art. dla niemowlat - hity i kity

Zaczęty przez vobi, 17 Sty 2009, 13:30:52

jusia

Cytat: maraxela w 20 Lip 2009, 16:48:01
kiedys to umiescilam w kategorii kit ale teraz wpisuje to jako 100% hit ta gąbka jest swietna
http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=g%C4%85bka+k%C4%85pieli
dziecko pewnie czuje sie  wanience ma glowe ponad wodą a ja mam 2 rece zeby ją myc.Nie trzeba trzymac dziecko pod glowa.Moja Laura pluska wesolo nogami czując sie na tym bezpiecznie.Trzeba tylko zwrocic uwagę bo sa 2 rodzaje takich gąbek.Sa takie ze wszedzie jest taka sama grubość i to nie jest fajne bo woda sie nalewa do uszu .Najlepsze sa takie ktore tam gdzie sa nogi maja grubosc powiedzmy 1 cm a tam gdzie glowa 10 cm=równia pochyla.
u nas się też bardzo sprawdziła ta gąbka, ale już nie używamy odkąd mały sam siedzi to już tylko pieluszkę wkładamy, żeby sie nie slizgał :)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

abkasia

a ta gabka sie dobrze wyplukuje z mydlin? tez sie zastanawiam nad czyms takim do wanienki, bo mycie malego jest teraz bardzo skomplikowane, maly tak chlapie nogami, i tak sie kreci, ze 1 osoba nie jest w stanie go umyc. a ktora dokladnie gabk epolecacie, bo widze ze sa rozne modele, rozne ksztalty... rozumiem, ze ma byc rownia pochyla, ale moze macie onkretny model godny polecenia

aja

a my na tej gąbce sadzamy małego a jedynie kładziemy jak trzeba głowę umyć! - abkaś czy się dobrze czyści! ona spora jest więc ciężko ale zawsze ją wyciskam i jest sucha na drugi dzień do kąpieli! teraz kupiłam nową bo niby nie widać na niej brudu ale używamy już 3 mc więc pewnie coś ... gdzieś zawsze zostaje! od paru dni jest nowa i pewnie będe tak co jakiś czas wymieniać! to tylko 10 zł więc nie zbiednieję 
w pralce chyba by nie wytrzymala choć - mogę spróbować wyprać i zobaczymy!

marax

niby tam pisze ze trzeba z nia cuda na kiju robi ale ja dobrze wyplukuje z mydlin i susze.wymieniam co 2 miesiące i nigdy malej nic nie bylo.Ksztalt identycznyjak na zalaczonym zdjeciu kupilam i jest ok

Kasia

My kupilismy leżaczek materiałowy i oswiadczam że dla nas to totalny KIT!
Mały z niego zjeżdżał , nie dało sie korzystać :(
Teraz kapiemy bez niczego i jest dobrze

a tą gąbkę kupiłam kiedys znajomym i też chwalili :)

zuzia

a my za namowa gatki postanowilismy wyprobować pieluchy dada z biedronki.
sa szersze w kroku niz papersy i nieco sztywniejsze. Mały nie marudził, ale to dopiero 1 :) zobaczymy co z tego bedzie.

vobi

My tez wlasnei zaczynamy testowanie innych niz Pampersy pieluszek, nie da sie ukryc ze chodzi o koszty - im dziecko starsze, tym wiecej kasy idzie na pieluchy, bo paczka Pampersow bez wzgledu na rozmiar kosztuje tyle samo, ale z kazdym rozmiarem jest w niej coraz mniej sztuk... W dodatku teraz Hania duzo pije (cieplo) no i duzo sika :D Jakos wiecej tych pieluch "wychodzi" niz dotychczas. Zaczelismy od tych bordowych z Tesco (znaczy w bordowych opakowaniach), bo akurat bylismy w Tesco. Chce jeszcze sprobowac tych z Biedronki i Lidla, problem tylko w tym, ze nie robie normalnie zakupow ani w jednym, ani w drugim, zastanawiam sie czy jak trzeba bedzie specjalnie jezdzic do nich po pieluchy to tak naprawde bedzie to jakas oszczednosc jeszcze...

nionczka

Vobi, my wlasnie specjalnie jezdzimy do lidla po pieluchy i chusteczki. Daltego kupujemy po 2, 3 paczki na raz. Do tego zawsze wpadnie jakis serek europejski wiec nie jest zle.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

ja testowlam wszytkie mozliwe na rynku i oceniam najwyzej pampers poniej te z lidla a na koncu z biedronki reszta mi nie podpasowala .A chusteczki do tylka kupuje tez w biedronce po 3,99 od czasu jak zaczelam ich uzywac zniknal problem z wrazliwa skora ( ale nie wiem czy to zasluga chusteczek bo one takie zwyczajen chyba poprostu Laura z tego wyroslazZ)

brawurka

ja kupuje pieluchy z lidla,a chusteczki z biedronki:)

marax

tylko w tych chusteczka z biedronki jest alkohol wiec nie nadaja sie do wycierania nimi czegos innego poza tylkiem

aniak1211

Ja mialam jedna pieluche happy i mala od razu miala odpazona dupke,nie miala go dlugo,moze ze 2 godz.
Calu czas uzywam pampersy,Dominika tyle pije ze po 2 godz.ma bombe na dupce :D

ishka82

aniak1211, czy Dominika kończy dziś roczek, czy suwak kłamie ??? Jeśli kończy, to składam najlepsze życzenia :daisy: :daisy: :daisy:

aniak1211

ishka82
Wlasnie zrobila nowy suwaczek bo tamten zatrzymal sie ponad miesiac temu :D
Ale dziekuje za zyczenia ;)

zuzia

ja mam jeszcze do wypróbowania rossmany, ale one mają sztywne wykonczenie to na brzuszek a my mamy na razie jeszcze odsłaniać pepek (wiec zawijac pieluche na górze) a z nimi to sie nie da wiec czekają.

sonatina

vobi
my teraz kupujemy pieluchy z lidla a że tam gdzie mieszkam nie ma tego sklepu to jeździmy do miasta obok. Kupujemy naraz 2, 3 paczki. Nawet z dojazdem to jest oszczędność.

vobi

sonatina o, to widze ze lidlowe pieluchy sa naprawde popularne! A zdecydowalas sie na nie od razu, czy testowalas jakies inne typu Rossman czy Biedronkowe?

kasiad

Cytat: vobi w 22 Lip 2009, 11:14:01
sonatina o, to widze ze lidlowe pieluchy sa naprawde popularne!

vobi są popularne od kiedy poleciło się je na strefie :D

Kasia

chyba chusteczki z biedronki, Dada, uczuliły mi małego :(
pupcia zsypana bąblami, z których robi sie odparzenie :(

brawurka

vobi ja najpierw miałam tesco-też okej,ale lidlowe bardzej mi podpasowały,kiedys w sklepie babka poleciłą mi dudu czy cos takiego,straszne były

fasolka1980

my na razie wypróbowaliśmy tylko chusteczki toujours z Lidla - super są! Pieluchy wypróbujemy, jak troche młody podrośnie, bo oni chyba nie mają takich małych rozmiarów ;D

aniak1211

Musze wypróbować te lidlowskie pieluchy,
a maja one jakas nazwe??

Kasia

Cytat: aniak1211 w 22 Lip 2009, 12:41:33
Musze wypróbować te lidlowskie pieluchy,
a maja one jakas nazwe??

toujours :)

aniak1211

nionczka

Chusteczki lidlowskie tez nazywaja sie Toujours? U nas nazywaja sie Cien a pieluchy Toujours.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login