscowości, co kościół, w którym braliście ślub. I nic nigdzie już nie zanosicie, wszystkie 3 egz. są dla Was.

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

misiaczek187

Agaaa

Kasia udalo mi sie kilka konkretnych informacji wyłapać wśród reszty farmazonów nie na temat :lol:

Kasia

farmazonów powiadasz
zobaczymy jakie frmazony usłyszymy od pani Bożenki za tydzień :)

wrobelek0403

Cytat: "sweedee"
3 akty małżeństwa odbieracie Wy w USC, który jest w tej samej miejscowości, co kościół, w którym braliście ślub. I nic nigdzie już nie zanosicie, wszystkie 3 egz. są dla Was.

jak to czytam, to utwierdzam sie w przekonaniu, ze cywila bierzemy w poznaniu dwa trzy tyg przed koscielnym w lublinie. :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/