art. dla niemowlat - hity i kity

Zaczęty przez vobi, 17 Sty 2009, 13:30:52

Kasia

Angelos teraz w Lidlu sa wąskie pajace :) nazwane co prawda pizamkami ale to zwykłe bawelniane pajace. I dość waskie były :) Nawet babki narzekały że takie wąziutkie.

Angie

Cytat: Kasia w 01 Wrz 2009, 12:43:41
Angelos teraz w Lidlu sa wąskie pajace :) nazwane co prawda pizamkami ale to zwykłe bawelniane pajace. I dość waskie były :) Nawet babki narzekały że takie wąziutkie.

dzieki  :beer: Na razie mam raczej wystarczającą ilość, ale dobrze mieć namiary :)

Kasia

Cytat: Angelos w 01 Wrz 2009, 13:49:49ale dobrze mieć namiary

to tylko chwilowe namiary :) bo to oferta do poniedziałku. W Lidlu asortyment w koszach zmienia się co tydzień :)

nionczka

Cytat: Kasia w 01 Wrz 2009, 13:43:41Angelos teraz w Lidlu sa wąskie pajace Smiley nazwane co prawda pizamkami ale to zwykłe bawelniane pajace. I dość waskie były Smiley Nawet babki narzekały że takie wąziutkie.

No wreszcie ktos nie nazywa pizamek pajacami! ;-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

ale pajac to nie piżamka :)
pajac moze byc strojem dziennym :)

nie kazdy lubi ubierac dziecko w jeansy czy spódnice, niektórzy pajace czy spichy na dzien zakladaja :)

marax

ja do 3 miesiaca zakladalam dzieku tylko pajace ewentualnie spioszki.Jakos nie rpzemawia do mnie noworodek ubrany i spódnice i koszulke z falbanami.Wszytstko sie pozniej odciska nacialku-no mnie to denerwowalo.Dopiero ok 5 miesiaca zaczelam ubierac lare w ciuchy bardziej "dorosle"

Kasia

Ja w pierwszym miesiacu ubierałam Michala właśnie w pajace czy spiochy lub półśpiochy. Teraz mały w pajacach spi ale nie uwazam że kazdy pajac to piżamka, po prostu pajace sa tak uniwersalne ze mozna ich uzywac wg własnego uznania :)

nionczka

Ja tez na poczatku zakladalam malej "pajace" w ciagu dnia i nawet na ulice tak wychodzilam, ale nazywam je pizamkami. Dla mnie od zawsze to jest pizama. znalam tez slowo spiochy i polspiochy, ktore tez sugeruja stroj nocny, ale ktorego tez sie czesto uzywa w ciagu dnia. Bo skoro maluch spi to moze to robic w pizamie. Dobra, koncze bo odchodzimy do tematu...

vobi

Cytat: maraxela w 01 Wrz 2009, 13:42:57
ja do 3 miesiaca zakladalam dzieku tylko pajace ewentualnie spioszki.Jakos nie rpzemawia do mnie noworodek ubrany i spódnice i koszulke z falbanami.Wszytstko sie pozniej odciska nacialku-no mnie to denerwowalo.Dopiero ok 5 miesiaca zaczelam ubierac lare w ciuchy bardziej "dorosle"

Ja tez, przez pierwsze kilka miesiecy uzywalam wylacznie pajacow i spiochow (i w zasadzie okreslenia "pizamka" w ogole w odniesieniu do niemowlecych ciuchow nie uzywam), z tego samego powodu o ktorym pisze marax - dopoki dziecko glownie spalo/lezalo ubieranie ja w jakies spodniczki czy sukieneczki bylo bez sensu - jej bylo niewygodnie, a ja sie meczylam niepotrzebnie z przebieraniem. Teraz juz pajace ubieramy tylko na noc, ale jakos wciaz sa to dla mnie pajace, a nie pizamki ;)

abkasia

Cytat: Angelos w 01 Wrz 2009, 12:29:34
Dla mnie hitem są pajace z Tesco :) Po pierwsze są bardzo dobrej jakości,
nie niszczą sie w praniu. Ale ważniejsze dla mnie jest to, że są wąskie
i dzięki temu ładnie leżą  na szczupłym dziecku. Inne pajace źle wyglądają na Lence,
a te są super :)
dla mnei tez!!!!

vobi

troche nowych hitow:
1. zabawka - kule magiczne Playskool, np. takie

pisze np. bo jest ich kilka rodzajow, dzwieczace, trzeszczace, stukajace, nie wydajace dzwiekow ale za to o roznej strukturze... dla nas hit, bo dzieki nim Hania nauczyla sie trzymac okragle przedmioty (dla 6-cio miesiecznego dziecka to wcale nie bylo takie latwe :rotfl:), maniplowac paluszkami przy drobnych elementach - no i sa to jej ulubione zabawki od prawie 4-ech miesiecy

w ogole mam bardzo dobra opinie o zabawkach Playskool, znacznie tansze od Fisherprice, a rownie ciekawe

2. kosmetyki - krem SOS Niveababy

Hania ma wiecznie podrazniona skore na podbrodku, probowalismy wielu rzeczy, lacznie z aloesem, ale nic nie pomagalo, a ten krem - i owszem.

Chyba tyle na dzisiaj :hmm:

Kasia

to ja watek odświezony to ja jako HIT wpisuję chusteczki nawilżane Tesco :) takie zielone z napisem My baby
bardzo ładnie pachną, sa nawilzone tak akurat jak lubię, i maja ten plastik zamykajacy że już nie trzeba używać pudełka do chusteczek

z tej samej serii polecam tez woreczki na zuzyte pampersy (jak ktos uzywa). ładnie chłona nieprzyjemne zapachy, są szczelne, i same ładnie pachną no i dodatkowo sa niebieskie :) niby pierdola ale jakoś lepiej mi pasuja niż różowe paklanki :)

vobi

A, jeszcze mam jeden KIT (przynajmniej wg Haniowego tylka) - krem przeciw odparzeniom JOHNSON'S BABY SOOTHING NATURALS. Swietna konsystencja, ladny zapach... ale tylek odparzony po 1 dniu :(

zuzia

ja polecam produkty huggies z maslem shea
np. chusteczki:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=29576
oraz lotion i zel do kapieli, ale nie wiem czy te 2 ostatnie sa juz w Polsce dostepne

czarnasia13

Dla mnie hitem okazał się płyn do kąpieli Johnsons Baby bedtime wash ( ten fioletowy) ładnie wycisza małego podczas kąpieli, pięknie pachnie.

kasiad

Cytat: czarnasia13 w 11 Paź 2009, 10:28:13
Dla mnie hitem okazał się płyn do kąpieli Johnsons Baby bedtime wash ( ten fioletowy) ładnie wycisza małego podczas kąpieli, pięknie pachnie.

dla mnie to też HIT :)
do tego stopnia, że sama go używałam :D

Dodany tekst: nie 11 paź 2009 09:37:07 GMT-1

Cytat: Kasia w 10 Paź 2009, 20:35:33
to ja watek odświezony to ja jako HIT wpisuję chusteczki nawilżane Tesco :) takie zielone z napisem My baby
bardzo ładnie pachną, sa nawilzone tak akurat jak lubię, i maja ten plastik zamykajacy że już nie trzeba używać pudełka do chusteczek

z tej samej serii polecam tez woreczki na zuzyte pampersy (jak ktos uzywa). ładnie chłona nieprzyjemne zapachy, są szczelne, i same ładnie pachną no i dodatkowo sa niebieskie :) niby pierdola ale jakoś lepiej mi pasuja niż różowe paklanki :)

a u mnie nie ma tescowych paclanków :(
na brudne pampersy używamy worków na śmieci :D

nionczka

Cytat: czarnasia13 w 11 Paź 2009, 11:28:13Dla mnie hitem okazał się płyn do kąpieli Johnsons Baby bedtime wash ( ten fioletowy) ładnie wycisza małego podczas kąpieli, pięknie pachnie.

No fajny jest! Nie lubie, ze nie przetlumaczyli nazwy. W Hiszpanii poniewaz nikt nie potrafi wymówic nazw przynajmniej sa tlumaczone.

brawurka

dla mie to tez hit,do tego smaruje laski kremem z tej samej serii,cudnie pachnie

Kasia

Cytat: czarnasia13 w 11 Paź 2009, 11:28:13Dla mnie hitem okazał się płyn do kąpieli Johnsons Baby bedtime wash ( ten fioletowy) ładnie wycisza małego podczas kąpieli, pięknie pachnie.
dla mnie tez to HIt

Dodany tekst: 11 Paź 2009, 10:48:05

Cytat: kasiad w 11 Paź 2009, 11:35:57do tego stopnia, że sama go używałam Cheesy

tez mi sie zdażyło :D

Dodany tekst: 11 Paź 2009, 11:49:22

Cytat: nionczka w 11 Paź 2009, 12:17:10No fajny jest! Nie lubie, ze nie przetlumaczyli nazwy. W Hiszpanii poniewaz nikt nie potrafi wymówic nazw przynajmniej sa tlumaczone.
przetłumaczyli :) pod tym napisem jest drobniejszym drukiem żel do mycia ciała na dobranoc :)

vobi

Cytat: nionczka w 11 Paź 2009, 12:17:10No fajny jest! Nie lubie, ze nie przetlumaczyli nazwy. W Hiszpanii poniewaz nikt nie potrafi wymówic nazw przynajmniej sa tlumaczone.
prawde mowiac, czasem tlumaczenia sa tak idiotyczne, ze lepiej nie tlumaczyc.. choc to wbrew ustawie ;) Kilka razy w sklepie slyszalam jak ktos pytal o kosmetyki z tej serii, i zawsze bylo "ten fioletowy" ;D

nionczka

U nas nazywa sie cos w stylu Kolorowych snów, ladnie, prosto, kazdy wie o co chodzi i jak wymówic.

czarnasia13

Cytat: vobi w 11 Paź 2009, 11:54:13
prawde mowiac, czasem tlumaczenia sa tak idiotyczne, ze lepiej nie tlumaczyc.. choc to wbrew ustawie ;) Kilka razy w sklepie slyszalam jak ktos pytal o kosmetyki z tej serii, i zawsze bylo "ten fioletowy" ;D
Vobi i każdy wie o co biega  :rotfl:

abkasia

a jakiej firmy polecacie kombinezony dla dzieci???

marax

abkasia ja dostalam w tamtym tygodniu kurtke dla laury.Cena 160 zl jak ja zobaczylam to malo nie padlam.Granatowo - niebieska z napisami bejsbol i pilka nozna na plecach.Za duza itd.Osoba dala mi rachunek ze moge wymienic na mniejszą. Kurcze tak sie zaanawiam czy wypada wymienic na inny model? bardzo przydalby mi sie kombinezon a nie kurtka ktora polezy mi w szafie.

dragonfly

Cytat: maraxela w 14 Paź 2009, 10:27:25
abkasia ja dostalam w tamtym tygodniu kurtke dla laury.Cena 160 zl jak ja zobaczylam to malo nie padlam.Granatowo - niebieska z napisami bejsbol i pilka nozna na plecach.Za duza itd.Osoba dala mi rachunek ze moge wymienic na mniejszą. Kurcze tak sie zaanawiam czy wypada wymienic na inny model? bardzo przydalby mi sie kombinezon a nie kurtka ktora polezy mi w szafie.

ja bym wymienila...