Jaka herbata ?

Zaczęty przez giga, 25 Mar 2009, 19:13:47

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

suegro

a i tak w tym wszystkim najważniejsza jest woda, z której jest zrobiona herbata :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

A z mlekiem i syropem waniliowym?  :mocking:
Imagine there is no hate

sonja

Cytat: inkageo w 16 Kwi 2009, 17:16:25
Sonja a takiej ze spienionym mlekiem nie lubisz?? Z duuużą ilością mleka? :)

Nie :( jak już muszę to piję z samym mlekiem, rozpuszczalną, bo prawdziwiej to już w ogóle i absolutnie nie :D

Anupka

Cytat: sonja w 16 Kwi 2009, 17:10:13
konwalia a ja się zastanawiam jak kawa może komuś smakować ;D

I ja i ja i ja!!! Założmy klub anytkawoszy ;)
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

inkageo

Imagine there is no hate

vobi

Cytat: sonja w 16 Kwi 2009, 17:26:08
Nie :( jak już muszę to piję z samym mlekiem, rozpuszczalną, bo prawdziwiej to już w ogóle i absolutnie nie :D

a co to znaczy "jak juz musze"? jako umartwienie wielkopostne? :D :D :D

sonja

Cytat: vobi w 16 Kwi 2009, 18:04:17
a co to znaczy "jak juz musze"? jako umartwienie wielkopostne? :D :D :D

Na przykład kiedy się uczę, chce mi się spać, a red bulle już mi się totalnie "przepiją". Niestety ani herbata czarna ani zielona nie działają na mnie pobudzająco.

justynaaaa2

a mnie kawa nie pobudza w ogóle :( mogę wypić cały kubek czarnej albo mocne espersso i położyć się spać a jeśli jestem śpiąca w ciągu dnia to muszę przeczekać po prostu, nic mnie stawia na nogi ot tak  :hmm: czasem może coś słodkiego ;) kawę piję dla smaku tak samo jak herbatę :)

golinda

Cytat: sonja w 16 Kwi 2009, 17:10:13
konwalia a ja się zastanawiam jak kawa może komuś smakować ;D

kawa z expressu, jakaś dobra jeszcze ok, ale niektórzy piją to rozpuszczalne świństwo
ja nawet zapachu tego nieść nie mogę, fuj!

Dodany tekst: 16 Kwi 2009, 18:59:46

Cytat: justynaaaa2 w 16 Kwi 2009, 18:38:57
a mnie kawa nie pobudza w ogóle :(

mi od razu pikawa zaczyna dudnić, więc za bardzo nie mogę pić - ale nie żałuję, nie bo nie przepadam

szelma

Mnie tam rozpuszczalna nie przeszkadza. I tak piję pół na pół z mlekiem, więc smak samej kawy się gubi ;). Ale ogólnie kawę lubię - choć nie zawsze działa rozbudzająco, niestety, zwłaszcza że mam niskie ciśnienie, więc kawa co najwyżej może je podnieść do normalnego poziomu lol.

golinda

ja też mam dość niskie ciśnienie (normalne, ale z tendencją do niskiego), a jednak nieźle na mnie działa - wręcz zabójczo ;)

justynaaaa2

Cytat: golinda w 16 Kwi 2009, 18:59:03
mi od razu pikawa zaczyna dudnić, więc za bardzo nie mogę pić - ale nie żałuję, nie bo nie przepadam
raz tak miałam, koszmarne uczucie  :padam: jak na kacu wypiłam red bulla a zaraz potem kubek mocnej kawy, myślałam że zejdę  umieram gdybym miała tak mieć po każdej kawie to tez bym nie piła ;)
a z tym nielubieniem rzeczy których za bardzo nie można jeść/pić to chyba organizm sam sobie to wmawia, że nie lubi ;) ja np. jestem uczulona na kiwi i orzechy laskowe i szczerze ich nienawidzę  ;)

Kasia

no ja się kawy pić nie nauczyłam  :P
wogóle mi nie smakuje - ale już smakołyki o kawowym smaku to jak najbardziej (cukierki, cappucino, polewy, tiramisu)

justynaaaa2

Cytat: Kasia w 16 Kwi 2009, 22:56:14
wogóle mi nie smakuje - ale już smakołyki o kawowym smaku to jak najbardziej (cukierki, cappucino, polewy, tiramisu)
ehhh ja mam na odwrót  :mocking: kawę uwielbiam ale smaku kawy w ciastach, lodach, cukierkach, tortach itp. nie znoszę  ;) ostatnio jak byliśmy na nartach starsznie zachciało mi się słodkiego, wysłałam M. po czekoladę, powiedziałam jaką chcę, przynosi....milkę cappucino  :headbang: myślałam, że padnę  :padam: jego argument "nowość jakaś była to wziąłem" :stupid:

sonja

Cytat: justynaaaa2 w 16 Kwi 2009, 23:11:28
ehhh ja mam na odwrót  :mocking: kawę uwielbiam ale smaku kawy w ciastach, lodach, cukierkach, tortach itp. nie znoszę  ;) ostatnio jak byliśmy na nartach starsznie zachciało mi się słodkiego, wysłałam M. po czekoladę, powiedziałam jaką chcę, przynosi....milkę cappucino  :headbang: myślałam, że padnę  :padam: jego argument "nowość jakaś była to wziąłem" :stupid:

OOO Justa to tak jak ja. Nie znoszę słodyczy kawowych... hmm chyba naprawdę nie lubię kawy ;D jedynie w tiramisu toleruję - choć moje jest bardziej alkoholowe niż kawowe ;D

magoo

A ja kocham kawę pod każdą postacią (no dobra rozpuszczalną nie bardzo) jako napój, lody, słodycze oraz kosmetyki  :coffee:

salsa

dla mnie kawa tylko z mlekiem bez cukru - tak ją profanuje ;) i tylko z ekspresu of course
moj mąz mowi, ze psuję kawę ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

callja

Skoro wrócił stary temat - polecę nowa serię Bio-Active, "Essence", od herbaty czarnej z trawą cytrynową już zdążyłam się uzależnić ;) i to pomimo, że torebkowa... Inne herbaty z tej serii też są dobre, ale aż takiego szału IMHO nie robią. Aha, jeszcze z serii "Exclusiv" też Bio-Active herbata z imbirem jest bbbbb smaczna.

Zbliżają się długie jesienne wieczory, więc bez herbatki się nie obędzie :)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

nionczka

Lo matko, nawet tak niewinny temat jak herbata staje sie kontrowersyjny na Strefie?
ja lubie glownie czarne, earl greya, lubie z dodatkiem np. wanilii, kokosu, z nuta cytrusowa. Lubie tez zielona z mieta, zielona z jasminem. Nie znosze czerwonej.
Tylko, ze poki co 30 stopni za oknem wiec na herbatke wcale ochoty nie mam. Zreszta w Hiszpanii nie smakuje mi tak jak w innych krajach.

ishka82

Jako, że aura iście jesienna, to i herbata wraca do łask ;) Chyba niedługo będzie trzeba się wybrać do herbaciarni uzupełnić zapasy :)

emcia

grzańcową muszę kupić koniecznie

OlaFasola

Mi herbata smakuje najbardziej jesienią i zimą, a jak zaczyam słodzić, to znaczy że będę chora.
Lubię z dodatkami wanilii, karmelową, rumową i tego typu słodkawe smaki, ale ostatnio bardzo mi zasmakowała zielona z owocem pigwy, lekko cytrusowa i orzeźwiająca, świetna :)
Natomiast podobnie jak nionczka nie cierpię czerwonej, która mi smakuje piwnicą.