art. dla niemowlat - hity i kity

Zaczęty przez vobi, 17 Sty 2009, 13:30:52

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zuzia

dla mnie 3 są po prostu za duże a mimo to pare razy coś nam "uciekło górą" - diabli wiedzą dlaczego.
zauważyłam też, że amerykańskie 2 to nasze 3!

Kasia

Cytat: zuzia w 26 Sie 2009, 11:06:47
dla mnie 3 są po prostu za duże a mimo to pare razy coś nam "uciekło górą" - diabli wiedzą dlaczego.
zauważyłam też, że amerykańskie 2 to nasze 3!

nie wiem o co chjodzi ale Twoj Michał jest na bank duzo wiekszy od mojego i jak sie miesiąc temu widziałysmy to mój juz w trójkach paradował :) moze to nasze preferencje a nie rozmiary małych tyłków ;)

nam pampersy raczej nie prezeciekają :) kupa kilka razy wyszła nogawka ale to tylko wtedy gdy mały na MAXA zasikał pieluche przed kupą, po prostu juz na nią miejsca nie było ;)

foszek

Ja jestem zachwycona woda z Humanny, ktorej nie trzeba przegotowywac do robienia jedzonka, wystarczy tylko podgrzac. Zwlaszcza ja odkrylam ze u tesciowej jest duuuuzo tansza niz u nas

marax

hmmm foszek wody zrodlanej nie trzeba gotowac wiec zwykly zywiec tez sie nadaje ja bynajmniej nie gotuje.Zaczelam kupowac zrodlna 1 kamien mam tak straszny ze co 2 tygodnie czajnik odkamieniam 2 kupuje wode w biedronce zrodlana i nie gotuje a mam wieksza wygode.U mnie za duzo ludzi sie przewija i nigdy nie wiem ja woda jest w czajniku.butelka kosztuje57 groszy i moze woda wodzie nie rowna ale w kranie na pewno mam wiekszy syf.No za leniwa sie stalam ostanio  :crazy: :crazy: :crazy: jedzenie ze sloiczka woda z butelki  :crazy: :crazy: :crazy:

zuzia

no nam też nie przeciekają, ale czasami, podejrzewam, że "pod cisnieniem" coś tam górą wyjdzie :)

brawurka

zuzia Majka tez zawsze popachy obsr...była,a Iga kulturalnie:)

foszek

Maraxela, ja musze czajnik odkamieniac 2 x w tygodniu :D A wode jaka kupuje kosztuje 50 centow litr a humanan 69 za 1,5 l

Kupilam tez dzisiaj sliniaczki jednorazowe w drogerii ciekawe jak sie sprawdza ...

zuzia

Cytat: brawurka w 26 Sie 2009, 22:37:47
zuzia Majka tez zawsze popachy obsr...była,a Iga kulturalnie:)
no Michał do mamy w tej kwestii niepodobny bo ja się podobno darłam o mokrą pieluchę jeszcze w trakcie sikania :D

foszek

Felix nie narobi do pieluszki do ktorej wczesniej nasiusial :D
Zuzia, pewnie dlatego sie darlas bo nie bylo pampersow

aniak1211

foszek
jednorazowe sliniaki gdzies byly chwalone :)

Dominika najczesciej narobi do swiezej pieluchy,jakby czekala kiedy zmienie :D

vobi

Cytat: aniak1211 w 27 Sie 2009, 00:04:37Dominika najczesciej narobi do swiezej pieluchy,jakby czekala kiedy zmienie

hehe, Hania tez! Skubana, jakby tylko czekala az bedzie czysto pod tylkiem i ... sru (jakiez to w tym kontekscie adekwatne okreslenie :rotfl:)

Dodany tekst: 26 Sie 2009, 23:35:33

a co do wody - od jakiegos czasu robie mleko dla Hani na wodzie z kranu, ale przefiltrowanej (przez taki dzbanek z filtrem a la Britta), Malej pasuje (tzn. zadnych sensacji zoladkowych nie ma), a skonczylo sie czeste odkamienianie czajnika i termosu :D

gioseppe

Cytat: vobi w 26 Sie 2009, 23:33:24
a co do wody - od jakiegos czasu robie mleko dla Hani na wodzie z kranu, ale przefiltrowanej (przez taki dzbanek z filtrem a la Britta), Malej pasuje (tzn. zadnych sensacji zoladkowych nie ma), a skonczylo sie czeste odkamienianie czajnika i termosu :D

ja na poczatku moze 3 razy dalam przegotowana wode do picia - zywiec
potem tak jak Ty, przefiltrowana kranowa
nie bylo sensacji a Wiktor delikatniuski
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

nionczka

My robimy butelki na wodzie o niskiej zawartosci sodu. Ale i tak kupujemy wode dla nas wiec to zaden problem. Tzn problem jest bo teraz cala trojka zlopie wode w domu i tzreba wiecej kupowac. Nie przegotowywalismy i nie przegotowujemy.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aja

a czym odkamieniacie czajniki?

zuzia

w poszukiwaniu huggisów 2 zwiedziłam ostatnio sporo sklepów - masakrycznie trudno je dostać.
ale zauważyłam, że we wszystkich tych lidlach, małych tesco (coś tak carrefour express) i tego typu mniejszych marketach są owszem sprzedawane pampersy i huggiesy, ale w sporo mniejszych opakowaniach! cena różni się o kilka zł a ilość pieluch np. o 22 (w przypadku 3 pampersów) - na niekorzyść oczywiście. radze uważać :)

brawurka

musi byc napisne na paczce jubo czy cos takiego, polo market zawsze reklamuje ze ma tanie papmersy, ale te małepaczki właśnie, kiedyś T sie na to złapał

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: brawurka w 28 Sie 2009, 22:32:49
musi byc napisne na paczce jubo czy cos takiego, polo market zawsze reklamuje ze ma tanie papmersy, ale te małepaczki właśnie, kiedyś T sie na to złapał

jumbo lub teraz sa jeszcze wieksze paki geant czy jakos tak :)

nionczka

Cytat: aja w 28 Sie 2009, 22:40:15a czym odkamieniacie czajniki?

Aja, sa specjalne srodki, ale moja mama dala mi torebke kwasku cytrynowego do tego celu (u nas takie cuda nie istnieja, czajniki zreszta tez nie). Gotujesz wode z kwaskiem, zostawiasz az odleci kamien, wylewasz, pluczesz i gotowe. Nie trzeba nawet potem myc.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

Cytat: Kasia w 28 Sie 2009, 22:37:30

jumbo lub teraz sa jeszcze wieksze paki geant czy jakos tak :)

giant

Kasia

kwasek czyni cuda :)

ja kwaskiem odkamieniam podgrzewacz :)

ewentualnie ocet moze byc

marax

teraz jest swietna promocja w cerrfurze karton pampersow 2razy jambo pack= np 120 szt rozmiaru 4+ za 75 zl!!!

Kasia

Cytat: maraxela w 29 Sie 2009, 08:25:58
teraz jest swietna promocja w cerrfurze karton pampersow 2razy jambo pack= np 120 szt rozmiaru 4+ za 75 zl!!!

kurde a miałam w tesco kupic na zabawke dla małego :hmm:
dzisiaj skoczymy do carrefoura :)

kasiad

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 28 Sie 2009, 22:34:35
aja ja octem zawsze ;)

ja też  ;)

Dodany tekst: pon 31 sie 2009 09:33:10 GMT-1

chusteczki softino (niebieskie opakowanie) kupione w Lidlu
72 szt. za całe 3,50 zł
są mocno nasączone (czyli tak jak lubię ;))
już jedną bądź dwiema chusteczkami można wytrzeć dziecku pupę nawet po grubszej robocie  :P 

Angie

Dla mnie hitem są pajace z Tesco :) Po pierwsze są bardzo dobrej jakości,
nie niszczą sie w praniu. Ale ważniejsze dla mnie jest to, że są wąskie
i dzięki temu ładnie leżą  na szczupłym dziecku. Inne pajace źle wyglądają na Lence,
a te są super :)