Pesto

Zaczęty przez salsa, 17 Sty 2009, 18:50:34

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Basia

Cytat: noki w 26 Mar 2009, 15:00:25
mialam okazje niedawno sprobowac - mniej slony, bardziej mleczny, imho smaczniejszy niz parmezan.
mnie też się tak wydaje!

Zrobiłam, a przynajmniej próbowałam zrobić pesto... niestety z kupnej bazylii...  ale mi nie wyszło!!!!!  :headbang: :headbang: :headbang:
czy bazylii nie powinno się płukać??? bo jak ją wrzuciłam pod wodę to straciła cały swój aromat  :crying:
Koniec ery grzecznej dziewczynki .....................

magdarynka

grana padano dla mnie bardzej smietanowy, tylko zapach bardziej wyrazisty

Dodany tekst: 28 Mar 2009, 10:16:31

grana padano dla mnie bardzej smietanowy, tylko zapach bardziej wyrazisty
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

calla

Dziewczyny, parmezan jest ostrzejszy (wyrazniejszy) w smaku a grana padano mleczny. Poza tym, to sa dwa te same gatunki sera.
Ja uwielbiam oba :-)
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

salsa

Basia  a co sie konkretnie nie udało???
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

emcia

pewnie bazylia nie "pachła"

Basia

Cytat: emcia w 28 Mar 2009, 22:08:52
pewnie bazylia nie "pachła"

no właśnie!
i wszystko nie miało smaku pestowego!
Koniec ery grzecznej dziewczynki .....................

panikarola

#31
bo takie zwykle grana krócej dojrzewa niz parmezan, dlatego jest mniej ostry
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.