Co pasuje do tej sukienki?

Zaczęty przez mortisza, 21 Sty 2009, 23:10:46

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mortisza

Witam was dziewczyny!
Jestem tu pierwszy raz i mam mały problemik i proszę was dziewczyny o pomoc.  Kupiłam już sukienkę do ślubu ale nie wiem jaki bukiet mam do niej wybrać. Mam problem również czy kupować welon czy raczej wpiąć kwaty we włosy. Poniżej dołączam zdjęcia sukni. Wkrótce dołącze zdjęcia z przymiarki.

zwierzatko_mojej_mamy

oj ale cudo! ja bym poszla w ksiezniczke/gwiazde czerwonego dywanu i wpiela taka broszke? prostokatna we wlosy li i jedynie ;D bede szukac foty ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mortisza

kkolor mojej sukienki to ivory inny niż ten prezentowany na tych zdjęciach. Na tych zdjęciach prezentuje się bardzo wytwornie i właśnie tak księżniczkowato w rzeczywistości tak nie jest. Ale masz rację welonu nie założe. Myślałam o fryzurach tego typu - co wy na to? :hmm:

Dodany tekst: 22 Sty 2009, 01:26:51

albo coś takiego

zosia2007

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 21 Sty 2009, 23:16:16
oj ale cudo! ja bym poszla w ksiezniczke/gwiazde czerwonego dywanu i wpiela taka broszke? prostokatna we wlosy li i jedynie ;D bede szukac foty ;)

poszukaj fotek ze filmu maria antonina z kirstin dunst:

Tu oficjalna strona filmu: http://www.sonypictures.de/landing/marie-antoinette/index.html

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

effik

Ja bym była za kokiem typu banan spiętym do góry (może z jakąś spinką czy ozdobną szpilką, jak pisze zwierzątko) albo - w zależności od długości szyi - niskim, nad karkiem, też ze spinką może być.

Kolczyki - albo sztyfty w ogóle (perełki, kryształki), albo coś wiszącego, ale delikatnego. Naszyjnik niet :)

Kasia

Cytat: mortisza w 21 Sty 2009, 23:10:46
Witam was dziewczyny!
Jestem tu pierwszy raz i mam mały problemik i proszę was dziewczyny o pomoc.  Kupiłam już sukienkę do ślubu ale nie wiem jaki bukiet mam do niej wybrać. Mam problem również czy kupować welon czy raczej wpiąć kwaty we włosy. Poniżej dołączam zdjęcia sukni. Wkrótce dołącze zdjęcia z przymiarki.

ta suknia w zeszłym roku była sprzedawana pod nazwa BEDFORD

na google jest kilka wątków sprzedazowych wiec może czyjeś pomysły cie zaispiruja :)
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=suknia+bedford&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&aq=f&oq=

ta suknia jest super a szczególni w kolorze gołębim :)

atrament.owa

Co do welonu to zależy od Twojego widzimisię, bo moim zdanim welon pasuje ale jak nie chcesz to też będzie dobrze :)

Co do kwiatów we włosach jak najbardziej ale tylko nie takie jak te na drugim zdjęciu z fryzurami i na pewno się tak nie uczesz okropność te loczki! Bardzo podoba mi się 1 pokazana fryzura. Biżuteria  tylko jakieś kolczyki, nic na szyję.

wrobelek0403

suknia piekna  :thumbup: i IMO z welonem wyglada calkiem ładnie

http://www.we-dwoje.pl/okazja;przepiekna;efektowna;suknia;bedford;san;patrick;z;barcelony,ogloszenie,16910.html?foto_id=1

tylko oczywiscie dodatki wtedy minimalne, klasyczna gładka fryzura, jednolokorowy nieduzy bukiet.

jesli suknia jest ivory to pasowałyby cantaeskie, roze, 
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

Ale piekna suknia!!!
Jak dziewczyny pisza,gladka fryzura,tylko delikatne kolczyki i welon jak masz ochote to taki jak na zdjeciu.

tusia

WOW mortisza, piękna suknia! :dreaming: :thumbup:

Ja nie dawałabym do niej welonu, tylko kwiaty we włosy.
Za zdjęć fryzur, które podałaś podoba mi się 2. i 4., tylko koniecznie wpięte żywe kwiaty :daisy:

A z bukietów, które wstawiła wrobelek, to 1.
Życie jest dane człowiekowi tylko jeden raz, więc warto je przeżyć tak,
by nie odczuć męczącego żalu po latach spędzonych bez celu...

vansen

Cześć Dziewczyny,

a ja troche namieszam  :P Co do welonu to ja bym dała krótki albo wcale. Widziałam na jakimś zdjęciu długi welon i odniosłam wrażenie, że się "gryzie" z trenem sukni. Mimo, że kreacja jest dość strojna jestem za kolczykami(jakieś delikatne) i jakimś skromnym naszyjnikiem. Suknia nie ma ramiączek, cały dakold jest goły i może to wyglądać "łyso". Jeśli chodzi o fryzurkę to cieżko mi coś powiedzieć, bo nie wiem jakie masz włosy. Zakładając, że masz długie i wszystko da się z nich uczesać to proponuje coś gładkiego, dość klasycznego. Odradzam te fryzurki w którch włosy opadają na kark. Po pierwsze jeśli będzie ciepło to się zamęczysz bo włosy będą się kleić do ciała i będą dodatkowo grzać. Po drugie, jeśli ciało się spoci i włosy dostaną wilgoci to fryzurka się nie utrzyma. Jeśli będzie welon to z kwiatka czy stroika we włosach bym zrezygnowała. Będzie już za dużo, jak ja to mówie  :hmm: przerost formy nad treścią :) A co do wiązanki to raczej zwarta kulka, coś skromnego i prostego, żeby goście skupili się na pięknej sukni, a nie na bukiecie. Poszperam w necie i postaram się podesłać jakieś fotki fryzur i bukietów.

Pozdrawiam  :bye2:

Dodany tekst: 23 Sty 2009, 00:01:21

http://www.weddingplanner.w8w.pl/KWIATY/index.html

całkiem spory wybór wiązanek :) Szukam dalej...jakiś konkretów.

mortisza

Myślałam właśnie podobnie jak ty VANSEN, że pasowałby sam naszyjnik, kolczyki bez branzolety bo to za dużo by było i pstrokato i bez welonu. Manicure będzie zdobił mi dłonie i to wystarczy. Co do fryzury to nie wiem co wybrać. Myślałam o hiszpańskim koku ale w takich gładkich fryzurkach jest mi nie ładnie. Może dlatego tak twierdzę bo dzień w dzień chodzę w gładko spiętych włosach. Chyba jedyne wyjście dziewczęta to udać się do fryzjerki na czesanko i wtedy zadecydować w czym mi najlepiej. Może okaże się że ten kok to jest to! Mam duuuużo czasu bo ślub we wrześniu.
Dzięki dziewczyny za pomoc nawet nie wiedziałam, że którakolwiek z was będzie miała ochotę pomagać mi w szperaniu w internecia szukania dodatków do mojej sukienki! :jupi:

vansen

MORTISZA jeśli to możliwe to podeślij mi jakąś swoją fotkę ;) jestem charakteryzatorką, może coś podpowiem. Raczej jestem za klasyką i prostą elegancją, nie każdemu się to podoba. Może akurat Tobie uda mi się coś podpowiedzieć :)

Pozdrowionka!

Dodany tekst: 23 Sty 2009, 00:43:42

Może coś takiego? Tylko bez tej ozdoby ;)

mortisza

Oto moja aktualna fotka  :daisy:
Myślę też nad zmianą koloru włosów. Ale nie radykalną! Myślę o tym teraz bo mam jeszcze 7 miesięcy do śłubu bo przed samym ślubem nie chcę eksperymentować. No i moja wieczna zmora to bardzo jasna cera :hmm:

zwierzatko_mojej_mamy

mi chodzilo o takie cos do wlosow- jako zakonczenie gladkiego a la banana ;) :

ja jestem bardzej prostokatna, wiec te gorne bardziej, ale takie tez by bylo ;)
:

www.annawilk.pl

vansen

:) hm przesłałam jedną fryzurkę przed zobaczeniem Twojego zdjęcia, ale dalej wydaje mi się, że do ciebie pasuje :dance: Cera...nie uważam, żeby była jakaś bardzo jasna myślę, że jest OK. Nie spal się tylko na frytkę bo to kiepsko wygląda. W opaleniżnie jest taka bardzo cienka granica, którą łatwo przekroczyć. Masz fajne kości policzkowe, więc warto je podkreślić i wyeksponować. Oczko fajnie podkreślić, ale żeby było świerze i miało ten błysk ;) Bródkę bym troszkę optycznie skróciła i będzie super!
Jeszcze jutro zrobię wnikliwą analize bo dzisiaj późna godzina  :bye2:
Jak coś wpadnie mi do głowy, albo w oko to podeślę :)

Dodany tekst: 23 Sty 2009, 01:30:26

Tylko banan to taka biurowa klasyka. Natomiast co do tej ozdoby, to tego rodzaju klamra przy tak strojnej sukni chyba nie bardzoooo. No, ale to moje zdanie. Wybór i tak należy do Mortiszy...

zosia2007

Cytat: mortisza w 23 Sty 2009, 00:04:23
Dzięki dziewczyny za pomoc nawet nie wiedziałam, że którakolwiek z was będzie miała ochotę pomagać mi w szperaniu w internecia szukania dodatków do mojej sukienki! :jupi:

przeciez od tego jest strefa ślubna ;)

moze od razu twoj watek nie bedzie zauwazony ale nie ma mowy zeby pozostal bez odpowiedzi

:beer:

zwierzatko_mojej_mamy

vansen tak wyjsciowy banan ;) taki jak moj byl na przyklad ;) a ta klamra w mojej wyobrazni ma 4 cm dlugosci ;) bede sie klocic  :mocking:

www.annawilk.pl

emcia

z klamrą byłoby ok myślę
co do bukietu to prosty, bez wielkich udziwnień

effik

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 23 Sty 2009, 10:28:48
vansen tak wyjsciowy banan ;) taki jak moj byl na przyklad ;) a ta klamra w mojej wyobrazni ma 4 cm dlugosci ;) bede sie klocic  :mocking:

ja też jestem za wyjściowym bananem z klamrą, jak już pisałam :) tak, tak!
a klamra może być nawet większa, ta nieprostokątna coś mi się bardziej podoba ;)

vansen

Oj, ja wcale nie chcę się kłócić :) Poprostu ja nie przepadam za bananem. Każda z nas lubi coś innego. To tak jak z jedzeniem jedna lubi śledzie, a inna będzię się upierać, że są niedobre  :rotfl:
Chętnie zobaczę banana zwierzatka_mojej_mamy , może się przekonam  :dance: Nie mówie NIE ;)

magdarynka

zwierzak ty masz banana ??????  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

zwierzatko_mojej_mamy

wieczorem pokaze banana , bo nie mam przy sobie ;)

www.annawilk.pl