krzesełko do karmienia?

Zaczęty przez twinnie77, 03 Kwi 2009, 00:42:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Norka

Ddu, mamy Stokke, jest rewelacyjne ;D To mój najlepszy dzieciowy zakup do tej pory. Przede wszystkim jest malutkie, nie zajmuje dużo miejsca. Ten kubełek dla niemowląt zaczęliśmy używać w 4 tygodniu życia małej (wspólne posiłki, przy gotowaniu, przy porannych ablucjach matki w łazience [sic]) i E. zawsze się cieszy, gdy ją tam przypinamy. Tak jak w przypadku fotelika nie trzymam jej tam dłużej niż 3h dziennie a kubełek jest fajnie wyprofilowany, więc się nie boję o kręgosłup. Nie mamy łóżeczka, więc korzystaliśmy też z pałąku na dyndadełko. Niedługo przeniesiemy się na siedzisko do karmienia, tylko czekam aż mała sama usiądzie. Krzesło testowaliśmy na 10.latce i na sobie. Żeby wygodnie siedzieć na "dorosłym" ustawieniu trzeba być szczupłym i to właściwie jedyne ograniczenie tego krzesełka. Zamierzamy kupić takie każdemu dziecku, tylko te początkowe zestawy będziemy przepinać. Mamy czarne, żeby pasowało do naszych krzeseł. To chyba tyle ;D

marax

Cytat: Norka w 14 Mar 2014, 15:57:14
Ddu, mamy Stokke, jest rewelacyjne ;D To mój najlepszy dzieciowy zakup do tej pory. Przede wszystkim jest malutkie, nie zajmuje dużo miejsca. Ten kubełek dla niemowląt zaczęliśmy używać w 4 tygodniu życia małej (wspólne posiłki, przy gotowaniu, przy porannych ablucjach matki w łazience [sic]) i E. zawsze się cieszy, gdy ją tam przypinamy. Tak jak w przypadku fotelika nie trzymam jej tam dłużej niż 3h dziennie a kubełek jest fajnie wyprofilowany, więc się nie boję o kręgosłup. Nie mamy łóżeczka, więc korzystaliśmy też z pałąku na dyndadełko. Niedługo przeniesiemy się na siedzisko do karmienia, tylko czekam aż mała sama usiądzie. Krzesło testowaliśmy na 10.latce i na sobie. Żeby wygodnie siedzieć na "dorosłym" ustawieniu trzeba być szczupłym i to właściwie jedyne ograniczenie tego krzesełka. Zamierzamy kupić takie każdemu dziecku, tylko te początkowe zestawy będziemy przepinać. Mamy czarne, żeby pasowało do naszych krzeseł. To chyba tyle ;D
każdemu dziecku :) a ile ich planujecie ?

konwalia

Ja żałuję, ze nie kupiłam dancgaira, na stójka żal mi by było kasy ;)
Antilop był super, ale sprzedałam juz jakiś czas temu

ddu

Norka, dziękuję.
na allegro bywają...

konwalia

Cytat: ddu w 14 Mar 2014, 10:08:32
to ikeowe jest super
ale wcześniej to karmienie dzieciaka na leżaczku jest upierdliwe, nisko, leżaczek ciągle brudny..
to trzeba ominąć etap karmienia :D

ddu

no tak. przydałoby się :D
im dalej w las, tym gorzej. te etykiety.... ;)

ktoś umie sprawdzić, ile te krzesła kosztują w Norewgii?

mobka

Ja przy obu kupiłam używane chicco polly, używałam może miesiąc i sprzedałam. Przy Kubie jeszcze zrobiłam, przy Szymonie grosze straciłam. Obaj się zsuwali. Obaj tez korzystali  z antilopa. Chyba najlepszy zakup ;D

jo_miekka

My mamy danchaira. Bardzo lubię.

marax

Cytat: jo_miekka w 14 Mar 2014, 20:08:26
My mamy danchaira. Bardzo lubię.
ale wtedy dziecko je przy stole tak - nie rozwala na wszystkie strony ?

konwalia

Rozwala tak samo jak w krzesełku, tylko je z wami, wiec szybciej normalnie zaczyna

nionczka

Ja też uważam, że Tripp Trapp to był najlepszy zakup. Teraz stoi przy biurku.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

Cytat: nionczka w 14 Mar 2014, 20:55:17
Ja też uważam, że Tripp Trapp to był najlepszy zakup. Teraz stoi przy biurku.
kurcze strasznie drogi jest 700 zł ?

golinda

Cytat: ddu w 14 Mar 2014, 10:08:32ale wcześniej to karmienie dzieciaka na leżaczku jest upierdliwe, nisko, leżaczek ciągle brudny..

można też w wózku
w leżaczku jest beznadziejnie

jo_miekka

Cytat: marax w 14 Mar 2014, 20:20:11
ale wtedy dziecko je przy stole tak - nie rozwala na wszystkie strony ?
Rozwala.
Dla mnie największy plus to, że właśnie stoi przy normalnym stole i miejsca gdzie indziej nie zajmuje. Jest białe jak inne nasze krzesła i prawie go nie widać.

zwierzatko_mojej_mamy

czemu padacie? patrzac na to, ze kupujesz to na lata dla dziecka - patrzac na foty to przynajmniej na 10 lat, wozek kosztuje przecietnie 2000, fotelik do samochodu 500, a sluza 3 lata  max, fotelik dla noworodka nawet czasami nie da rady roku, to raczej bardzo dobra cena ;) kombinezony na zime kupujecie w tchibo za 200zl na jedna zime ;D  bez przesady ;)

Dodany tekst: 14 Mar 2014, 22:06:04

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jo_miekka

No krzesło a co miało być?  ;)

golinda

a ja bym nie kupiła, bo dziecko szybko przesiada się na normalne krzesło przy stole i nie chciałabym takiego mebla na lata, który nie pasuje do całej reszty

rudasekawf

Cytat: golinda w 14 Mar 2014, 22:11:22a ja bym nie kupiła, bo dziecko szybko przesiada się na normalne krzesło przy stole i nie chciałabym takiego mebla na lata, który nie pasuje do całej reszty
jezusie, wreszcie ktoś lol lol

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 14 Mar 2014, 22:11:22
a ja bym nie kupiła, bo dziecko szybko przesiada się na normalne krzesło przy stole i nie chciałabym takiego mebla na lata, który nie pasuje do całej reszty
Tobie nie, jo pasuje idealnie do stolu i pokoju ;)

Dodany tekst: 14 Mar 2014, 22:12:32

Cytat: rudasekawf w 14 Mar 2014, 22:11:50
jezusie, wreszcie ktoś lol lol
ale golinda nie ma problemu z cena, tylko z funkcjonalnoscia ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mobka

Antylopa za 50zl daje rade. A jak dziecko konczy 2 - 2,5 roku siada na normalnym krzesle ;)

Dodany tekst: 14 Mar 2014, 22:13:05

A no i w antylopie i jedza z nami przy stole. Znaczy sie Szymon, bo Kuba to juz normalnie.