krzesełko do karmienia?

Zaczęty przez twinnie77, 03 Kwi 2009, 00:42:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konwalia

talula mobka chyba pozbyła się polly, bo za duzy grzmot

feeling.good

Cytat: konwalia w 17 Kwi 2012, 14:56:10
talula kurde ja je wielbię, a byłam sceptyczna wobec niego, używamy 3x dziennie minimum

ja też wielbię antilopa. Zastanawiam się, czy zostawić polly na początki karmienia Małej czy przemęczyć się krótko w leżaczku, a później przejść do antilopa

talula

http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-baby-design-bambi-2012-i2265807387.html
jeszcze to mi się podoba, chyba Angie ma tej firmy

Po przeprowadzce mam miejsce

A antilop.....Ala często głową uderza w oparcie (uuu), jak jej coś daję, a ona nie chce, to się odruchowo odchyla... czyszczenie ok...ale za niskie oparcie twarde fakt mało miejsca zajmuje... będzie u dziadków a chciałabym coś wygodniejszego

które z tych dwóch?

polly czy bambi?

polly...to chyba Rose albo Zanzibar bambi ten co na zdjęciu - beż

Dodany tekst: wto, 17 kwi 2012, 14:43:27

http://allegro.pl/krzeselko-baby-design-bambi-2012-wkladka-gratisy-i2281270930.html
albo z tej aukcji turkus

Podpowiedźcie pliss bo na dniach chcę kupić ;)

Dodany tekst: wto, 17 kwi 2012, 13:39:10

Cytat: feeling.good w 17 Kwi 2012, 16:24:25Zastanawiam się, czy zostawić polly na początki karmienia Małej czy przemęczyć się krótko w leżaczku, a później przejść do antilopa

ja tak zrobiłam z Alą i teraz żałuję ;) no ale kasy wtedy mi było szkoda...więc płacę podwójnie ;)

Dodany tekst: wto, 17 kwi 2012, 14:39:39

Myślę też o używanym....

zosia2007

Cytat: talula w 17 Kwi 2012, 15:56:51Zosia, Mobka, takie macie?
mam, uzywalam ponad rok, od jakis kilku m-cy stoi w komorce bo mlody chce jest na doroslym krzesle ;)
twoja Ala chyba juz ma rok wiec raczej ci niepotrzebne takie drogie krzeselko, na te kilka m-cy kup sobie jakies tansze

mi polly bardzo odpowiadalo, co prawda zajmowalo duzo miejsca ale jak mlodego przypielam to bylam spokojna, ze nie ma bata, nie moze z niego wypasc/wyjsc a ja moglam spokojnie sie wykapac ;)

vobi

Cytat: zosia2007 w 17 Kwi 2012, 17:19:05od jakis kilku m-cy stoi w komorce bo mlody chce jest na doroslym krzesle

o kurcze, a Mloda dalej na "dzieciecym" siedzi, tylko palak juz dawno odlaczony no i ta decha pod nogami znacznie nizej

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rubin04

Cytat: feeling.good w 17 Kwi 2012, 16:24:25ja też wielbię antilopa
ja też!

najpierw karmiam w leżaczku a teraz juz tylko antilopa :)

OlaFasola

talula, zgadzam się z Zosią. Weź tańsze. To polly jest ładne, porządnie zrobione, ale to jednak wielki grat. My się dość szybko go pozbyliśmy z domu. No i drogie. Dzisiaj już bym chyba nie kupiła.

Dodany tekst: 17 Kwi 2012, 16:41:14

Cytat: rubin04 w 17 Kwi 2012, 17:40:12Cytat: feeling.good  Dzisiaj o 04:24:25
ja też wielbię antilopa
ja też!
I ja :)

errata

talula Ania ma takie i wg mnie jest ok
http://allegro.pl/nowoczesne-krzeselko-do-karmienia-kidsplay-i2273592519.html

szukam takiej nadstawki na krzesło dla Ani. Znajomi mi pokazywali, ale zapomniałam nazwy i nie mogę teraz znaleźć, składało się ono w taką walizkę.

mika

errata o coś takiego Ci chodzi? http://www.wozkolandia.pl/start/details/244/26/krzesełka-do-karmienia/concord-krzesełko-do-karmienia-lima.html
my mamy dokładnie takie, świetne jest, są też takie drewniane

errata

mika inne to było, bardziej kolorowe, ale to chyba nawet lepiej wygląda :) Dzięki  :beer:

foszek

Cytat: vobi w 17 Kwi 2012, 16:30:26
o kurcze, a Mloda dalej na "dzieciecym" siedzi, tylko palak juz dawno odlaczony no i ta decha pod nogami znacznie nizej

F. rowniez tylko my mamy nieco inny model Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

H. kupilismy prawie ze ten sam i okazuje sie ze dobrze zrobilismy, bo niby maja to samo a jednak co innego Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

olgaaa1

Talula, jak ona ci tą głową uderza w antilopa, moja głowy nie opiera, bo ono jest płytkie - ale jeśli faktyczne ci wali główką to są miękkie siedziska do antilopa http://www.ikeafans.com/home/ikea-antilop-highchair-hack-leopard-recall/
Ja antilopa też nie lubie, mamy jakieś najtańsze, ale ona już mało na nim jest, ona jest już na tyle duża, że zaraz zacznie jeść z nami przy stole, tak jak i twoja, nie żal ci pieniędzy?

foszek

Do tesciow kupilismy takie w ikea (na resztkach za 15 € ) fajnie pasuje do stolu i mala nie majac podpracia na nogi nie wstaje, ladnie sie za szafke chowa

Kata

Ja mam krzesełko Mamas&Papas i też jesteśmy bardzo zadowoleni :), a kupiłam je na Allegro za niecałe  100 zł z przesyłką w stanie idealnym, choć w opisie było, że nowe powystawowe.
Pozdrawiam

Kata

mobka

Cytat: konwalia w 17 Kwi 2012, 15:07:16
talula mobka chyba pozbyła się polly, bo za duzy grzmot

Dokladnie. I wielbie antilopa :D

iksa_nl

Mam bambi i jestem zadowolona chociaz stoi caly czas rozlozone, bo i tak nie mam gdzie schowac.
Kupilam bo trafilo mi sie znacznie tansze niz polly.
uzywamy od czasu jak Mlody mial jakies 6 -mcy, uzywamy nadal i na razie nie zanosi sie na zmiane. Kupilam mu juz tez zwykle krzeselko (kritersa) z Ikei, ale na razie jest dla niego za wysokie.
Ze zwyklego krzesla chce zaraz schodzic i boje sie, ze mi spadnie, a tak to siedzi spokojnie i je.

konwalia

warto takie coś "na wyjścia"? bo do normalnego stolu dostawie antylopę bez tacki
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-the-first-years-12m-i2589964857.html

olgaaa1

Konwalia, bardzo fajne te krzesełko pompowane, szkoda, że dopiero je zobaczyłam, bo na pewno bym je kupali jakieś 6 miesięcy temu.
Nasza Rysia bardzo lubi nam towarzyszyć przy jedzeniu, a że często spotykamy się ze znajomymi w knajpkach to mieliśmy problem, bo w te drewniane restauracyjne się nie mieściła, a to byłoby jak znalazł. Bardzo fajne

Kasia

bedzienci się to chciało taszczyć?
w knajpach z reguły mają jakieś krzesełka
zresztą Daga pewnie zaraz bedzie sobie radziła z jedzeniem siedząc na normalnym krześle :D

konwalia

Kasia właśnie się waham z taszczeniem, nad morzem nie by ło nigdzie, w pozku zawsze są i nie wiem

Dodany tekst: 30 Sie 2012, 08:42:13

a ile dzieć musi mieć wzrostu by jest z normalnego krzesła? teraz mamy 85cm, ale chyba musiałabym ja uwiązać, by czuć się bezpiecznie :D

marax

Moja Laura do tej pory jest za niska zeby jesc z normalnego krzesła . Tz je ale widac ze jest jej nisko . Co do tego krzesła dla mnie zbędny gadzet ciezki do czyszczenia .

Dodany tekst: 30 Sie 2012, 08:44:30

Moja Laura do tej pory jest za niska zeby jesc z normalnego krzesła . Tz je ale widac ze jest jej nisko . Co do tego krzesła dla mnie zbędny gadzet ciezki do czyszczenia .

ziuta

konwalia, ja nie kupowałam specjalnego siedziska, ale w naszym krzesełku do karmienia siedzisko da się zdjąć ze stelaża i montuje się je na specjalnej podkładce na normalnym krześle - korzystaliśmy z tego bardzo często, nawet nie tyle w knajpach, bo tam przeważnie krzesełka dla dzieci są, ale prawie zawsze zabieraliśmy do znajomych czy rodziny
no ale Karol uwielbia jeść, więc można go było na długi czas do takiego krzesełka zapiąć i on się zajmował swoim talerzem, a my mogliśmy spokojnie pogadać ;)

Kasia

Cytat: maraxela w 30 Sie 2012, 09:44:27Moja Laura do tej pory jest za niska zeby jesc z normalnego krzesła .
a ile laura ma wzrostu?

konwalia musiałabym poszukać na filmikach ile Michał miał jak już sam ładnie przy stole jadł :knuje:
ale my w ogóle krzesełka nie mieliśmy więc podejrzewam że dość szybko ;)