Strefowa książka kucharska

Zaczęty przez elve, 08 Sty 2009, 14:14:14

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

panikarola

o właśnie

babeczki

pomyślałam, że jako nadzienie do nich to można też zrobić cebulkę tak podsmażoną jak do tajskiego, duszoną w mleku kokosowym

to by było pyszne (chyba)
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

jo_miekka

Robiłam ostatnio kurczaka tajskiego w wersji "zupnej" i nie chwaląc się wyszło fantastycznie.

panikarola

ale przepisów coś nam ostatnio nie wstawiasz, chlip...

Dodany tekst: 08 Sty 2009, 16:05:24

i tak myśle, jakby wróbelek więcej kopytkowych przepisów wstawiała to byłoby też nieźle!!! wróbelku, Twoje sosy guacamole i salsa jeszcze niewypróbowane, ale są w kolejce!

o właśnie: guacamole fasolki!

Dodany tekst: 08 Sty 2009, 16:05:57

i dyniowe coś też chyba robiłam ze strefowych przepisów, czy aby nie z mai przepisu?

jo_miekka

z dyniowych to ja na zupę wrzucałam

a co z botwinką? było mnóstwo przepisów!

mało wstawiam, bo mało gotuję (jest jakaś zależność między gotowaniem a samopoczuciem u mnie, niestety)
na sylwestra miałam "fotogeniczną inaczej" czarną pastę (wyglądało jak robaki)...

panikarola

ano, ano, ja też jem drugi dzień odgrzewany bigos i drugi dzień cierpię

a mogłabym wrzucić kurzynę choćby

ale mi sie nie chce iść po zakupy

wrobelek0403

Cytat: panikarola w 08 Sty 2009, 16:04:07

i tak myśle, jakby wróbelek więcej kopytkowych przepisów wstawiała to byłoby też nieźle!!! wróbelku, Twoje sosy guacamole i salsa jeszcze niewypróbowane, ale są w kolejce!

obiecuje, ze się poprawie :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Cytat: panikarola w 08 Sty 2009, 16:16:43
ano, ano, ja też jem drugi dzień odgrzewany bigos i drugi dzień cierpię

a ja bede dzis bigos gotowac.

Swietny pomysl z ksiazka, jestem za  :thumbup:
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

panikarola

Cytat: wrobelek0403 w 08 Sty 2009, 16:29:12
Cytat: panikarola w 08 Sty 2009, 16:04:07

obiecuje, ze się poprawie :D

trzymam za słowo!!!!

zwierzatko_mojej_mamy

a czy ktos mnie pytal o zdanie - czy da sie? :D przeciez z pewnoscia ja bede musiala zapewnic jakis software zeby ladnie wygladalo :D
a potem jeszcze zlozyc ksiazke i wydrukowac ;D chociaz, jakbym zrobila narzut 40% to i na hosting by starczylo lol lol lol

Dodany tekst: 08 Sty 2009, 17:29:17

normalnie zostawic strefe na 4 h i pojsc do francuzow i juz znajda czlowiekowi robote :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

zwierzatko_mojej_mamy no skoro nalegasz  ;) ;)  :mocking: :mocking:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

vobi

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 08 Sty 2009, 17:28:44
a czy ktos mnie pytal o zdanie - czy da sie? :D przeciez z pewnoscia ja bede musiala zapewnic jakis software zeby ladnie wygladalo :D
a potem jeszcze zlozyc ksiazke i wydrukowac ;D chociaz, jakbym zrobila narzut 40% to i na hosting by starczylo lol lol lol

Dodany tekst: 08 Sty 2009, 17:29:17

normalnie zostawic strefe na 4 h i pojsc do francuzow i juz znajda czlowiekowi robote :D

zwierzu, Ty nie mysl jak ten Zyd z kabaretu, pomysl ile mozna zarobic, a nie ile mozna stracic! :P

zwierzatko_mojej_mamy

vobi no przeciez wlasnie to napisalam !! :D jestem jak zyd ;P od razu na hosting przeznaczylam wplywy z ksiazki ktorej nie ma :D:D:D

www.annawilk.pl

sonja

Jestem za! jak najbardziej, póki co sama sobie pokopiowałam przepisy do worda po prostu:)

didi_loczek

Książka super pomysł  :aaaa:  :aaaa:  :aaaa:  :aaaa:
Muszę wrzucić jakiś przepis, może jako współautor skapnie mi trochę...  :point_lol:  :point_lol:

ishka82

Cytat: sputnik_sweetheart w 08 Sty 2009, 14:37:27
i wydamy i zarobimy miliony!
i będziemy sławniejsze niż sama Nigela, tzn. Strefa będzie :point_lol: :point_lol: :point_lol:
Pomysł świetny...a przekopanie kuchni pewnie odkryje wiele potraw, o których dawno zapomniałyśmy :)

salsa

super pomysł, jestem za!

zgłaszam :
poza tym co juz wymieniłyscie oczywiscie
cały watek szpinakowy, mozna z tego zrobić cały rozdział, bo tam jest masa masa masaaaaa przepisów
watek "sniadaniowy"
watek bakłażanowy
watek szparagowy
watek o makaronach i sosach do nich
moją Lasagna, kurczaka ze szpinakiem i Gazpacho (wiem, nie jestem za skromna, ale uwielbiam te dania lol)
no i powinien byc  wątek tajski by Jo

kiedyś to sie dużo produkowałam w kuchennej, ale ostatnio przyznam szczerze nie chce mi się ;)
ale w sumie jakbym zaczeła spisywać to, co gotuję to moze wreszcie bym zaczęła gotować według jakis procedur scisłych, bo poki co to wszystko wymyślam, przepisy zawsze przerabiam i biorę z głowy - moj mąz sie śmieje ze za każdym razem gotuje inną potrawę ;) cóz, jedyna czynność domowa, ktora udało mi sie doprowadzić do jako takiej perfekcji lol

a pytanie : a co z tymi milionami?! zrobimy sobie zlot na Kanarach ?!

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ishka82

Ja troszkę przepisów podrukowałam :D Ale zazwyczaj wychodzi mi wariacja na temat, bo przepisów się trzymać nie umiem ;D A nie raz zrobię coś fajnego, a za tydzień już nie pamiętam i nie umiem odtworzyć ;D Improwizacja w kuchni to jest to :thumbup: Ale fakt faktem, tu jest mnóstwo świetnych i sprawdzonych przepisów. Można robić z karteczką, można potraktować jak inspirację. Pomysł z książką jest genialny...mogłybyśmy spróbować wydać, a wtedy te Kanary...kto wie, kto wie :point_lol:

salsa

ishka82  wyobraż sobie 20 - 30wiedźm na Kanarch na 2 tygodnie full wypas ....
aaaaaaaaa

to by było coś ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

dragonfly

musze sie zaczac udzielac i na kuchennej - co by sie na ten kanarowy zlot zalapac ;)
gotowanie kaszki bedzie sie liczylo jako czynny wklad w rozwoj strefy? ;)

ishka82

salsa, wakacje marzenie :dreaming:
zwierzak, spoko, spoko, hosting to przecież jakieś drobne są, a my tu o milionach :point_lol: :point_lol: :point_lol:

giga

Cytat: tusia w 08 Sty 2009, 14:47:15
Super pomysł! Popieram :thumbup:
Moja mam też drukuje i ma specjalny segregator na swoje i strefowe przepisy :D
właśnie tak robię  :thumbup: :thumbup:

zwierzatko_mojej_mamy

ishka82 ja Ci dam drobne ;D:D ale w porownaniu do milionow to istotnie :D

www.annawilk.pl

jo_miekka

Cytat: dragonfly w 09 Sty 2009, 00:46:39
gotowanie kaszki bedzie sie liczylo jako czynny wklad w rozwoj strefy? ;)

jak zrobisz dobre zdjęcie ;)

twinnie77

Nie może zabraknąć canelloni od jusi i nalesników piwnych z fetą i szparagami wróblowego męża :)