Przygotowania sunflowerki :-)))))))

Zaczęty przez sunflowerka, 12 Lut 2009, 16:43:51

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

effik

sunflowerka gwarantuję ci, że pan młody padnie z zachwytu ;)  :friends:

justynaaaa2

sunflowerka melduję się :)
ślicznie wyglądasz w tej sukience  :thumbup: bukiet bym dała w delikatnej kolorystyce, zieleń z różem jak najbardziej, ale właśnie taki brudny róż jest fajny :)
znalazłam coś takiego z brudnego różu (foto z innego forum)
kolorostyka wg mnie ok, tylko ja bym ci proponowała żeby ta wiązanka była mniej nabita, własnie coś w stylu jak wkleiłaś te swoje 3 zdjęcia :)
hortensje są piękne, ale mają lichą trwałość :( robiłam ostatnio próbę (na całe moje szczęście, bo bym dała ciała na całej linii :crazy: ) hortensja bez dostępu do wody, zabezpieczona specjalną taśmą, wcześniej zaparzona, stała w piwnicy więc chłodno miała i po 5 godzinach jej wygląd pozostawiał wiele do życzenia :( biorąc pod uwagę, że wiązanki sa najczęściej robione dzień przed ślubem to ryzyko jest ;) no chyba, że ma dostęp do wody i cały czas stoi w wodzie, jednak wyciągnięta na upał szybko więdnie :( jeszcze utknięta gdzieś pomiędzy inne kwiaty da radę, ale taka wiązanka z samej hortensji choć piękna ja bym nigdy nie zaryzykowała zrobić klientce takiej wiązanki :blush: powinnaś zresztą zostać o tym uprzedzona w kwiaciarni ;)
no to się rozpisałam  :P ale do sedna ;)
moja propozycja to właśnie coś najbardziej zbliżonego do tego 2 foto twojego (z tych 3 wklejonych razem) odkryte łodygi, kilka gatunków kwiatów, w kolorze zielono-różowym, ale nie soczysta zieleń i nie żywy róż i powinno być git :)

sunflowerka

justynaaaa2 dzięki! Wspaniała jesteś. Na pewno zastosuję się do wszystkich rad!
Widzisz, nawet nie pomyślałam o trwałości bukietu, a to przecież takie ważne.
Polewam :beer:

effik

justynaaaa2 cudne, takie delikatne  :highfive:

justynaaaa2

cieszę się, że pomogłam :) mam nadzieję, że na coś się przydadzą moje rady ;)
i trzymam kciuki za udany wybór i wykonanie - na pewno będzie pięknie :)

konwalia

pięknie, to m.mota?
ale makijaż koniecznie mocniejszy. włosy w luźny węzeł, kwiaty delikatne i raczej nie salonowe, może frezje albo bukiet z gispówki?
ps. ja bym wywaliła welon i dała szpile ze sztrasem jak na sukni do wpięcia we włosy(widziałam tę suknię, koleżanka mierzyła)

Dodany tekst: 01 Sie 2009, 08:06:52

makijaż jest za słaby, na zdjęciach lepszy będzie mocniejszy, naprawdę

sunflowerka

Suknia jest Pronovias.
Welon będzie tylko do kościoła. Moim zdaniem jest ok, choć mierzyłam inny welon, a inny mi zrobili, ale to już szczegół.
A frezje i gipsówka wydają mi się właśnie za mało dostojne do tej sukni. Chyba jednak powinien być trochę cięższy bukiet.

konwalia

moim welonowym zdaniem się nie przejmuj, ja po prostu raczej nie lubię ;)

sunflowerka

Cytat: konwalia w 01 Sie 2009, 08:17:15
moim welonowym zdaniem się nie przejmuj, ja po prostu raczej nie lubię ;)

Ok ;)

sunflowerka

Uff jesteśmy po spowiedzi, dostaliśmy rozgrzeszenie  :dance:

W sobotę był moj panieński. Jak któraś wiedźma widziała łażąca grupkę dziewczyn po Katowicach, jedna w welonie, a reszta śpiewająca marsza mendelsona ok. 2.00 w nocy, to my:)
Poza tym była szisza, ciasteczka z wrozbą, wino z zieloną herbatką. Bylo fajnie choc moze w małym gronie, ale przeciez nie ilość sie liczy , ale jakosć:)
A w prezencie dostałam piękną czarną bieliznę. :dance:

effik

Cytat: sunflowerka w 03 Sie 2009, 08:02:57
Uff jesteśmy po spowiedzi, dostaliśmy rozgrzeszenie  :dance:

W sobotę był moj panieński. Jak któraś wiedźma widziała łażąca grupkę dziewczyn po Katowicach, jedna w welonie, a reszta śpiewająca marsza mendelsona ok. 2.00 w nocy, to my:)
Poza tym była szisza, ciasteczka z wrozbą, wino z zieloną herbatką. Bylo fajnie choc moze w małym gronie, ale przeciez nie ilość sie liczy , ale jakosć:)
A w prezencie dostałam piękną czarną bieliznę. :dance:

faajnie :) fotki jakieś są? :)

Anupka

ze spowiedzi w czarnej bieliźnie ;)
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

sunflowerka

nosz, rozbawiłyście mnie :beer:
A w ogole to mam super humor. Znowu bylismy w restauracji , bo nie podobaly mi sie kwiaty na poprzednim weselu, przybranie stolow itd. i byliśmy to wyjaśnić.
Menadzer tylko odpoiwadal caly czas " tak proszę pani, jak sobie pani życzy..." :jejeje:
wiec obrusy będą ecru, kwiaty wg mojego pomysłu, świeczniki na stolach. Powybierałam sobie calą kolorystykę począwszy od obrusów, tiulu, serwetek, pokrowcow na krzeslach (tez będą ecru hurra!!!) a skończywszy na świeczkach. A tort będzie przystrojony kwiatami :jupi: :jupi: :jupi:

aniak1211

sunflowerka
Wczesniej nie widzialam sukni,ale jest cudna!!!
Pieknie wygladasz i wcale nie jest uboga,zawsze mozesz jakas bransoletke zalozyc :)

sunflowerka

effik

Cytat: cumberland w 03 Sie 2009, 12:44:04
effik, ale że ze spowiedzi? :D
taaak, po obu stronach konfesjonału. on w sutannie, ona, pięknie się komponując, w czarnej koronkowej bieliźnie :D
i dla Anupki z tego tytułu :beer: :D

Anupka

Effik, odlałam dwa piwa, żebyś miała numer autobusu co na Starówkę jeździ ;) :beer:
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

effik

Cytat: Anupka w 04 Sie 2009, 11:15:38
Effik, odlałam dwa piwa, żebyś miała numer autobusu co na Starówkę jeździ ;) :beer:

na czyją starówkę? :D
ja ci polewam do roboczej nazwy mikroprocesora Pentium lol

Anupka

ee.. no kiedyś gdzieś wyczytałam, że tylko warszawiacy mówią Starówka, a reszta ładnie: Stare Miasto. So, myślałam, że jasne. Chodzi o warszawskie stare miasto w takim razie ;) Ode mnie jeździło tam zawsze 503. Trzy dni i osiem godzin jechało wprawdzie, ale zawsze można było się wkurzyć, wysiąść po dwóch dniach i iść do Łazienek. Odkąd pojawiło się metro, to ja już tylko wszędzie metrem. Nawet tam, gdzie nie jeździło. Wolałam już dojść gdzieś piechotą, niż kisić się trzy dni i osiem godzin w autobusie.
A wszystko to oczywiście ma ogromny związek z przygotowaniami sunflowerki ;) Wybacz sun ;)

sunflowerka

Wiedzmy na pomoc. Nie wiem co zrobić z włosami. Dziś byłam z narzeczonym na probnej. On ok. Ja katastrofa.
Po pierwsze moja fryzjerka się zwolniła z salonu i zamiast niej ma mnie czesać inna babka. Zrobiła mi dziś loki, wyglądałam  koszmarnie. Loki się już rozleciały, wiec nawet nie ma sensu robić zdjęć.
Ja się normalnie załamię. Wyglądałam w tej fryzurze jak odpustowa księżniczka. Tandeciarsko strasznie.
Fryzjerka nie ma na mnie pomysłu, mam wrażenie ze robi mi łachę. Nic nie doradzi. Tylko marudzi , że włosy za długie do kręcenia, ze kok bez sensu, bo plecy w sukni odsłonięte..,. KATASTROFA!!!!
W czwartek mam próbna u innej fryzjerki. Jak nie wyjdzie to chyba tylko wyprostuję na prostownicy i tyle.  :crazy:

zwierzatko_mojej_mamy

sunflowerka nie rozumiem, ale to plecy maja byc zasloniete?? masz tam skrzydla czy cos? :>  sama jest za dluga do krecenia - ja specjalnie przedluzalam o 3 dlugosci wlasnie do krecenia.... no glupia jakas...

idz idz do tej innej !!
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

sunflowerka

Jej chodziło o to, że jak suknia odsłania plecy, to wlosy musza być rozpuszczone, a nie upięte w kok, poza tym oczywiscie stwierdziła, że mam za długie włosy na kok. Generalnie wg tej pani mam za długie włosy na  wszystko.
:zly: :zly: :zly:

zwierzatko_mojej_mamy

sunflowerka no tak - bo generalnie suknia odslania plecy, bo materialu pewnie zabraklo a nie po to, ze taki jest plan lol lol daj se spokoj z pania wszechwiedzaca inaczej ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

sunflowerka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 04 Sie 2009, 22:42:19
sunflowerka no tak - bo generalnie suknia odslania plecy, bo materialu pewnie zabraklo a nie po to, ze taki jest plan lol lol daj se spokoj z pania wszechwiedzaca inaczej ;)

Dokładnie. Brawo zwierzak! :beer: