Pavlova - tort bezowy

Zaczęty przez wrobelek0403, 28 Sty 2009, 18:39:59

0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

sonja

Angelos nooo to jest pyyyyyyszne :) choć za bezami nie przepadam, to w takim wydaniu bardzo mi smakują :)

foszek

Cytat: jestynka w 05 Sty 2010, 09:36:54
można dodac zamiast miałkiego cukru cukier puder?
ja miele normalny cukier,

jestynka

Cytat: foszek w 05 Sty 2010, 10:03:08
ja miele normalny cukier,

wkładasz do maszynki i mielisz? czy poprostu w przepisie wykorzystujesz zwykły?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

salsa

ja jak widze tytuł watku to mi sie przypomina stacja metra w Pradze :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

jestynka

#29
okropnie sodka beza mi wyszła :D

Dodany tekst: 06 Sty 2010, 08:44:46

okropnie sodka beza mi wyszła :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aja

polubiłam bezy
:)
zamiast mąki kukurydzianej dałam mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny zamiast octu  :knuje:

jo_miekka

aja o mniaaaaam! Wspamiałe!

mobka

Ostatnio ogladalam Nigelle i robila czekoladowa Pavlova... ale sie oslinilam wtedy.

A co robicie z zoltkami?

jo_miekka


mobka

No wlasnie kogel mogel....hmmm... no jak jadalam w ddziecinstwie bardzo chetnie, tak teraz bym sie chyba nei przemogla. Myslalam o biszkopcie, ale co ja zrobie z Pavlova i biszkoptem jeszcze ;D

aja

#35
Cytat: mobka w 25 Cze 2010, 19:53:45A co robicie z zoltkami?
creme brulee

jo_miekka


sonja

aja pięknie! i pavlova, i zdjęcia  :bravo:

mobka

Widzicie, a mowicie, ze ja tylko gotuje. A ja mam wrazenie, ze aja tylko slodkosci produkuje w domowych pieleszach :D

Co do creme brulee, to nie mam w czym ich zrobic. A poza tym nas jest tylko dwoje - kto to ma jesc :D

emcia


foszek

Robilam czekoladowa Pavlove w zimie, pycha............

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aja

#42
w niedzielę robiłam czekoladową i chyba wolę wersję z kakao :)  i polecam beze na upały z owocami jest miodzio


bozena.dp

zrobiłam w końcu - dobre to tylko strasznie słodkie ;)
no i chyba za krótko trzymałam w piekarniku (bałam się, żeby nie spalić) bo środek nie jest ciągnący ;D

wis

Odkopuję wątek, bo właśnie piekę Pavlovą  :ohboy:
Nie wiem co z tego będzie ;)