krzesełko do karmienia?

Zaczęty przez twinnie77, 03 Kwi 2009, 00:42:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

OlaFasola

My teżmamy polly zwykłe i jestem bardzo zadowolona. Magic jest mniejsze i droższe.

Cytat: maraxela w 08 Lis 2010, 18:53:20Szelki biale wygladaja juz strasznie
My też mamy niestety jasne szelki, ale co 2, 3 dni przpłukuję je pod wodą i są jak nowe, więc to nie jest jakieś strasznie upierdliwe.

marax

ola my mamy granatowe i nie mylam ich nigdy :) wole ta opcje . My ich w ogole  bardzo malo uzywaliśmy teraz juz wcale .

OlaFasola

Cytat: maraxela w 08 Lis 2010, 19:45:22ola my mamy granatowe i nie mylam ich nigdy Smiley wole ta opcje . My ich w ogole  bardzo malo uzywaliśmy teraz juz wcale .
Miko jak je, to genetalnie robi sajgon wokoło, więc i tak muszę myć cały ten sprzęt. Ale pewnie jak bym znowu wybierała, to bym zwróciła na to uwagę. Ale człowiek na błędach się uczy :)

marlen_ka

a moze macie jakies uzywane krzesełko na sprzedaz, chetnie odkupie :)

feeling.good

marlen_ka moim zdaniem fajne i niedrogie jest to krzesełko:
http://allegro.pl/super-krzeselko-do-karmienia-4kol-zabawka-gratis-i1273996994.html

Ładnie wygląda i jest wygodne. Kupiliśmy takie do teściów. Może magdalińska ma jakieś uwagi bo na co dzień je użytkuje, ale ja na razie nie zauważyłam minusów.

magdalinska

no, to moje :) tylko ze ja nie uzytkuje, bo tez stoi u tesciowej :D ale jak poczekasz do poniedzialku, to M. popyta, jak sie sprawuje i czy ona maja jakies uwagi
uzywałam go jakies 2tyg i przez ten czas bylo ok. Oparcie  w 3 pozycjach, wkładka dla mniejszych dzieci, kólka tylko jakies takie lipne, ale ogolnie to byłam zadowolona

mobka

Cytat: feeling.good w 13 Lis 2010, 18:29:45
marlen_ka moim zdaniem fajne i niedrogie jest to krzesełko:
http://allegro.pl/super-krzeselko-do-karmienia-4kol-zabawka-gratis-i1273996994.html

Ładnie wygląda i jest wygodne. Kupiliśmy takie do teściów. Może magdalińska ma jakieś uwagi bo na co dzień je użytkuje, ale ja na razie nie zauważyłam minusów.

A w porownaniu do Polly duzo gorsze jest? I najnizszy poziom jest porownywalny jak w Polly (zalezy mi, zeby siedzisko sie jak najnizej opuszczalo, bo nie mamy stolu, wiec im nizej, tym dla nas lepiej)?

mika

My dostaliśmy takie: http://superbobo.pl//index.php?products=product&prod_id=2373
u Bąbli się sprawdziło, ja zdam relację niedługo :)

feeling.good

Cytat: mobka w 13 Lis 2010, 20:20:22
A w porownaniu do Polly duzo gorsze jest? I najnizszy poziom jest porownywalny jak w Polly (zalezy mi, zeby siedzisko sie jak najnizej opuszczalo, bo nie mamy stolu, wiec im nizej, tym dla nas lepiej)?

nie ma regulowanego osobno podnóżka, tylko całość z siedziskiem się pochyla, ale moim zdaniem nie jest to minus. Nie wiem jak nisko się opuszcza. Może dziś wracając ze spaceru wpadniemy do teściów, to sprawdzę.
Materiał ma fajny. Minusem może być mniejsza tacka, ale nie jestem o tym przekonana

Dodany tekst: nie, 14 lis 2010, 18:30:41

mobka obniża się naprawdę nisko. Nawet Ci zdjęcie zrobiłam przy stole żeby było dobrze widać wysokośc

mobka

A to jak nie kupie uzywanego POlly, to wezme to. Podoba mi sie :D

feeling.good

dla mnie jego ogromnym plusem jest duuuży kosz. Śliniaki, zabawki i inne pierdoły można trzymać. W polly jest malutka siateczka

ddu

a takie krzesełka są dużo gordze od tripp trappa?

Kasia

Cytat: ddu w 15 Lis 2010, 08:59:08a takie krzesełka są dużo gordze od tripp trappa?

kolezanka ma "podróbę" i zadnej różnicy nie widzi ;) tzn oczywiscie widzi inną stylistykę i "metkę"
funkcjonalność jest taka sama :)

nionczka

Ja polecam takie zwykle tanie ikeowskie za 49PLN. Kupilismy po przyjezdzie do PL i jest naprawde fajne. A za te cene, genialne wrecz.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

u nas to ikeowe się nie sprawdziło (próbowaliśmy i w ikea i w knajpach

najpierw było nie teges bo wymuszało pozycje siedzacą (a ja miałam fioła na tym punkcie) a potem było za mało stabilne, młody potrafił je "rozbujać"

ddu

ikea chyba nie ma regulowanej wysokości

Kasia, mi bardziej chodzi o to, czy te takie typowe dziecięce (chicco np.) mają więcej fukcji, są bardziej użyteczne, wygodne...no nie wiem
nienawidzę kolorowego plastiku - dlatego hela nie ma leżaczka :D, ale to krzesełko ma być jednak dla niej, a nie - podobać się mamusi
cena oryginału nie jest najmniejsza, ale didi pisała, że kupiła za 120 euro, może więc z Niemczech są tańsze.

Kasia

a chodzi ci czy o różnice pomiedzy tymi plastikowymi a drewnianymi?

no to IMO różnica jest znaczna
te plastikowe maja z reguły regulację, mozliwość pochylania, i wysokie oparcie

te drewnianie to sa takie stołeczki, IMO dziecko musi stabilnie siedzieć
ich główna zaleta to stylistyka

ale to tylko moje zdanie ;) jak masz się męczyć z plastikowym to moze lepiej to drewniane :D

ddu

no właśnie. ja się będę męczyć z plastikiem. ale naprawdę może lepiej, żebym ja się męczyła niż helenka z drewnianym .

jeszcze mam trochę czasu

Kasia

ddu a może przymierz ją do takiego drewnianego :knuje:

mi sie te stokke bardzo podobają, kupiłabym jakbym miała na nie miejsce i "zbedną" kasę
ale 6 miesięcznego  (niesiedzącego samodzielnie) dziecka chyba bym w nim nie posadziła

za to jak dziecko siedzi już całkowicie samodzielne to to plastikowe krzesełko wydaje mi się juz niepotrzebne i wtedy własnie IMO bardziej praktyczne jest to drewniane :)

ddu

kasia, no zbędnej kasy nie mam :)
z drugiej strony, tripp może służyć i starszym dzieciom...no zobaczymy

Dodany tekst: 15 Lis 2010, 17:23:19

didi, jak się zdecyduję, to będę pisać z prośbą o linki, porównam ceny. mam kolegę, kt. by mi ewentualnie mógł przywieźć z niemiec

zwierzatko_mojej_mamy

wg mnie to ten triptrap to tylko starszym ;) tzn mam jakies dziwne wizualne poczucie, ze malemu na nim krzywo, deskowato i ze latwo sie przewalic z wysokosci ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ddu

zwierzaku, ale te maluszkowe są plastikowe, kolorowe, okropne!!

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: ddu w 15 Lis 2010, 18:39:10zwierzaku, ale te maluszkowe są plastikowe, kolorowe, okropne!!
no ja wiem ;) ale co ja poradze, ze tak deskowato i chropowato to wyglada ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ddu

no wygląda. i pewnie kupię plastikowe kolorowe wyprodukowane w chinach