krzesełko do karmienia?

Zaczęty przez twinnie77, 03 Kwi 2009, 00:42:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

niewiemjaka

jak wiktor byl mniejszy to kilka razy przestawialm krzeselko do kuchni i tam sobie cos robilam, ale wiercipieta nie chcial zbyt dlugo w nim siedziec, teraz wogole krezeselko stoi tylko i wylacznie za stolem
i naprawde polecam zwykle ikeowe krzeselko :D

martullek

my kupiliśmy to drewniane krzesełko, które ma też twinnie77 i jest super :)

abkasia

aja ja kupila wlasnie koszulki 2 z przeznnaczeniem do spania.
fajne cieniutkie, ladnie wykonane :D

Kasia

aja super te rzeczy, może wartałoby (;) ) wrzucić link do watku o promocjach :knuje:

elve

golinda i jak krzesełko?

magdalinska

poradzcie, bo nie mozemy sie zdecydowac
wstepnie wybralismy te:
1. http://allegro.pl/item1162263335_krzeselko_do_karmienia_4_kol_magiczna_kula_gratis.html
2. http://allegro.pl/item1164357599_4_x_gratis_maxxx_wyposaz_krzeselka_9_x_kolor_waw.html
i teraz tak:
1. jaki kolor? podoba nam sie khaki ale taki smutny....... niebieski? srebrny?
2. corrida? taki narciarski.... apple?
no i w ogole czy 1 czy 2....

OlaFasola

O właśnie miałam ten wątek odgrzebywać.

Z tych dwóch, które wkleiłaś zdecydowanie bardzie podoba mi się pierwsze. Też na nie zwróciłam uwagę na allegro. Khaki fajny kolor, srebrny też, niebieski mi się nie podoba, ale ja ogólnie nie przepadam za niebieskim.

Dzisiaj rehabilitantka mi mówiła, że wielu rodziców chwali sobie chicco, ale nie wiem które, a rozstrzał cenowy wielki.

elve

magdalinska

my musimy kupic jakies do 200zł (+przesyłka) a chicco z tego co widzialam do 200zł bylo tylko z nieregulowanym oparciem
a to drugie ma taka wkładke - to potrzebne? czy nie zwracac na to uwagi?

elve

ishka82

magdalinska, Domi ma dokładnie takie jak to drugie :) Ona je lubi i ja też zastrzeżeń nie mam :) Chociaż w tym pierwszym linku zdecydowanie fajniejsze kolory ;) Ja odkupiłam po bratanicy i niestety wpływu na kolor nie miałam, ale za to oszczędność duża ;) Co do tej wkładki, to wg mnie się bardzo przydaje, bo ja czasem Domi karmie w samym pampersie, a wtedy wolę, żeby jej ciałko dotykało tej miłej wkładki, a nie ceraty :)

foszek

Ladne te krzeselka, ale czy rzeczywiscie beda one sluzyc jak pisza: dla dzieci od około 5 miesiąca do 3-4 lat ??? Jakos trudno mi sobie wyobrazic ze F. teraz by chcial na czyms takim siedziec.

aja

magdalińska te z piewszelgo linku mi się dużo bardziej podobają - to szare z tapicerka w groszki ;D
a nie chcecie takiego jak ma Vobi np. ale ono chyba 300 zł wiec odpada

magdalinska

na pewno do 3 lat nie dociagnie :D
ale teraz karmie go na kolanach, to jest meczarnia... mysle ze tak do ok roku moze w tym posiedzi

elve fajne! ale nie ma regulowanego oparcia?

elve

magdalinska nie ma, ale Ania nie potrzebuje już regulowanego oparcia

do teraz karmiłam ją w leżaczku albo foteliku samochodowym :blush:

magdalinska

ja sprobowałam raz w lezaczku, ale to jesczze wieksza meka, bo szkoda mi go (lezaczka ;) ) polowe ubranek ma w pomaranczowe plamy, lezaczek tak samo by wygladal ;)

abkasia

Cytat: foszek w 28 Lip 2010, 19:52:00
Ladne te krzeselka, ale czy rzeczywiscie beda one sluzyc jak pisza: dla dzieci od około 5 miesiąca do 3-4 lat ??? Jakos trudno mi sobie wyobrazic ze F. teraz by chcial na czyms takim siedziec.
nie ;)
moj juz nie chce siedziec w foteliu, tylko siedzi na normalnym krzesle ;D

Kasia

Cytat: magdalinska w 28 Lip 2010, 18:45:53
poradzcie, bo nie mozemy sie zdecydowac
wstepnie wybralismy te:
1. http://allegro.pl/item1162263335_krzeselko_do_karmienia_4_kol_magiczna_kula_gratis.html
2. http://allegro.pl/item1164357599_4_x_gratis_maxxx_wyposaz_krzeselka_9_x_kolor_waw.html
i teraz tak:
1. jaki kolor? podoba nam sie khaki ale taki smutny....... niebieski? srebrny?
2. corrida? taki narciarski.... apple?
no i w ogole czy 1 czy 2....

wybrałabym drugie gdyż ten "pret" między nóżkami jest przyczepiony do tacy a nie do siedziska :)
i jak zdejmiesz tacę w tym pierwszym to ten pret zostaje (chyba, dobrze widzę)

a w tym drugim zdejmujesz tacę z pretem i masz normalny fotelik :)

Dodany tekst: 29 Lip 2010, 12:00:27

Cytat: OlaFasola w 28 Lip 2010, 19:57:19Dzisiaj rehabilitantka mi mówiła, że wielu rodziców chwali sobie chicco, ale nie wiem które, a rozstrzał cenowy wielki.

chicco polly jest super ale cena :padam:

marax

magdalinska ja mam bardzo podobne chicco poly i moja mala je w tym normalnie . Uwazam ze jak dziecko juz siedzi funkcja regulowanego oparcia jest zupelnie zbedna .

magdalinska

maraxela jak siedzi to tak, moj jeszcze nie siedzi, wiec musze miec takie, bo nie mam gdzie go karmic. pozniej kupie sobie drugie, bez regulacji, bo i tak musze miec wszystko podwojne.....

Dodany tekst: 29 Lip 2010, 19:26:06

Kasia trafna uwaga, zapytam sprzedawcy jak to jest dokładnie z tym pretem  :beer:

Dodany tekst: 29 Lip 2010, 20:34:44

Kasia na innej aukcji jets pokazane, ze mozna to zdjac http://allegro.pl/item1156496586_funkcjonalne_krzeselko_dla_dziecka_4_kolory_w_wa.html
tylko teraz mam watpliwosc, bo pozniej moge sobie je obnizyc i miec taki fotelik, i w tym obnizone max jest dosc nisko, dziecko samo tam usiadzie, a w pierwszym trzeba pewnie posadzic... - czy sie myle? i czy to potrzebne, zwracac na to uwage?

marax

magdalinska te krzesla to podroba chicco poly wiec pewnie sa zbudowane bardzo podobnie . Ja mam obnizone na maxa i moja Laura nie da rady jeszcze sama wejsc i zejsc . Powinnas patrzec na to zeby krzeslo mialo kółka do przemieszczania . Krzeselko jest naprawde ciezkie nawet bez dziecka i lepiej jak ma kólka. Po co ci 2 krzeselka ??

magdalinska

dzieki marax  :beer: to pewnie zamowie to pierwsze, jak i tak dziecko samo nie usiadzie. a kolka ma i pierwsze i drugie
2 potrzebuje, bo bedziemy wozic małego do tesciowej, no i ona musi miec, no i dobrze zebym tez w domu miała..... ale dla nas to kupie jak bedzie juz sam siedzial

marax

magdalinska haha popatrzylam na twoj suwaczek i myslalam ze jestes w ciazy z drugim dzieckiem .

elve

przyszło moje krzesełko, jak za ta cenę jest super i Ani też pasuje
najbardziej podoba jej się taca, może w nią walić rękami ;)