Lakiery do paznokci

Zaczęty przez calla, 27 Mar 2009, 22:36:50

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

calla

Czy mozecie mi cos polecic za niekosmiczne pieniadze?
Maluje je rzadko, wiec nie chce wydawac duzej sumy.
Ale chce, zeby szybko schnal i byl twardy na paznokciu.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

zwierzatko_mojej_mamy

callajak na razie wygrywa u mnie - takie do frencha, czyli jasne kolory to miss sporty o dziwo, kolorowe to maybelline - swietnie schna, nawet sie trzymaja, ewentualnie z drozszych to bourjouis - maja linie lakierow z takim plaskim szerokim pedzlem - super sie maluje, slabiej trzymaja niz maybelline

l'oreale roznie - czasem sie trafi dobry - czerwienie raczej sa dobre, reszta srednia

revlon jest beznadziejny, po 3 h od pomalowania, przy malowaniu dwukrotnym dalej nie sa suche

stara zasada mowie takze, ze czyste kolory szybciej schna niz perlowe i to sie sprawdza

polecam rowniez z inglota taki plyn z pipetka do zastosowania na pomalowany paznokiec, ktory przyspiesza schniecie - jak dla mnie rzeczywiscie dziala - juz nie mam odbitej faktury poscieli na paznokciach jak wieczorem pomaluje - kosztuje cos ok 30 zl, ale starcza na baaardzo dlugo ;)

nie wiem, jak z lakierami inglota - ponoc jak na swoja niska cene to sa dobre, ale jakos nie probowalam ;)

wiecej grzechow nie pamietam ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

sonja

Z tanich ingloty są chyba najlepsze :) Nie polecam Sally Hansen schnie i schnie i schnie... a rano budzisz się z odciśniętą poduszką ;D

zwierzatko_mojej_mamy

sonja rzeczywiscie, sally hansen przy swojej renomie mnie rozczarowala ;)

www.annawilk.pl

sonja

A ma taki piękny pudrowy róż w swojej ofercie, eh ;D

A miałam kiedyś fajny lakier Golden Rose - sól z pieprzem kolor, nieźle się trzymał. Dumnie wiozłam go z Bułgarii, a po powrocie zobaczyłam miejsce produkcji: Łódź  :rotfl:

zwierzatko_mojej_mamy

sonjanie ma to jak globtroter ;P

www.annawilk.pl

salsa

calla  ja od jakiegos czasu kupuje Astora tego z Lycrą
naprawdę jest fajny i dobrze sie trzyma, ładnie schnie , bez "mazów"
niestety jesli chodzi o lakiery Inglota to przynajmniej mnie nie słuza - lubie jak paznokcie są perfekt , bez żadnych odprysków, przy Inglocie muszę ciągle zmywać i malować od nowa, szczególnie jak mam mocny kolor

w kazdym razie warto lekko wypolerować płytkę lub/oraz  położyć bazę wygładzającą, wtedy lakier bedzie sie trzymał dobrze i długo ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zwierzatko_mojej_mamy

mozliwe, ze astora zaliczam do maybelline lol lol lol

wlasnie sprawdzilam i mam pol na pol z tych fajnych - maybelline i astor :d;d

www.annawilk.pl

justynaaaa2

ja już gdzieś pisałam o lakierach Vipery ;) można kupić w kiosku bądź sklepiku "za rogiem" ;D kosztuje kilka złotych a na moich paznokciach trzymał się 6 dni bez skazy mimo, że byłam wtedy 2 razy na basenie ;)
żaden inny lakier mi tyle nie wytrzymał :) a kupiłam bez przekonania, bo miał piękny fiolet :)
Inglot jest całkiem ok, ale nie wszystkie kolory ;) mam wrażenie, że są partie lepsze i gorsze ale jak na swoją cenę jest ok :)
mam jeden lakier maybelline (wściekle czerwony - śliczny), który ma chyba z 7 lat (kupiony jeszcze jak byłam w liceum ;)) i do tej pory "działa" i wytrzymuje ze 4 dni, więc sukces wielki :)

salsa

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 28 Mar 2009, 00:14:21
mozliwe, ze astora zaliczam do maybelline lol lol lol

wlasnie sprawdzilam i mam pol na pol z tych fajnych - maybelline i astor :d;d

mayb. nie próbowałam, ale skoro polecasz, to sie skuszę  ;)

ale astora odkryłam jakis rok temu i od tamtej pory jestem wierna - te lakiery sa naprawdę świetne ;)

justynaaaa2

ooo to może i ja się skuszę na jakiegoś astora  :hmm: bo chyba cen nie ma wygórowanych ;)

ishka82

justynaaaa2, ja raz kupiłam Viperę, bo kolorek miała ładny i niestety szybko wylądowała w koszu, bo w ogóle nie schła :thumbdown: A Inglot jest wg mnie ok :) Ale ja w ogóle rzadko paznokcie maluję ;D

salsa

Cytat: justynaaaa2 w 28 Mar 2009, 00:22:22
ooo to może i ja się skuszę na jakiegoś astora  :hmm: bo chyba cen nie ma wygórowanych ;)

ja kupuje w Tesco, bo sa tam najtańsze, nie pamietam juz ile, ale cos koło 17 zł....

ja bardzo lubię ;)

justynaaaa2

ishka82 ja myślę, że z tą viperą to jest tak, ze trzeba trafić świeżą ;) niestety lakiery kioskowe mają to do siebie, że potrafią dość długo stać na półce, nieraz w słońcu, no bo kto kupuje lakier w kiosku  :mocking: wtedy faktycznie są stare i nie schną, ale jak się trafi na świeżą partię to potrafi być ok :)

ishka82

justynaaaa2, ja kupowałam bodajże w rossmanie ;) A możliwe, że zależy od serii. No i na pewno sporo zależy od paznokci i upodobań indywidualnych ;)

calla

Dziewczyny, wielkie dzieki za wyczerpujace odpowiedzi :-) Zaraz Wam poleje za szybka pomoc.
Mi glownie chodzi o kolory do frencha. Ciemnych kolorow nie toleruje. A jesli chodzi o dlugosc trzymania sie, to ja i tak zawsze po 2 dniach zmywam lakier ;-) Glownie chodzi mi wlasnie o taki, co by nie zostawial sladow odcisnietej poduszki, jak to ladnie napisalyscie :-)
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

salsa

Calla , astor ma całą gamę do frencza ;)

zosia2007

a ja mam tak slabe paznokcie (cienkie i miekkie) ze zaden, nawet najlepszy lkier nie trzyma sie dluej niz 1 dzien :(

salsa

Cytat: zosia2007 w 28 Mar 2009, 13:06:19
a ja mam tak slabe paznokcie (cienkie i miekkie) ze zaden, nawet najlepszy lkier nie trzyma sie dluej niz 1 dzien :(

a moze sobie zrobisz żelik ?
ale nie takie chamskie tipsiory, tylko dyskretny - moja koleżanka ma takie paznokcie jak Twoje, ledwo trochę odrosną od skory juz sie łamią i krusza - manikiurzystka jej  zaproponowała żel ( M. zgodziła sie z mieszanymi uczuciami)
wygląda to o lata świetlne lepiej niz jej paznokcie - robi jej takie tylko ciut dłuższe ponad opuszki, czyli krotkie i frencza do tego ale bardzo delikatnie

niebo a ziemia

zosia2007

nie probowalam ani odzywki alessandro ani zelu

mialam pelno odzywek sally hansen i powiem ze sa do d...py, jedyna rzecz od sally to utwardzacz lakieru jest ok, po nim lakier mi sie trzyma az 2-3 dni :D

salsa a co do zelu tez mi to manikiurzystka proponowala ale jakos nie lubie, zreszta to trzeba uzupelniac co 2-3 tyg, nie to chyba nie dla mnie

a ta odzywke to wyprobuje, jak ona nie da rady to zobaczymy, moze i na zel sie skusze ;)

zosia2007

salsa

zosia2007  nie chce Cie jakos ostro namawiać, ale powiem  Ci, ze MOnia z tych samych powodów co Ty nie chciała tego - ale jak juz raz zrobiła to powiedziała, ze ona nie wie jak mogła bez tego zyc ! ja wiem, ze ma żel, ale jak ktos nie wie to w zyciu sie nie zorientuje, paznokcie wygldaja pięknie

chodzi na uzupełnianie co połtora miesiaca, bo ma taki pilniczek do spiłowywania gdy to odrasta i nic nie widac ;)

także ja polecam :)

justynaaaa2

ja sobie kiedyś tak utwardziłam, ale nie żelem a akrylem
na tej samej zasadzie - cieniutka warstwa i króciótko spiłowane, tydzień po zrobieniu ok, ale potem mnie wściekłosć ogarniała jak musiałam to sobie równać  :headbang:
też na poczatku po zrobieniu mówiłam "boże jak ja mogłam wczesniej żyć z takimi miękkimi paznokciami" ale szybko mnie zaczęło to wkurzać  ;)
jedyne plusy żelu/akrylu jakie widzę to, że lakier się długo trzyma i się nie rozdwajają
poza tym zdecydowanie wolę swoje naturalne paznokcie mimo iż nie są twarde, ale zadbane wyglądają o niebo lepiej niż te z akrylem moim zdaniem :) nie mówię już o zniszczonych paznokciach po zdjęciu tego wszystkiego  :crazy: koszmar

salsa

Kurcze, to ja nie wiem juz co ona ma\

ja mam wałsne, twarde i bezproblemowe, wiec sie na tym za bardzo nie znam

a moze to kwestia materiału - manikiurzystki??

Monia nosi to całymi tygodniami i nic jej sie nie dzieje (ona ma chyba żel ale teraz juz nie jestem pewna lol ) i mowiła mi , ze nie ma wiecej roboty niz ze zwykłymi (tzn ja np lubie dłubac przy pazurach i nie ma dnia, zeby czego nie piłowała lol )
natomiast wyglądowo jest o niebo lepiej
ona jest przedstawicielem med - duzo pracuje dłonmi i musi miec perfekt a te łamiące sie paznokcie ktore miała wyglądały naprawdę zle

ona przed urlopem juz nie robi i wtedy sciaga ten stary żel ,zeby pazury odpoczeły - nie wygladaja gorzej niz przed nałozeniem żelu .... ;)

niemniej jak mowie, ja nie miałam, opowiadam tylko ze słyszenia ;)

justynaaaa2

żel z reguły chyba wygląda trochę delikatniej niż akryl, więc pewnie jeśli manikiurzystka jest doswiadczona to jestem przekonana, że potrafi go tak nałozyć, aby efekt był jak najbardziej naturalny :) dużo też zależy od własnej płytki jak szybko rośnie itp. jesli wolno to naturalne, że nie musi zbyt często uzupełniać mi paznokcie rosną szybko i najchętniej to bym je wtedy co tydzień uzupełniała  ;) więc było to trochę wkurzające  :crazy: