art. dla niemowlat - hity i kity

Zaczęty przez vobi, 17 Sty 2009, 13:30:52

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

Cytat: abkasia w 23 Kwi 2009, 13:42:45
no ale w bidecie to jak najbardziej odpowiednie miejsce... :D
trochę z tym zachodu jest szczególnie z ustawianiem temperatury wody w kranie

nionczka

Ja u siostry kapalam mala w umywalce. O wiele wygodniej niz w naszej wanience!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

Cytat: kasiad w 22 Kwi 2009, 21:53:21
najgorsze są dla mnie dzidziusie, wyciąga się kilka zamiast jednej i szybko wysychają

Ja od jakiegos czasu "jade" na Dzidziusiach, jak dla mnie sa ok, Haniowy tylek tez poki co nie narzeka ;) Jasne ze wolalabym Hipp, ale przy zuzywanej ilosci to jednak troche za drogo wychodzi. A zeby nie wysychaly, trzymam je w takim plastikowym pudelku z jakichs chusteczek Nivea  :point_lol: I podoba mi sie, ze mozna je kupic tez w malych paczuszkach, nie trzeba wszedzie ciagac ze soba tej duzej paczki.

Dodany tekst: 23 Kwi 2009, 23:37:29

w pierwszym poscie w tym watku zachwalalam Bobini - one tez sa ok, ale roznica cenowa w porownaniu do tych z "wyzszej polki" jednak niezbyt duza

kasiad

Cytat: vobi w 23 Kwi 2009, 23:36:20
Ja od jakiegos czasu "jade" na Dzidziusiach, jak dla mnie sa ok, Haniowy tylek tez poki co nie narzeka ;) Jasne ze wolalabym Hipp, ale przy zuzywanej ilosci to jednak troche za drogo wychodzi. A zeby nie wysychaly, trzymam je w takim plastikowym pudelku z jakichs chusteczek Nivea 

vobi my trzymamy chusteczki w tym opakowaniu, w którym są sprzedawane z takim okienkiem  ;) chodziło mi o to, że różnica między huggies, a dzidziusiami jest taka, że nawet w tym firmowym opakowaniu po wyciągnięciu huggiesy są bardzo wilgotne, a dzidziusie prawie suche, nie ma jak wytrzeć upaćkanego tyłka  :mocking:
a ostatnio w ramach eksperymentu kupiliśmy w Auchan chusteczki takie "ichne" z palcem  :mocking: Olkowy tyłek nie odczuł różnicy bo kontakt chusteczki z pupą trwa ułamek sekundy, a różnica w cenie jest i owszem, znacząca :)

vobi

kasiad to nawet nie chodzi o dlugosc kontaktu chusteczki z pupa. Po prostu jesli dziecko ma jakies problemy skorne czy alergiczne to pewnie to, ktore chusteczki uzywasz moze miec znacznie wieksze znaczenie.

A jesli chodzi o mycie tylka po uhm... grubszej sprawie, to myje mokra pielucha tetrowa, wg nefrologa wtedy chusteczki nie wystarcza (ale to dotyczy chyba przede wszystkim dziewczynek). A moja Mama po prostu bierze Hanie pod kran i myje. Han za pierwszym razem plakal, za drugim trzymal sie krawedzi umywalki z groza w oczach a teraz chlapie nogami jak w wanience :)

marax

ja mam taka mala miseczke biore wacik i myje mydlem-z tym wkladaniem pod kran odwagi m brak

zuzia

na zajeciach szkoly rodzenia polozna radzila uwazac z myciem pod kranem bo czasami temperatura wody potrafi sie zmienic i moze byc nieszczescie.
tzn. mozna myc w umywalce, ale nie wkladac bezposrednio pod strumien wody tylko tak jakby ochlapywac.
ale co kto lubi.

marax

kit-wypalnienia do poscelieli tz te kołderki  poduszki sprzedawane za ok 30 zl-mala strasznie pod tym marzła w nocy miala lodowate rece-uszyłam wczoraj z naszej kołdry mniejsza dla niej i teraz juz ma raczki cieple

kasiad

Cytat: zuzia w 24 Kwi 2009, 09:21:55
na zajeciach szkoly rodzenia polozna radzila uwazac z myciem pod kranem bo czasami temperatura wody potrafi sie zmienic i moze byc nieszczescie.
tzn. mozna myc w umywalce, ale nie wkladac bezposrednio pod strumien wody tylko tak jakby ochlapywac.
ale co kto lubi.

zuzia ja właśnie ochlapuję :) pod kran nie wsadzam bo u mnie zamiast zimnej wody leci ciepła, a zamiast ciepłej zimna :D
a tak na marginesie to co mówią w szkole rodzenia, a jak wyjdzie w życiu to nigdy nie wiadomo
ja starałam się porady usłyszane na zajęciach wykorzystywać, ale czasami się nie da ;D

Dodany tekst: 24 Kwi 2009, 08:46:26

Cytat: maraxela w 24 Kwi 2009, 09:06:01
ja mam taka mala miseczke biore wacik i myje mydlem-z tym wkladaniem pod kran odwagi m brak

wacikiem to myjemy pupę podczas wieczornej kąpieli, a później kończymy na opłukaniu w wanience
to ja jestem jakaś dziwna chyba bo odwagę mam ;D

Dodany tekst: 24 Kwi 2009, 09:49:29

Cytat: vobi w 24 Kwi 2009, 08:59:01
kasiad to nawet nie chodzi o dlugosc kontaktu chusteczki z pupa. Po prostu jesli dziecko ma jakies problemy skorne czy alergiczne to pewnie to, ktore chusteczki uzywasz moze miec znacznie wieksze znaczenie.

vobi to zrozumiałe, że dla małego alergika ważne jest, których chusteczek się używa :)
ja pisałam o moim Olku, jak na razie jego pupa lubi wszystkie chusteczki :D

marax

ja nie mam odwagi bo nie mam umywalk w ktorej moge to zrobic a w bidecie ciezko mi sie temp ustawia zanim wezme mala to juz inna temperatura w kranie jest .ciezako sie trzyma dziecko i reguluje tempeature jednoczesnie pochylajac sie do tego bidetu

kasiad

Cytat: maraxela w 24 Kwi 2009, 09:52:51
ja nie mam odwagi bo nie mam umywalk w ktorej moge to zrobic a w bidecie ciezko mi sie temp ustawia zanim wezme mala to juz inna temperatura w kranie jest .ciezako sie trzyma dziecko i reguluje tempeature jednoczesnie pochylajac sie do tego bidetu

ja myję nad wanną :)

marax

Cytat: kasiad w 24 Kwi 2009, 09:58:21
ja myję nad wanną :)
mi o malo kiedys na praktyce cudze dziecko nie upadlo......... ,nie biorę sie za to.macie odwagę podziwiam 

kasiad

Cytat: maraxela w 24 Kwi 2009, 10:03:49
mi o malo kiedys na praktyce cudze dziecko nie upadlo......... ,nie biorę sie za to.macie odwagę podziwiam 

marax jak się musi to się da radę :D

marax

Cytat: kasiad w 24 Kwi 2009, 10:15:39
marax jak się musi to się da radę :D
jesli myslisz ze moja dziecko defekuje sie mniej  brudzaco to sie mylisz :):)

Dodany tekst: 24 Kwi 2009, 10:19:31

pielegniarki maja wprawde ja za duzy cykor jestem nie wybaczyłabym sobie jakbym jej cos zrobila-nie czuje se pewnie w tym uchwycie z nia

kasiad

Cytat: maraxela w 24 Kwi 2009, 10:17:41
jesli myslisz ze moja dziecko defekuje sie mniej  brudzaco to sie mylisz :):)

pisałam o sobie :) jak muszę to dam radę :) właśnie idę z Synkiem pod kran :)

zuzia

Cytat: kasiad w 24 Kwi 2009, 09:44:52
zuzia ja właśnie ochlapuję :) pod kran nie wsadzam bo u mnie zamiast zimnej wody leci ciepła, a zamiast ciepłej zimna :D
a tak na marginesie to co mówią w szkole rodzenia, a jak wyjdzie w życiu to nigdy nie wiadomo
ja starałam się porady usłyszane na zajęciach wykorzystywać, ale czasami się nie da ;D
wiem.
natomiast akurat ta polozna opiekowala sie (w szpitalu) dzieckiem, ktore mialo poparzenia wlasnie po takim myciu w kranie. i dlatego ostrzega. sama mowila, ze to jest odosobniony przypadek, jednak uwaza, ze po tym co widziala ostrzegac musi.

abkasia

no tak musi byc dobrze uregolowana woda, u nas maz np najpiew idzie ustawic wode, jak juz jest ok, to wkraczamy my i dupka idzi epod kran, ale zawsze mam na uwadze kontrolowanie temperatury..

foszek

Polecam, jezeli macie mozliwosc ustawienie podgrzewania wody w domu na 50 stopni, oszczedzicie i pieniadze i jakby mniejsze ryzyko na ewentualne poparzenie.

aja

ja dopiero teraz znalazłam taki leżaczek - bardzo mi się podoba mimo iż nie ma przy nim zabawek! ciekawe jak się sprawdza bo wygląd ma dość nowoczesny

marax

Cytat: aja w 04 Maj 2009, 17:38:16
ja dopiero teraz znalazłam taki leżaczek - bardzo mi się podoba mimo iż nie ma przy nim zabawek! ciekawe jak się sprawdza bo wygląd ma dość nowoczesny

cos mi sie nie wydaje zeby dziecku takie cos przypadlo do gustu.Dzieci lubia kolory dzwiek -takie rzeczy sa super ale z punktu widzenia doroslego .Moje dziecko interesuja tylko rzeczy kolorowe

aja

marax ale dziecko na tym leży więc nie widzi a zabawki to się przypina tak jak do leżaczka który mamy też przypinam zupełnie nie od kompletu i te mu sie bardziej podobają!
ale co jak co to troszkę drogi leżaczek - sprawdzilam cene  :crazy: 600 zł

marax

strasznie drogi jak na zabawke na kilka miesiecy

czarnasia13

Dla mnie największym hitem okazała się butelka Dr. Brown z systemem antykolkowym. Mały kolkę miał trzy razy ale odkąd używamy tej butelki ( 3 tyg.) kolka nie pojawiła się.  :jupi:
Hitem dla mnie są też chusteczki z tesco, są mocne, dobrze nasączone i mają zamykanie dzięki czemu nie wysychają.  :bravo:
Kity to przewijak na łóżeczko - plecy mi wysiadły, mały już prawie z niego wyrósł. :thumbdown:

gioseppe

Cytat: czarnasia13 w 06 Maj 2009, 16:09:56
Kity to przewijak na łóżeczko - plecy mi wysiadły, mały już prawie z niego wyrósł. :thumbdown:

ja mam taki przewijak niby na lozeczko, ale wzielam najdluzszy jaki byl i bardzo sobie chwale
ale lezy na biurku a nie na lozeczku ;)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

gioseppe

póki co:
HITY
wielorazowe wkladki avent
frida
gryzak NUK (wszystkie inne nie bo sa ciezkie)
babydream rossman - pieluchy i platki kosmetyczne
masc bepanthen

KITY
masc linomag
pampers 3
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP