krzesełko do karmienia?

Zaczęty przez twinnie77, 03 Kwi 2009, 00:42:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mobka w 14 Mar 2014, 22:12:41
Antylopa za 50zl daje rade. A jak dziecko konczy 2 - 2,5 roku siada na normalnym krzesle ;)

Dodany tekst: 14 Mar 2014, 22:13:05

A no i w antylopie i jedza z nami przy stole. Znaczy sie Szymon, bo Kuba to juz normalnie.
o jezu, przeciez nionczka napisala, ze poszlo do biurka teraz ;) nie tylko do karmienia to jest, nawet pan na tym siedzi potem dorosly, chyba nie siedzi tam, bo potrzebuje karmienia ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

justynaaaa2

moim zdaniem jest warte tej kasy, służy latami, siedząc przy biurku wymusza prawidłową pozycję, sama bym na takim chętnie posiedziała :)
w ogóle uważam, że większość produktów stokke jest genialnie pomyślana i może służyć latami, jakości też nie da się nic zarzucić

Norka

Cytat: rudasekawf w 14 Mar 2014, 22:07:10
kurka, ale to jest krzesło
Krzesło, które przez kilkanaście lat zaoszczędza wydatki na:
leżaczek
krzesełko do karmienia
krzesełko + stolik dziecięcy
krzesełko + biurko j.w.
krzesło dorosłe
Jak podliczysz nawet po cenach ikeowych to robi się z tego ładna sumka. Nie wspominając o tym, że dziecko nie krzywi sobie kręgosłupa siedząc zbyt wcześnie na dorosłym krześle ;D A w dodatku jest drewniane i solidnie wykonane, więc na pewno te 20 czy ileś lat wytrzyma.

mobka

Nie no ok, ok. Ja nie mowie, ze jest zle. AL emnie na 700zl (+dodatki) nie stac ;)

Rudasek, malo miejsca zajmuje, nie sklada sie na codzien, na niecodzien ma wyciagane nogi ;)

jo_miekka

Danchair tańszy ;)
A zasada taka sama.
Sama bym pewnie nie kupiła, ale na prezent było jak znalazł.

Norka

Danchair fajny, nie widziałam go wcześniej. Jest chyba większy i ma dłuższe płozy?

Dodany tekst: 14 Mar 2014, 22:42:50

Cytat: mobka w 14 Mar 2014, 22:26:18
Nie no ok, ok. Ja nie mowie, ze jest zle. AL emnie na 700zl (+dodatki) nie stac ;)
Ja nie mam miejsca na dużo mebli ani głowy do tego, żeby je co chwila sprzedawać i kupować. Każdemu według potrzeb ;)

rudasekawf

Cytat: mobka w 14 Mar 2014, 22:26:18Rudasek, malo miejsca zajmuje, nie sklada sie na codzien, na niecodzien ma wyciagane nogi wink
mam kawałek do ikei i nie chce mi się jechać zobaczyć tylko. Te nogi na jakiej zasadzie się wyciągają? nie ma niebezpieczeństwa, że same się schowają?

jo_miekka

rudasekawf nie ma. Te nogi po prostu trzeba wyciągnąć z siedziska żeby złożyć. Nie jest to krzesełko przeznaczone do składania na co dzień. Ale jak ktoś musi to można pewnie składać.

konwalia

ruda jak chcesz mało miejsca, to polecam krzesełko nakładane na normalne krzesło

salsa

my mmay antylopę, dostalismy
ale podoba mi sie to krzesełko o ktory mowicie - przymierzałam się do niego kilka razy ale jakos zal mi kasy... my w sumie dostaliśmy i krzesełko i bujaczek, wiec nie poniosłam kosztów .....
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

konwalia

Ja zalyje, że nie kupiłam danchaira, jak był rok temu na Amazonie w promocji za 40f, ale wtedy nie miałam na taki wydatek. Ale chciałabym, przyda się do rysowania, nauki potem

nionczka

Cytat: marax w 14 Mar 2014, 21:33:16
kurcze strasznie drogi jest 700 zł ?

tak niestety cos koło tego i nie bardzo jest wtórny rynek. To nie jest produkt stricte dziecięcy więc się nie odsprzedaje.

Dodany tekst: 15 Mar 2014, 12:03:31

Cytat: justynaaaa2 w 14 Mar 2014, 22:17:43
moim zdaniem jest warte tej kasy, służy latami, siedząc przy biurku wymusza prawidłową pozycję, sama bym na takim chętnie posiedziała :)
w ogóle uważam, że większość produktów stokke jest genialnie pomyślana i może służyć latami, jakości też nie da się nic zarzucić

Ja też uważam, że warto. Ale też je postrzegam jako dobry ergonomiczny i piękny mebel, który posłuzy przez lata. Ale są też tańsze, podobne. Pewnie nie ma większej różnicy. Ja jestem trochę snobka i na wyposażenie wnętrz jestem gotowa wydać więcej, a to krzesełko postrzegam w takiej właśnie kategorii. Produktu dziecięcego za tyle bym nie kupiła.

ddu

Cytat: golinda w 14 Mar 2014, 21:35:44
można też w wózku
w leżaczku jest beznadziejnie

golinda, no proszę Cię - co proponujesz, schodzić z jedzeniem na klatkę, czy targać wózek na 3 pietro kamienicy, gdzie pokoje mają wysokość 3,70? ;)

Dodany tekst: 15 Mar 2014, 13:15:13

ponawiam pytanie i ceny tripp trappa w Norwegii. Nie umiem znaleźć, a mój szwagier regularnie tam jeździ

konwalia

golinda

ddu, no to sorry ;) tak Ci tu doradziłam, bo sama mam cały "park maszynowy" w domu :D

konwalia

1 korona ok 50gr czyli szkoda zachodu

ddu

konwalia, jesteś mistrzem internetowego szukania :) :beer:

znalazłam na niemieckim ebeyu, powiedzmy, że miałby mi kto kupić i odebrać
nionczka, Norka, co myślicie - warto kupować używane?

H miała drewniane krzesełko plus stolik skądś tam, beznadziejne to było, szeroki rozstaw nóg, zajmowało mnóstwo miejsca itp.
plastiku nie chcę
te ikeowe są fajne i tanie, może się zdecyduję, nie mowię, że nie. ale one też mają szeroki rozstaw, zastawi całe przejście w kuchni, a poza tym, może być używany dopiero od któregoś tam miesiąca
leżaczka na razie nie mam i tak muszę kupić, ten po H został złamany przez bratanicę męża
-

konwalia

Ddu jak się nie spieszysz ja poluję na danchaira, ale muszę trafić za 200-250 naturalny lub biały, to mogę wtedy zamówić dwa

ddu

jeszcze nie wiem, co to jest :)
doczytam w poniedziałek
jeśli ma te wszystkie cuda, że  mogę tam leżaczek wstawić a za 5 lat postawić przy biurku, to pewnie tak... poszukam w necie, teraz czekam na gości
dzięki za propozycję, dam znać!

konwalia

http://www.babydan.com/page1041.aspx?recordid1041=76

Z krzesełek na wzór tripp trapią to uchodzi za najbardziej udane

Norka

Cytat: ddu w 15 Mar 2014, 13:45:06nionczka, Norka, co myślicie - warto kupować używane?

Ddu, musiałabyś przed zakupem sprawdzić, czy nie jest np. rozklekotane. Patrzyłam na allegro przed zakupem swojego i mieli tylko sprowadzane pożółkłe, porysowane drewno pewnie 40.letnie za połowę albo 3/4 ceny, więc średni interes. Kolorowe Tripp Trappy produkują dopiero od kilkunastu lat - taki kilkuletni bym brała.

Jeśli nie w miarę nowy Stokke to namawiałabym cię chyba na nowego Danchaira, wygląda bardzo fajnie. Ma wszystkie zalety Tripp Trappa tylko brak mu kubełka niemowlęcego, ale to nie ma większego znaczenia ;D

marax

czym sie ten danchair różni od tripp trappa ? tez bym kupila biały - jest do niego też ta nastawka niemowlęca do kupienia ?

Dodany tekst: 15 Mar 2014, 16:09:08

czym sie ten danchair różni od tripp trappa ? tez bym kupila biały - jest do niego też ta nastawka niemowlęca do kupienia ?

konwalia

Producentem. Te "szelki" są w ofercie, kubełek nie

Norka

Cytat: konwalia w 15 Mar 2014, 16:14:39Producentem.
Jeszcze wyglądem ;) Ale Danchair też wygląda na ładny i solidny, więc w sumie różnica żadna.