Kffiatki na balkonie i nie tylko :)

Zaczęty przez kffiatek, 11 Maj 2009, 15:28:24

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

Ola no to jak na debiut to szacun tym bardziej :) widac, ze masz zmysł artystyczny
ja to zawsze nasadze nasieje jak głupia i potem mam taki misz-maż

ale podobnie jak i tym mam zioła z nasion i mam jeszcze na wydaniu rozsade bazylii tyle tego wyszło :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zwierzatko_mojej_mamy

OlaFasola ja chce Twoj balkon i widok i w ogole od razu sie wprowadzam :D mozna z materacem ? :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

OlaFasola alez masz widok z balkonu :dreaming:

i kwiatki tez super :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

feeling.good

jak tam patrzę na Wasze balkony, to sama mam ochotę na jakieś kwiatki. Tylko, że u mnie nawet iglaki na balkonie schną, więc chyba dam sobie spokój

OlaFasola

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Cze 2011, 12:42:06OlaFasola ja chce Twoj balkon i widok i w ogole od razu sie wprowadzam Cheesy mozna z materacem ? Cheesy
Jasne :) Można nawet bez materaca, bo jakiś się znajdzie na stanie :)

claridad

Ola ślicznie masz :) Ależ mi się tęskni za Wrocławiem :)
Ja też należę do frakcji wieszającej doniczki po tej stronie balkonu :D

Lwica

Ola wow!!
Gdybym nie miała tak obfitych i kaskadowo spływających surfinii może bym na moją stronę powiesiła. Ale za dużo by mi miejsca zabrały po tej stronie i plus Wiki...
A tu moje nowe nabytki od mamy z działki czekają na posadzenie.
I idę znaleźć wątek o kwiatkach domowych nie chę tu zaśmiecać ale muszę wam pokazać jak mi obrodziły moje "fiołki".
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

yoy

jejku, ale macie piękne balkony :)
mój też się "tworzy"- jak coś urośnie to wklęje, acz ze mnie marny ogrodnik ;(
Dorotka a jak  się nazywa toto zielonobiałeustrojswo z drugiego zdjęcia? podoba mi się. Muszę zanabyć takie :)

justynaaaa2

Cytat: feeling.good w 07 Cze 2011, 12:55:56
jak tam patrzę na Wasze balkony, to sama mam ochotę na jakieś kwiatki. Tylko, że u mnie nawet iglaki na balkonie schną, więc chyba dam sobie spokój
u mnie też iglaki schną ale to dlatego że ja nie mam nawyku podlewania w ogóle :blush: zresztą ja w ogóle mało na balkon wychodzę gdyby się tak zastanowić więc tym bardziej nie pamiętam o podlewaniu :hmm:
raz tylko obsadziłam cały balkon ale po miesiącu wszystko zdechło :( ale chociaż ładnie było przez miesiąc bo skrzynki też mam od strony balkonu, bo nie wiszą na poręczy tylko stoją na parapecie którym mam dookoła
aktualnie mam 5 jakichś małych podsuszonych iglaczków, 2 skrzynki śmierdziuchów pomarańczowych bo mi babcia zasadziła i jednego bratka który jest jakiś niezniszczalny chyba ;D

Dodany tekst: 10 Cze 2011, 22:41:04

ale żeby nie było to bardzo podobają mi się wasze balkony :) chciałabym umieć o to zadbać i też mieć tak ładnie :)

Lwica

Cytat: yoy w 10 Cze 2011, 23:25:22Dorotka a jak  się nazywa toto zielonobiałeustrojswo z drugiego zdjęcia? podoba mi się. Muszę zanabyć takie

Zabij mnie ale pojecia nie mam. Teraz przywiozłam żółto zieloną odmianę, ale na tym zdjęciu w tle widac biało zieloną, którą już mam.
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

twinnie77

Cytat: yoy w 10 Cze 2011, 23:25:22Dorotka a jak  się nazywa toto zielonobiałeustrojswo z drugiego zdjęcia? podoba mi się. Muszę zanabyć takie

To na 99% trzmielina, mój tata takie ma na działce.

Dodany tekst: 11 Cze 2011, 01:41:52

http://www.swiatkwiatow.pl/trzmielina--euonymus-id565.html

salsa

Cytat: yoy w 10 Cze 2011, 23:25:22zielonobiałeustrojswo
trzmielina :D

tez to mam w wersji z białym i żółtym

a teraz mam jeszcze piekne doniczki na płocie i musze obfocić zeby szpan był :D :D

Dodany tekst: 11 Cze 2011, 10:32:10

Cytat: justynaaaa2 w 10 Cze 2011, 23:40:082 skrzynki śmierdziuchów pomarańczowych bo mi babcia zasadziła
tzw aksamitki :) kazda babcia ma tego od metra :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

claridad

a ja mam pomidory na balkonie :D Dzisiaj na śniadanie jedliśmy caprese z własnymi pomidorkami :D Mnią mnią :D

yoy

jakimś cudem (nie pytajcie mnie jakim  :rotfl:) urosły mi kwiatki na balkonie  :jupi: pelargonie, surfinie i komarzyca   :dance:
w ciemnych donicach były tuje, ale uschły bo nie podlewałam  :headbang: :headbang: :headbang: no i musze znów coś wsadzić, tylko może już nie takie olbrzymie co by hektolitrów wody nie potrzebowało. Na podłogę planujemy położyć sztuczną trawę, bo póki co jest beton :(

emcia

jak ładnie
ostatnie podejście do storczyka
melduję, że żyje nadal żyw, a jest u mnie już dwa tygodnie :)

zwierzatko_mojej_mamy

oo to moje dwa sralonowe kwitna juz 2 miesiac - mysle, ze zasluga jest to, ze stoja na parapecie naslonecznianym bardzo ostro po 15, ale zawsze za spuszczona roleta i maja takie rozproszone ;) i postanowilam wywalic zamiokulkasa, juke i to cos, co kwitnie na swieta tylko - emcia, wiesz co ;) i kupic znow storczyki do sypialni ;)

www.annawilk.pl

emcia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Lip 2011, 23:46:30co kwitnie na swieta tylko - emcia, wiesz co
też mam
żyje
nowy zwijający się na noc  - zyje
nowy bluszcz - zyje
stary - ledwo żyje
nowy cyklamen - żyje
pachira - postanowiła żyć
oregano - zmarło
reszta dogoywa
kaktusy mają się cudownie na moich smażących parapetach

Kasia

który kwiatek wie kiedy sa swieta?

emcia

zwierzatko_mojej_mamy

o te:

www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Lip 2011, 23:45:32
o te:

tego to moja babcia miała i kwitł chyba cały rok jak oszalały, stal w zacienionym oknie od wschodu.

zwierzatko_mojej_mamy

moze siwetowal caly kalendarz a nie tylko boze narodzenie czy wielkanoc :D sa taki jednostki :D ze pija 2 drinki w czwartek, bo "czwartek to taka mala sobota" lol lol

www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: emcia w 09 Lip 2011, 23:44:12
ten wie kiedy jest BN

http://images45.fotosik.pl/224/5a85349784f44f1dmed.jpg

ten, kiedy Wielkanoc
http://images1.fotosik.pl/261/e43f0351e175d9cb.jpg

z uwagi że dla mnie te kwiatki to prawie to samo lol odwołuje ze moja babcia miala takiego samego jak zwierz pokazała bo teraz to juz pewnosci nie mam lol aczkolwiek babciny wygladał bardzo podobnie ;)

emcia

Cytat: Kasia w 09 Lip 2011, 23:49:27

z uwagi że dla mnie te kwiatki to prawie to samo lol odwołuje ze moja babcia miala takiego samego jak zwierz pokazała bo teraz to juz pewnosci nie mam lol aczkolwiek babciny wygladał bardzo podobnie ;)

nie przejmuj się
;)
to jak hippeastrum i amaryllis