art. dla niemowlat - hity i kity

Zaczęty przez vobi, 17 Sty 2009, 13:30:52

abkasia

Cytat: vobi w 01 Lip 2009, 19:20:23
abkasia nie, moze faktycznie sprobuje ich zamiennie, a one nie "uzalezniaja" skory? To w sumie tez masci lecznicze, nie?

ale dzieki, zupelnie o nich zapomnialam! :beer:
ja mysle ze wszytko na dluzsza mete nie jest dobre..
ale alantan jest bardzo dobry ja wole go od bephanenu. to jest alantan plus-krem, jest mniej zadki
ja czasem malemu tylko zwyklym kremem smaruje. ale on nie ma tak wrazliwego siedzenia. choc kilka razy zaczerwienila mu sie pupa i wtedy sudocrem byl najlepszy...

vobi

abkasia u nas do niedawna tez nie bylo problemu, ale odkad Hania je zupki i insze pozamlekowe rzeczy to sie uhm kupki troche zmienily (szelmy tu nie ma? :ohboy: ) i chyba one bardziej podrazniaja jej skore, poza tym temperatury coraz wyzsze, to tez nienajlepiej na skore pod pieluszka wplywa... Wczesniej nawet nie smarowalam jej tylka przy kazdym przewijaniu, teraz musze za kazdym razem posmarowac, w dodatku te "zwykle" kremy, typowo kosmetyczne, sie nie sprawdzaja. OK, bede probowala Bepanthenu i alantan Plus :)

Kasia

Ja na razie uzywam tego zielonego linomagu

ale raz zobaczyłam zaczerwienienie/odparzenie w fałdkach skory w pachwinach (tzn. odkryłam te fałdki ;)  ) i na biegu sudokremem na grubo posmarowałam i po godzinie zaczerwienienie zeszło :)

sudokrem kusi ale boje sie go tak na codzień

abkasia

Cytat: vobi w 01 Lip 2009, 19:35:01
abkasia u nas do niedawna tez nie bylo problemu, ale odkad Hania je zupki i insze pozamlekowe rzeczy to sie uhm kupki troche zmienily (szelmy tu nie ma? :ohboy: ) i chyba one bardziej podrazniaja jej skore, poza tym temperatury coraz wyzsze, to tez nienajlepiej na skore pod pieluszka wplywa... Wczesniej nawet nie smarowalam jej tylka przy kazdym przewijaniu, teraz musze za kazdym razem posmarowac, w dodatku te "zwykle" kremy, typowo kosmetyczne, sie nie sprawdzaja. OK, bede probowala Bepanthenu i alantan Plus :)
jej macki tu chyba nie siegaja :D
no domyslam sie ze to wlasnie po tej diecie zroznicowanej takie sensacje siedzeniowe :D

gioseppe

Cytat: maraxela w 01 Lip 2009, 19:25:03
mi sie konsystencja bepanthenu dla dzieci nie podoba ten na rany jest ok ale w aptece mi babka powiedziala ze ten na rany ma inne podloze i nie bardzo mozna go na tylek ?
tzn ktory to jest ten na rany?
ja jak trzeba to smaruje Wiktorowi pupe wlasnie bepanthenem mascia, nie kremem i jest super, dziala od razu

Dodany tekst: 01 Lip 2009, 20:19:06

Cytat: vobi w 01 Lip 2009, 19:09:24

gioseppe troche OT - wczoraj bylam w tesco, w "naszym" sa te bidony Nuby (te z rurka), niekapki tez sa, nie pamietam niestety cen
vobi, dzieki  :champaign:
jutro wybieram sie do tesco wiec sprawdze
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

sonatina

Dla nas najlepszym preparatem na odparzenia i zaczerwienienia okazała się MĄKA ZIEMNIACZANA.
Posypuję nią pupcię :) i fałdki przy nóżkach. Sprawdziła się również gdy synek miał poodparzane pachy i fałdki przy szyjce (jak był malutki i jeszcze grubiutki )

abkasia

tak mialam wlasnie pisac vobi, ze maka ziemniaczana, kapiele w krochmalu i chyba jeszcze w nadmanganianie potasu. chwile pomoczyc pupke malucha i w takiej rozowej wodzie. doslownie 1 krysztalek...

gioseppe

Cytat: abkasia w 01 Lip 2009, 21:42:12
tak mialam wlasnie pisac vobi, ze maka ziemniaczana, kapiele w krochmalu i chyba jeszcze w nadmanganianie potasu. chwile pomoczyc pupke malucha i w takiej rozowej wodzie. doslownie 1 krysztalek...
nam kapiel w nadmanganian + oilatum pomogl na potowki i wysypke pokarmowa
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

kasiad

Cytat: nionczka w 01 Lip 2009, 15:52:13
Dla mnie najlepsze wkladki to bawelniane wielorazowego uzytku.

potwierdzam, jak dla mnie były najlepsze

Dodany tekst: śro 01 lip 2009 21:48:02 GMT-1

Cytat: vobi w 01 Lip 2009, 19:09:24
to co mozna uzywac zastepczo?

Alantan vobi, Alantan :D
my z abkasią jesteśmy jego zagorzałymi fankami :D

Dodany tekst: śro 01 lip 2009 21:49:58 GMT-1

Cytat: vobi w 01 Lip 2009, 19:20:23
abkasia nie, moze faktycznie sprobuje ich zamiennie, a one nie "uzalezniaja" skory? To w sumie tez masci lecznicze, nie?

nie :D
alantan plus to krem, supeeer krem :D
maść też jest
my ją stosujemy jak Olek ma zaczerwienioną bardziej niż zwykle pupę

Dodany tekst: śro 01 lip 2009 19:52:54 GMT-1

Cytat: vobi w 01 Lip 2009, 19:35:01
abkasia u nas do niedawna tez nie bylo problemu, ale odkad Hania je zupki i insze pozamlekowe rzeczy to sie uhm kupki troche zmienily (szelmy tu nie ma? :ohboy: )

vobi nam kupki nie straszne :D ;D

Dodany tekst: śro 01 lip 2009 20:54:24 GMT-1

Cytat: abkasia w 01 Lip 2009, 20:11:06
jej macki tu chyba nie siegaja :D
no domyslam sie ze to wlasnie po tej diecie zroznicowanej takie sensacje siedzeniowe :D

jej macki wszędzie sięgają :D

Dodany tekst: śro 01 lip 2009 21:57:29 GMT-1

Cytat: sonatina w 01 Lip 2009, 21:26:29
Dla nas najlepszym preparatem na odparzenia i zaczerwienienia okazała się MĄKA ZIEMNIACZANA.
Posypuję nią pupcię :) i fałdki przy nóżkach.

ja od niedawna też używam mąki ziemniaczanej
Olek miał zaczerwienioną skórę na szyjce pod brodą i w pachwinach
zaczęłam codziennie po kąpieli posypywać Mu pupę i wszystkie fałdki właśnie mąką ziemniaczaną
wszystko super się pogoiło

marax

alanthan masc to chyba wlasnie ten na rany a krem to na pupe i sutki .Ponoc masc ma inne podloze w korym rozpuszczony jest lek ?
mialo byc bepanthen  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

konwalia

na rany jest bepanthen plus do stosowania miejscowo

miałam tu nie zaglądać  :headbang:

marax

konwalia ten bepanthen ma roznice w skladzie? duzo latwiej sie rozprowadza ten na rany niz ten na pupe ale ponoc nie powinno sie ich zamiennie stosowac.Mi sie wydawalo ze to ronica tylko w konsystencji a babka z apteki wspomniala cos o podlozu innym ale pewna nie byla

konwalia

róznica w podłożu jest między mascią a kremem, krem jest lzejszy, słabiej penetruje w głąb skóry, maść nadaje sie też na brodwaki; a bepanthen plus to krem + chlorcheksedyna odkazająco

Kasia

widziałyscie nową kolekcje fisher price'a

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

nie wiem jak sie sprawdza w rzeczywistosci ale wizualnie dla mnie hit :)

justynaaaa2

Kasia wizualnie trochę kosmiczna ;) pasowałaby do wózka :D
bardzo mi się podoba, widzę, że nawet w mebelkach dziecięcych wszystko idzie do przodu i design mają coraz nowocześniejszy  ;)

niewiemjaka

troche kosmiczne:) czy to drewno giete? czy jakies tworzywo - ciekawe..
ale te dwa po lewej troche za duzo miejsca zajmuja - duzy rozstaw nog

Kasia

niewiemjaka no własnie nie wiem jakie to tworzywo

pierwszy raz widze ta kolekcje i na stronie fishera nie moge jej znaleźć

to znalazłam na allegro

marax

to jest na pewno cos z plastiku fisher price raczej sie w drewno nie bawi -tz ja nie widzialam nic z drewna ogladajac ich kolyski,hustawki itp

Kasia

Cytat: maraxela w 11 Lip 2009, 13:20:32
to jest na pewno cos z plastiku fisher price raczej sie w drewno nie bawi -tz ja nie widzialam nic z drewna ogladajac ich kolyski,hustawki itp

a jednak to drewno

ale nie wiem czy produkt dostepny jest w PL

i ta cena brrrrrrrrrrrrrrr

http://allegro.pl/item681274711_rabat_fisher_price_hustawka_zen_nowosc_09.html

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2014&e=zen-demo&pid=43985

nionczka

Piekne te tkaniny! Nie podoba mi sie tylko hustawaka na tych wielkich nogach. Gdyby bylo w wersji jasne drewno pewnie bym sie wlasnie zakochiwala...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

Cytat: nionczka w 11 Lip 2009, 13:42:54
Piekne te tkaniny! Nie podoba mi sie tylko hustawaka na tych wielkich nogach. Gdyby bylo w wersji jasne drewno pewnie bym sie wlasnie zakochiwala...
hmmm za pozno takie cos to pewnie do max 10 kg

gatka2804

b.dobre sa pieluchy biedronkowe "dada premium". moze hit to za duzo powiedziane, ale biorac pod uwage cene to swietny produkt. paczka rozmiar 4 kosztuje jakies 28zł - 54szt i nawet po calej nocy sikania nie przeciekaja. Juz nigdy nie wroce do przereklamowanych drogich pampersow. Chociaz i tak dluuugo ich juz nie uzywalam. Jak dla mnie dada sa lepsze tez od haggisow

Swietna dla maluchow okazuje sie tez byc seria baby dream w sklepach rossman. Jak dotad uzywamy:
- chusteczki nawilzane: 4-pak po 80 szt w promocji za 16zł
- kaszki mleczno-ryzowe
- mleczko do ciała i krem do twarzy
- krem do pupy

- kuszacy jest tez krem na slonce z filtrem 50, ale dla Ani kupilam juz jednak mniejszy filtr 25 Ziajki, lepiej sie rozsmarowywuje

jusia

no kitem bezapelacyjnym sa pieluchy HAPPY Belli, maly mial zalozone doslownie 2 pieluchy (dokładnie dwie) i ma zajebista wysypke na siusiaku i mosznie (łojej, ale napisałam), używalismy Pampers i Huggies i bylo OK, ale maz chcial przyoszczedzic, no i ma....skapy dwa razy traci, dostalismy na wysypke masc Triderm, tylko ze ona ze sterydami jest chyba i zastanowie sie jeszcze czy ja uzyc, ale kosztowala 20 pln, wiec....wspaniale oszczednosci....aha i pani dr wymyslila, zebysmy u babci na wjezdzie to tetre zakladali, a juzci ;) tam nawet pralki nie ma, taki waruny, no i tak szczerze, to chyba bym nie umiała jej założyć  :blush:
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

marax

kiedys to umiescilam w kategorii kit ale teraz wpisuje to jako 100% hit ta gąbka jest swietna
http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=g%C4%85bka+k%C4%85pieli
dziecko pewnie czuje sie  wanience ma glowe ponad wodą a ja mam 2 rece zeby ją myc.Nie trzeba trzymac dziecko pod glowa.Moja Laura pluska wesolo nogami czując sie na tym bezpiecznie.Trzeba tylko zwrocic uwagę bo sa 2 rodzaje takich gąbek.Sa takie ze wszedzie jest taka sama grubość i to nie jest fajne bo woda sie nalewa do uszu .Najlepsze sa takie ktore tam gdzie sa nogi maja grubosc powiedzmy 1 cm a tam gdzie glowa 10 cm=równia pochyla.

aja

Cytat: maraxela w 20 Lip 2009, 16:48:01
kiedys to umiescilam w kategorii kit ale teraz wpisuje to jako 100% hit ta gąbka jest swietna
http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=g%C4%85bka+k%C4%85pieli
dziecko pewnie czuje sie  wanience ma glowe ponad wodą a ja mam 2 rece zeby ją myc.Nie trzeba trzymac dziecko pod glowa.Moja Laura pluska wesolo nogami czując sie na tym bezpiecznie.Trzeba tylko zwrocic uwagę bo sa 2 rodzaje takich gąbek.Sa takie ze wszedzie jest taka sama grubość i to nie jest fajne bo woda sie nalewa do uszu .Najlepsze sa takie ktore tam gdzie sa nogi maja grubosc powiedzmy 1 cm a tam gdzie glowa 10 cm=równia pochyla.

o tak u na stez się ta gąbka sprawdza!
najpierw używaliśmy leżaczka z materiału ale jak MAły z niego wyrósł to gąbka jest rewelacyjna!