Kffiatki na balkonie i nie tylko :)

Zaczęty przez kffiatek, 11 Maj 2009, 15:28:24

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jo_miekka

Ale ładnie u Was!

Chciałam zgłosić, że po długim oczekiwaniu w niepewności moje surfinie rzuciły się do kwitnięcia jak szalone.
Nareszcie!

salsa

cATWOMAN  super :)
ja ostatecznie poszłam w pelargonie werbenę wisząca i liobelle - na tymmoim płocie to ejst wszystko - skwar wiatr deszcz - kwiaty muszą byc wytrzymałe ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Lwica

Cytat: jo_miekka w 06 Cze 2011, 09:16:58Chciałam zgłosić, że po długim oczekiwaniu w niepewności moje surfinie rzuciły się do kwitnięcia jak szalone. Nareszcie!

:jupi: no to teraz już zatoniesz!!!
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

abkasia

a ja niestety nie mam w tym roku nic...
tak jak w zeszlym..
stojacych nie moge, bo mlody wchodzi na wszystko co jest na balkonie, a to jest niebezpieczne...

wiszacych miec nei moge, bo sasiadka sobei nei zyczy, zeby jej smiecily spadajace platki balkon....

a na moim balkonie daja rade tylko pelargonie..(smieciuchy) inne sie pala na poludniowo-zachodnim balkonie :( :( :(

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: abkasia w 06 Cze 2011, 22:08:22inne sie pala na poludniowo-zachodnim balkonie
mam taki i zamierzam go zalesic jednak, mimo malej powierzchni - emcia mi pisala, ze jesli tylko bede codziennie na nie lac to sie nie spala ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

emcia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 06 Cze 2011, 21:21:08
mam taki i zamierzam go zalesic jednak, mimo malej powierzchni - emcia mi pisala, ze jesli tylko bede codziennie na nie lac to sie nie spala ;)
oby nie w południe ;)

zwierzatko_mojej_mamy

a tego to juz mnie babcia dawno nauczyla :D

www.annawilk.pl

emcia

abkasia

ja mialam rozne juz kwiatki i wszystko sie palilo...
petunie palily sie na czarno....

zreszta... i tak sasiadka nie zyczy sobei zadnych smieciuchow.... :(

zwierzatko_mojej_mamy

moj kolega po tym, jak wykazal swojej sasiadce z dolu, ze moze sie cmoknac w dupala z takimi zyczeniami (zgodnie z przepisami wspolnoty, miasta oraz rzeczypospolitej lol ) zamontowal sobie dokola balkonu taka siateczke- sitko wylapujace platki :D bo on udowodnil, ze ona jest glupia, ale tez nie bedzie zlosliwy ;D wysluchalam jego przygod i tam najwazniejszym zwrotem bylo, czy on przeszkadza "ponad miare " , "ponad przecietna miare", "nie przeszkadza ponad miare" - takie ladne zwtroy sa w przepisach  lol

www.annawilk.pl

wrobelek0403

Cytat: abkasia w 06 Cze 2011, 22:26:30i tak sasiadka nie zyczy sobei zadnych smieciuchow...

bym jej powiedziała, zeby mnie pocałowała w pompke ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

konwalia

abkasia odnośnie upierdliwych sąsiadów, to właśnie moi mi pochlapali balkon podlewając, za wzorem tego pode mną powinnam iść do nich :D
a twojej sąsiadce kazałabym spoadać, sama nie ma kwiatów? hę?

mobka

Abkasia, ale surfinie jak sa dobrze podlewane to powinny przezyc bez problemow. A i one nie smieca rpawie w ogole. Ja wlasnie na barierce id strony sasiadow balkonu mam zamiar jeszcze surfinie powiesic. Maz chcial pelargonie, ale ja sam nie bardzo chce im smiecic. Szczegolnie, ze ten balkon nie jest pod nami tylko obok i nizej, wiecpieknie tam wszystko leci.

salsa

Abkasia, no ale jak regularnie bedziesz obrywac to nie bedzie smiecenia a jak spadna pojedyńcze kwiatki to przeciez sie babie nic nie stanie nooo

zwierzatko_mojej_mamy

tamta laska od kumpla to sie posilkowala argumentem, ze dziecko jej sie bawi na balkonie i ze zjada te platki spadniete i tylko dlatego postanowil byc mily i zastoswal rynienke wylapujaca ;) chociaz i tak uwazal, ze to wielka uprzejmosc z jego strony ;)

www.annawilk.pl

salsa

ostanio sasiad zawezwał mojego tate do usuniecia kawałka rózy pnacej z jego ogrodu - moj tata ma piekne pnące róze,ktore kwitną jak szalone i wygląda to obłędnie - jeden konar przelazł przez siatke i pieknie kwitł u sasiada
i nagle w tym roku sasiad stwierdził, ze mu ta róza nie pasuje i kazał sciąc
tata scią, ale mowi,ze serce mu sie krajało
a facet ma obok tego miejsca takiego wymęczoo iglaka i ta róza tam wyglądała p[ieknie

OlaFasola

Ja mam południowo zachodni i coś tam nawet się da utrzymać.
Nie bardzo śmiecą, ale też nie mam nic co kwitnie spektakularnie.
Podlewać muszę codziennie, a nawet 2x jak bardzo grzeje.

salsa

Olafosola wiem gdzie mieszkasz :D

i widze ze preferujesz podobny spoosb wieszania kwiatków jak i ja - po co ma wisiec na zewnątrz w celu upiększania widoku innym jak mozna wywiesci do środka i samemu się delektować :)

OlaFasola

Cytat: salsa w 07 Cze 2011, 12:08:19Olafosola wiem gdzie mieszkasz Cheesy
No, widok dość charakterystyczny jak ktoś choć trochę zna miasto :)

Cytat: salsa w 07 Cze 2011, 12:08:19i widze ze preferujesz podobny spoosb wieszania kwiatków jak i ja - po co ma wisiec na zewnątrz w celu upiększania widoku innym jak mozna wywiesci do środka i samemu się delektować Smiley
A co, w końcu dla nas je trzymam :D

salsa

Ola i słusznie, ja tez tak robie :)

a miasto własnie znam i stwierdzam, ze super miejscówka :D my pewnie w lipcu przyjedziemy do Wrocka wiec jakbyscie wtedy byli, to wprosze sie na kawe na ten blakonik Twoj piekny :)

emcia

Kasia

OlaFasola

Dzięki, cieszę się że się podoba. To mój debiut, nigdy nic nie miałam na balkonie, a i pokojowe kwiatki mordowałam dość skutecznie :)
AAAA i zapomniałam się jeszcze pochwalić, że zioła poza rozmarynem mam z nasion :)
Cytat: salsa w 07 Cze 2011, 12:15:40to wprosze sie na kawe na ten blakonik Twoj piekny Smiley
Liczę na to :)

Angie

OlaFasola pięknie :)  I jaki widok ;D