Kuchnia do oceny :)

Zaczęty przez zuzia, 24 Mar 2009, 10:08:19

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jo_miekka

A, no to jak tak masz i Ci wygodnie, to ok.
Mnie się wydaje, że by mi przeszkadzało, ale nie umiem wyjaśnić dlaczego.

inkageo

Ja też mam zmywarkę obok piekarnika i nic się nie dzieje ;) A wizualnie - no i tak zmywarka zabudowana, chociaż ja mam panel na wierzchu.
Imagine there is no hate

zuzia

inkageo
ja nie będę zabudowywać zmywarki :)
lodówka i tak się nie nadaje do zabudowy więc...

inkageo

Zaaaaabuuuduuuuj :) Ja lodówkę też mam wolnostojącą ale nie w ciągu mebli, więc to co innego ;)
Imagine there is no hate

zuzia

Cytat: inkageo w 03 Kwi 2009, 10:58:42
Zaaaaabuuuduuuuj :) Ja lodówkę też mam wolnostojącą ale nie w ciągu mebli, więc to co innego ;)

nie chcę. i K. też nie chce. ale będzie miała prosty front i uchwyt w formie relingu jak szafki. i zdejmowany cokół (jak sie uda).

inkageo

Właśnie jak to jest z cokołem jak zmywarkę wkłada się pod blat ale nie zabudowuje frontem? No i są wogóle takie do półzabudowy?
Imagine there is no hate

zuzia

w niektórych można zdjąć i blat i cokół. nie we wszystkich.

inkageo

No bo żeby wysokością pod blat idealnie pasowała  :knuje:

Dodany tekst: 03 Kwi 2009, 11:08:19

A w sumie dlaczego nie chcecie jej zabudować?
Imagine there is no hate

jo_miekka

inkageo a jak ciekawska, no proszę, proszę ;)

inkageo

No bo ja tu marudzę o zabudowanie, a może to papużkowy Smeg ma być :mocking: Ostatnio ją widziałam w Media Markt :) Piękne te smegi...
Imagine there is no hate

mika

absolutnie 3!!!! od samego początku mówiłam że tak będzie najlepiej

zuzia

Cytat: mika w 03 Kwi 2009, 17:57:40
absolutnie 3!!!! od samego początku mówiłam że tak będzie najlepiej

toć przecież zrobiłam to wg. Twoich wskazówek :)
:beer:

mika

Cytat: zuzia w 03 Kwi 2009, 17:59:05
toć przecież zrobiłam to wg. Twoich wskazówek :)
:beer:
:aaaa: :aaaa: :aaaa: :beer: :beer: :beer:

giga

Wersja 3.Wreszcie masz duży blat roboczy pomiędzy kuchenką a zlewem.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Podczepię się pod wątek Zuzi, żeby nie zakładać nowego ;) Kuchnia w zasadzie nie została skończona, straciłam cały zapał po pomalowaniu góry na niebiesko, odcień wyszedł nie taki jak miał być i już został na 5 lat, a ja nie miałam pomysłu jak z tego wybrnąć.. Jakie kolory byście tu widziały? Dzisiaj wpadłam na pomysł intensywnie żółtego i może do tego niebieskie akcenty?
Problemem jest też wnęka, mikrofalówka musi tam zostać, książki kucharskie raczej też, ale alkohole stoją jako zapchaj dziura, a ten kwiatek na samym dole, to już zupełna porażka - nie wiem co tam dać..
Zdjęcia trochę ciemne, bo burza jest ;)

http://picasaweb.google.pl/Inkageo/Kuchnia?authkey=Gv1sRgCOf27pLygM_bHA#
Imagine there is no hate

suegro

Cytat: inkageo w 12 Maj 2010, 14:21:19Problemem jest też wnęka, mikrofalówka musi tam zostać, książki kucharskie raczej też, ale alkohole stoją jako zapchaj dziura, a ten kwiatek na samym dole, to już zupełna porażka - nie wiem co tam dać..

A można dorobić tam drzwiczki?
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

inkageo

Cytat: suegro w 12 Maj 2010, 13:26:39
A można dorobić tam drzwiczki?

No nie bardzo, pewnie by trzeba wszystko rozwalać, a są tam włączniki od przepływowego ogrzewacza, od zasilania kuchenki, więc nie można wmontować ścianek szafki, do regipsu drzwiczek chyba się nie zamontuje  :hmm: Półki są z mdfu.
Imagine there is no hate

emcia

super ta kuchnia
potraktowałabym fioletem ;)

inkageo

Cytat: emcia w 12 Maj 2010, 13:30:00
super ta kuchnia
potraktowałabym fioletem ;)

Od fioletu przeżywam odwrót :D Jakoś go wszędzie za dużo no i sypialnię mamy z fioletem ;)
Imagine there is no hate

suegro

Cytat: inkageo w 12 Maj 2010, 13:29:32
No nie bardzo, pewnie by trzeba wszystko rozwalać, a są tam włączniki od przepływowego ogrzewacza, od zasilania kuchenki, więc nie można wmontować ścianek szafki, do regipsu drzwiczek chyba się nie zamontuje  :hmm: Półki są z mdfu.

aj si.
Ja mam zboczenie na tym punkcie - nie mam w domu ani jednej otwartej szafki ( nie licząc staroci odziedziczonych, ktore sa do wymiany).

Mnie się białe meble z żółtym i niebieskim kiepsko komponują.

Najbardziej oczywiście widzi mi się biały z popielatym i czerwonym.
Ale nie wiem czy chcesz drugie po lazience czerwone pomieszczenie ;)

Józef Piłsudski

mobka

Żółty będzie ok, biorąc pod uwagę, że masz juz zielony w pokoju a czerwony w łazience. Choc do białego najbardzije mi czerowny pasuje ;D

suegro

A może takie zestawienie kolorów - biały, grafit i pistacja?

Tylko nie taki odcień jak tu....

....ale jak tu

Józef Piłsudski

inkageo

Tylko tam jeszcze jest ten beż na ścianach i podłodze.. To nie jest szary..
Parter nie jest kolorowy - biała łazienka, kremowy salon z dębowymi meblami, żółtawym narożnikiem no i ta biała kuchnia z mdłym niebieskim ;) Jakoś agresywne kolory, takie jak czerwień mi tu nie bardzo pasują, bo jest ciemno, ten świerk przy oknach pochłania słońce ;) Góra jest jasna i tam mamy czerwoną łazienkę, biało-fioletową sypialnię i moje zielone "biuro" ;)
Imagine there is no hate

szelma

No wnęka nie jest czadowa niestety. A nie masz innego miejsca na te flaszki? A zamiast nich jakieś pudełka z różnymi rzeczami tam postawić? Albo koszyki czy coś takiego? Na dole to wygląda, jakby mogła być jeszcze jedna półka - wtedy też można by było tam różne rzeczy składować pochowane w jakichś pudełkach/koszykach.

inkageo

Cytat: szelma w 12 Maj 2010, 13:53:18
No wnęka nie jest czadowa niestety. A nie masz innego miejsca na te flaszki? A zamiast nich jakieś pudełka z różnymi rzeczami tam postawić? Albo koszyki czy coś takiego? Na dole to wygląda, jakby mogła być jeszcze jedna półka - wtedy też można by było tam różne rzeczy składować pochowane w jakichś pudełkach/koszykach.
Oj nie jest czadowa :D Flaszki mogą z resztą flaszek stać w piwnicy, to nie problem, ale serio nie wiem co tam dać.. Jakie pudełka?  :hmm: Fakt, że gdyby tam dodać kolejną półkę, to lepiej by to wyglądało, ale znowu będę miała problem co tam postawić.. Nie lubię garnków i takich akcesoriów na wierzchu  :hmm:
Imagine there is no hate